Warmtepomp Weteringbrug

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Weteringbrug? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Dit is een efficiënte en verantwoorde manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en de besparing loopt op tot €190,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van allerlei factoren. Op onze website bekijk jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Weteringbrug.
warmtepomp-installateur-2156

 • tot 50% minder CO-2 uitstoot
 • Verkoeling in de zomer
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Weinig storingen
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcodegebied2156
Netnummer071 (+3171)
Gas-gebruik M31260 M3
Stroomgebruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energiekosten€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Weteringbrug

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. Je vindt meerdere installaties. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Weteringbrug heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De specialist of loodgieter onderzoekt het huis en kan een plan opstellen. De manier van isoleren en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat zijn de kosten, en wat bespaar ik per jaar?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een praktische en goedkope warmtepomp in Weteringbrug? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door middel van onze tool check je direct erkende installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Handig, want zo kan je flink geld besparen. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (2156).
 2. Beschrijf jouw woning. Aspecten als type huis, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp onttrekt energie uit grondwater, aarde of lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan wanneer de warmtevraag erg groot is.

Niet elke oplossing kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door bouwjaar en isolatie. Onderstaand tref je omvangrijke raadgeving inzake actuele warmtepompen en wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Weteringbrug kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is gas niet langer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een aangenaam warm huis en water water leveren met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €345,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.500 en €24.700. We noemen hieronder vier verschillende soorten installaties. Het voornaamste verschil is de energietoevoer. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie neemt de warmte uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een prima oplossing om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Doorgaans gaat het om een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.075 en €6.725 bij een verwarmingsmonteur uit Weteringbrug (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-weteringbrug

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is primair een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, het mondt uit in flink lagere energiekosten. Dankzij een zeer aantrekkelijke subsidie krijg je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric pomp is al op de markt vanaf €7300. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2700. De uiteindelijke investering is afhankelijk van specifieke randvoorwaarden zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €23600Hoog rendement, niet goedkoop
Water-water€15200 – €23400Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4300 – €6450Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€3950 – €6175Weinig onderhoud, buitenunit maakt geluid
Hybride€2000 – €5550Geschikt voor bestaande bouw

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Weteringbrug verbruikt om en nabij 1260 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een maatschappij als Engie of Powerpeers. Je stroomverbruik neemt wel toe. De potentiële besparing vinden we terug tussen de €245 tot €365. Bij hybride installaties verbruik je zowel gas als stroom. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €130 per jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een normaal geïsoleerd huis:

Type systeemEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1150m3€652
Buitenlucht2375kWh€424€228
Bodemwarmte1975kWh€293€359
Hybride1600 kWh + 350 M3€456€196

Vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een bron als ventilatielucht of warmte in de aarde. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Weteringbrug?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een paar vereisten: een top-isolatie (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor een hybride oplossing is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Hij onttrekt warmte aan de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. De installatie werkt samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Haarlemmermeer?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? Dan kan jij gebruik maken van een speciale groene lening bij de gemeenten Haarlemmermeer. Kort gezegd een unieke lening met een lage rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.haarlemmermeer.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed nieuws, in de meeste gevallen kan je profiteren van de ISDE-subsidie Weteringbrug. De hoogte van dit bedrag hangt samen met het max. vermogen en energielabel van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €575 tot gemiddeld €3550. Onderzoek doen naar de mei 2024 subsidie voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Weteringbrug (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal regels: het is een origineel en nieuw model, hij is aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) vergoeden ze zo’n €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht krijg je plusminus €1800.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen kan je uitgaan van minimaal ong. €2125.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets meer terug (€200, kijk naar het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
Alpha InnotecLWDV 91-1/3-HSDV 9M1/38 KW€2100,-
KRONOTERMWPG-07-(K)2 HT W/W7 KW€2800,-
AirwellPAC-BTE-UI-4-8KW-H11+PAC-BT-UE-4KW-H114 KW€1700,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Bij een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je ook nog eens een optimaal binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Onderstaand is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Weteringbrug aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hierdoor mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Grondige isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. Populaire vormen zijn isolatie van het dak en kruipruimte isolatie.

 2. Goede ventilatie

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het nodig dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Permanent ventileren leidt tot een comfortabel binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Bijna 80% van het gas en stroom dat we gebruiken heeft te maken met verwarmen en warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel werken (grotendeels) zonder gas maar worden gevoed door elektriciteit. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!