Warmtepomp Vijfhuizen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Vijfhuizen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie onttrekt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het betreft een zuinige en ecologische manier om uw woning te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €205,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan heb je recht op een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van diverse aspecten. Op warmtepomprevolutie.nl tref jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Vijfhuizen.
warmtepomp-installateur-2141

 • Een verantwoorde warme woning
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Eenvoudig te programmeren
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcodegebied2141
Netnummer023 (+3123)
Gas-gebruik M31260 M3
Stroomgebruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Vijfhuizen

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Tegenwoordig kun je kiezen uit flink wat systemen. Maar wat is voor mij geschikt? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vijfhuizen biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De expert of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en de energievraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met issues zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Zoek jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Vijfhuizen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met de warmtepomp-vergelijker vind jij bruikbare (verwarmings)installateurs uit de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Handig, want zo worden de kosten een stuk lager. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (2141).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als categorie huis, de manier van isoleren, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Klik op verzenden. Binnen een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem profiteert van warmte uit bijv. de grond of uit de lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van de staat van isolatie. In de volgende paragraaf ontdek jij veelzijdige raadgeving inzake beschikbare warmtepompen en wat conformeert aan jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Vijfhuizen heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: jullie huis verwarmen en warm tapwater met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €270,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.000 en €17.500. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type installaties. Het doorslaggevende verschil is de energiebron. Elke installatie heeft weer individuele kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie neemt de energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant profiteert van warmte uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van energie uit de lucht van buiten voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem benut warmte uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt slim samen met jouw traditionele CV-ketel. Een voordelige manier om de energiekosten terug te dringen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard gaat dit vaak over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.675 en €7.025 bij een verwarmingsmonteur uit Vijfhuizen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vijfhuizen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Gelukkig, het draait uit op lagere maandlasten door een lagere energienota. Met behulp van een zeer aantrekkelijke subsidie haal jij een interessante terugverdientijd. Een full-electric pomp is al op de markt vanaf €6700. Een hybride systeem is er vanaf €3100. De uiteindelijke investering wordt bepaald door meerdere aspecten zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €26200Hoog rendement (COP), niet goedkoop
Water-water€13200 – €21900Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5300 – €6550Verwarmen en koelen
Lucht-water€3650 – €7300Gemakkelijk plaatsen, buitenunit maakt geluid
Hybride€2700 – €6600Hoge subsidie

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Vijfhuizen verbruikt pakweg 1260 m3 gas p/jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Delta of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De jaarlijkse besparing vinden we terug tussen de €225 tot €325. Bij hybride installaties behoud je jouw gasaansluiting. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €150 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een degelijk geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergieverbruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1150m3€746
Buitenlucht2300kWh€522€224
Bodemwarmte1775kWh€373€373
Hybride1425 kWh + 350 M3€560€187

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als de buitenlucht of uit de bodem. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de bestaande cv-installatie. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Vijfhuizen?

Niet alle gebouwen en huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden een aantalvereisten: een goed geïsoleerd huis (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het afgiftesysteem is vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit model maakt gebruik van de warme ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit bespaart veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Hij werkt feitelijk samen met jouw bestaande CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Haarlemmermeer?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval is er een speciale groene lening bij gemeente Haarlemmermeer. Het betreft een tijdelijke lening met een lage rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bezoek ook www.haarlemmermeer.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Echter, meestal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Vijfhuizen. Hoeveel deze tegemoetkoming is komt tot stand door energielabel en vermogen van het product. De subsidies variëren van €825 tot wel €2700. Interesse naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Vijfhuizen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) heb je recht op circa €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op ong. €1600.
 • Bij de bodembron installaties starten de bedragen vanaf zo’n €2250.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€150, bij het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
Alpha InnotecBWP 1090 KW€1100,-
KRONOTERMWPL-18-K1-HT15 KW€2800,-
AirwellAWHW-PAC-BT-MB-10KW-H1110 KW€2300,-

In vier stappen een gasvrij huis

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een comfortabel wooncomfort. Hoe bereik ik dit? In het volgende stukje doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Vijfhuizen aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hiermee mag je ervan uitgaan dat warme lucht de woning ontglipt. Degelijke isolatie is het fundament van een energieneutraal huis. Voorbeelden zijn isolatie van de vloer en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat de woning geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Permanent ventileren betekent een optimale leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we herleiden tot de CV-installatie en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar worden gevoed door stroom. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!