Warmtepomp Haarlemmerliede en Spaarnwoude

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Haarlemmerliede en Spaarnwoude? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het systeem profiteert van warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een efficiënte en ecologische methode om uw woning te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €215,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dat geval kan je het aanschaffen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van allerlei elementen. Op deze pagina check je meer info over een warmtepomp kopen in Haarlemmerliede en Spaarnwoude.
warmtepomp-installateur-2064

 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Constante verwarming
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmerliede en Spaarnwoude
Postcode2064
Netnummer023 (+3123)
Gas-gebruik M31450 M3
Stroom-verbruik kWh3360 kWh
Gemiddelde energiekosten€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Haarlemmerliede en Spaarnwoude

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. Je kan kiezen uit diverse versies. Wat is voor mij het beste alternatief? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Haarlemmerliede en Spaarnwoude kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De expert of loodgieter checkt grondig jouw huis en ontwikkeld een voorstel. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Zoek jij een erkende en goedkope warmtepomp in Haarlemmerliede en Spaarnwoude? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Gebruikmakend van warmtepomprevolutie.nl bekijk jij vandaag nog verwarmingsinstallateurs uit de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (2064).
 2. Beschrijf jouw woning. Voorbeelden zijn type en leeftijd woning, wat er aan isolatie gedaan is, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Naar welke tarieven kijk je? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een week volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Hij profiteert van warmte uit uit de lucht of het water en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Dit wordt veroorzaakt door de mate van isolatie. Hieronder tref jij waardevolle toelichtingen omtrent de diverse warmtepompen en wat schikt naar jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Haarlemmerliede en Spaarnwoude kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: vloerverwarming aansturen en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €215,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €5.300 en €20.000. We spreken over 4 verschillende soorten producten. Het onderscheid is de bron van energie. Elk type heeft weer individuele pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type profiteert van warmte van het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de warmte uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing profiteert van energie uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de energie uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is actief naast jouw “ouderwetse” HR-ketel. Een prima oplossing om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans gaat het om een combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.375 en €6.925 bij een verwarmingsmonteur uit Haarlemmerliede en Spaarnwoude (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-haarlemmerliede-en-spaarnwoude

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Gelukkig, het mondt uit in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Met behulp van actuele subsidies haal jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je aanschaffen vanaf €7100. Het hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €3400. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald door velerlei facetten als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13900 – €23400Geen buitenunit, erg duur
Water-water€15100 – €22100Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4900 – €6775Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€3550 – €6150Weinig onderhoud, neemt ruimte buiten in
Hybride€2975 – €6150Interessante prijzen

Hoe hoog is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Haarlemmerliede en Spaarnwoude verbruikt plusminus 1450 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de rekening van een leverancier van energie als Eneco of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De potentiële besparing komt uit tussen de €230 tot €360. Bij een hybride installatie gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €150 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een uitstekend geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1100m3€674
Buitenlucht2475kWh€465€209
Bodemwarmte1875kWh€330€344
Hybride1400 kWh + 550 M3€499€175

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een natuurlijke bron als de buitenlucht of grondwater. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Haarlemmerliede en Spaarnwoude?

Helaas, niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met verschillende vereisten: een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), er wordt gewerkt met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en reken je af met de hoge energierekening. De installatie werkt feitelijk samen met jouw traditionele HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening in de regio Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Het betreft een speciale lening met een lage rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Ga ook naar www.haarlemmerliede.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed nieuws, vaak kan je profiteren van de ISDE-subsidie Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met energielabel en vermogen van het systeem. De subsidies beginnen bij circa €650 tot doorgaans €1850. Onderzoek doen naar de juli 2024 subsidie voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Haarlemmerliede en Spaarnwoude (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het is volledig geïnstalleerd en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) vergeven ze grofweg €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je plusminus €1625.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal circa €2400.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ligt het bedrag nog weer wat hoger (€150, let op het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
InterClima-MTAOCT 10046 KW€6400,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDCW60VNX-A met HSB60 met PT3005 KW€1800,-
ViessmannVitocal 222-S AWB-M-E 221.C086 KW€1900,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, ben je een stuk energiezuiniger en behaal je een gezond klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? In het volgende stukje komen we met een waardevol stappenplan van de warmteservice Haarlemmerliede en Spaarnwoude aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Belangrijk, want zo voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken niet naar buiten ontsnapt. Fatsoenlijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn HR++ glas en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Innovatief ventileren resulteert in een gezond wooncomfort zonder verspilling van energie. Voorbeelden zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van de totale energierekening kunnen we herleiden tot de verwarming en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de gasinstallatie kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar sluit je aan op elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente