Warmtepomp Oude Meer

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Oude Meer? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Dit systeem benut de warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een efficiënte en verantwoorde wijze om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €250,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan krijg je een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat wordt bepaald door verschillende aspecten. Als je iets verders scrollt bekijk je verdere details over een warmtepomp kopen in Oude Meer.
warmtepomp-installateur-1438

 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Constante verwarming
 • Een keuze voor de toekomst
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode-regio1438
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Oude Meer

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Tegenwoordig kun je kiezen uit fors wat toepassingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oude Meer biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De installateur of loodgieter bekijkt jouw woning en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en de grootte van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Geïnteresseerd in een zuinige en goedkope warmtepomp in Oude Meer? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Dankzij warmtepomprevolutie.nl check jij waardevolle verwarmingsinstallateurs uit jouw streek. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo bespaar je enorm. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (1438).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als type en leeftijd huis, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. En hoe dit het met de kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem neemt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen wanneer het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door de manier van isoleren. Op deze pagina vind jij veelzijdige informatie over beschikbare warmtepompen en wat schikt naar jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Oude Meer heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en warm sanitair water met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot daalt met 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €350,00 p/jaar. Het systeem werkt op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €4.700 en €18.900. We onderscheiden grofweg vier verschillende type systemen. Het doorslaggevende verschil is waar de energie vandaan komt. Elke aanbieder heeft weer individuele gebruikstoepassing, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type haalt energie uit het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de energie uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie benut warmte uit de omgevingslucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing gebruikt de energie uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw traditionele gasketel. Een voordelige manier om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans beslaat dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.350 en €4.150 bij een verwarmingsmonteur uit Oude Meer (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oude-meer

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in april 2024?

De warmtepomp is allereerst een flinke kostenpost. Maar het mooie is, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Aan de hand van een subsidie oplopend tot €2.100 realiseer jij een korte terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je laten installeren voor €8000. De hybride warmtepomp kan je aanschaffen vanaf €3300. De uiteindelijke investering wordt bepaald door diverse aspecten als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10300 – €24800Zeer efficiënt, relatief duur
Water-water€15500 – €24500Beste rendement
Lucht-lucht€3800 – €6275Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€5100 – €7025Hoge subsidie, buitenunit maakt geluid
Hybride€2325 – €5050Goede tussenoplossing

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Oude Meer gebruikt pakweg 1260 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een energieleverancier als Engie of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing komt uit tussen de €255 tot €340. Bij hybride oplossingen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing is nog steeds erg interessant, zo’n €170 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een uitstekend geïsoleerde woning:

# WerkingEnergievraagEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1000m3€688
Buitenlucht2450kWh€461€227
Bodemwarmte2000kWh€323€365
Hybride1475 kWh + 500 M3€495€193

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht of warmte uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Oude Meer?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele eisen: een goed geïsoleerd huis (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van de zogenaamde hybride pomp is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Hij profiteert van warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. Hij is actief naast jouw traditionele gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de eenzijdige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Haarlemmermeer?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan is er een optie voor de erkende groene lening bij de gemeenten Haarlemmermeer. We hebben het over een een speciale lening met een lage rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Ga ook naar www.haarlemmermeer.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het leasen of huren van een installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, in algemene zin is er de ISDE-subsidie Oude Meer. De omvang van de subsidie hangt samen met het max. vermogen en energielabel van het product. De subsidies starten vanaf €575 en lopen op tot wel €3250. Interesse naar de hoogte van de subsidie in april 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Oude Meer (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) verstrekken ze ong. €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergoeden ze grofweg €1550.
 • Bij systemen met een bodembron start de tegemoetkoming bij ongeveer €2000.
 • Voor een zuinige pomp wordt het nog iets lucratiever (€175, zoek naar een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
AermecANK030H6 KW€1750,-
iDMAERO ILM 2-76 KW€1900,-
Western AirconditioningMU ECHOS A HP 19 (WW)24 KW€4200,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en geniet je van een gezonde leefomgeving. Hoe werkt dit? Hierna tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Oude Meer aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Zodoende zorg je dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Goed toegepaste isolatie legt de basis voor een nul-op-de-meterwoning. Populaire vormen zijn driedubbelglas en kruipruimte isolatie.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat de isolatie gedaan is, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren leidt tot een optimaal leefklimaat zonder energieverspilling. Grote winst valt te behalen met ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit de verwarming van ons huis en warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De nodige stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!