Warmtepomp Schiphol

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Schiphol? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het systeem haalt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Erg populair, want het is een economische en duurzame methode voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €280,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In zo’n geval heb je recht op een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat ligt aan een aantal factoren. Verderop ontdek je meer info over een warmtepomp kopen in Schiphol.
warmtepomp-installateur-1118

 • Minder uitstoot van CO-2
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Veilige manier van verwarmen
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode-regio1118
Netnummer020 (+3120)
Gas-gebruik M31260 M3
Stroom-verbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energiekosten€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Schiphol

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Er bestaan velerlei installaties. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Schiphol heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter onderzoekt de woonruimte en ontwikkeld een voorstel. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is de terugverdientijd?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Interesse in een praktische en goedkope warmtepomp in Schiphol? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Gebruikmakend van onze vergelijker ontdek jij in een zeer korte periode leveranciers en installateurs in je woonplaats. Zet alle offertes op een rijtje. Handig, want zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (1118).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan categorie huis, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoe kijk je prijstechnisch? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur het formulier. In 4-5 dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp onttrekt warmte uit bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk soort installatie is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is de isolatiewaarden. In het volgende stukje lees jij uitgebreide info met betrekking tot de type warmtepompenen wat conformeert aan jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Schiphol kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken op een bewuste manier. De CO2 uitstoot daalt met circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €295,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.800 en €12.700. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten modellen. Het noemenswaardige verschil heeft te maken met de bron. Elk apparaat wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de warmte uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt energie uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de energie uit de buitenlucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt warmte uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw traditionele gasketel. Een betaalbare oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk gaat dit vaak over de combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.675 en €5.150 bij een verwarmingsmonteur uit Schiphol (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-schiphol

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het draait uit op een significant lagere energierekening. Middels aantrekkelijk subsidies haal jij een goede terugverdientijd. Een full-electric pomp laat je al plaatsen voor €7900. Het hybride systeem is al op de markt vanaf €2300. De totaalprijs wordt bepaald door diverse factoren als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €24300Hoog rendement (COP), erg duur
Water-water€17900 – €22300Relatief klein systeem
Lucht-lucht€3500 – €6225Binnen- en buitenunit
Lucht-water€3750 – €6900Goedkope installatie, vraagt veel stroom
Hybride€2800 – €6300Iedereen kan hier van profiteren

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Schiphol consumeert pakweg 1260 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een energieleverancier als Engie of Pure Energie. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing schatten we op €270 tot €380. Bij een hybride installatie behoud je jouw gasaansluiting. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €130 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type installatieEnergievraagEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1200m3€652
Buitenlucht2725kWh€437€215
Bodemwarmte1700kWh€306€346
Hybride1475 kWh + 500 M3€469€183

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht van buiten of warmte in de aarde. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Schiphol?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. Hiervoor gelden een paar zaken: een goed geïsoleerd huis (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit onttrekt warmte aan de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. Dit systeem werkt feitelijk samen met jouw normale HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Haarlemmermeer?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je weinig financiële middelen? In dat geval is er de erkende groene lening van je gemeente Haarlemmermeer. Het is een aantrekkelijke lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. De voorwaarden vind je op www.haarlemmermeer.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, doorgaans kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Schiphol. Hoe hoog dat bedrag is hangt af van energielabel en vermogen van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €625 tot plusminus €2050. Informeren naar de huidige subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Schiphol (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) vergoeden ze circa €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit heb je recht op circa €1975.
 • Voor een systeem met bodembron mag jij rekenen op minimaal circa €2425.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€175, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
AerforTHRON 06 AGR2 ST6 KW€1900,-
IBK / CLINTCHA/ML/ST/WP 7115 KW€2800,-
Western AirconditioningFUSIO BW 33e33 KW€5100,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je een gezond binnenklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Schiphol aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zodoende weet je zeker dat warme lucht verloren gaat. Goed toegepaste isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. Populaire vormen zijn isolatie van de vloer en zolderisolatie.

 2. Ventilatie

  Indien goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Innovatief ventileren mondt uit in een gezond binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Bijna 80% van de energie die we gebruiken komt voort uit verwarmen en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Apparaten zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De stroom die hiervoor nodig is kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!