Warmtepomp Abbenes

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Abbenes? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Dit systeem benut de warmte uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een zuinige en duurzame wijze om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 25% – 50% en je bespaart al snel €260,00, elk jaar opnieuw. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In zo’n geval ontvang je een zeer aantrekkelijke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan verscheidene aspecten. Op warmtepomprevolutie.nl lees jij verdere details over een warmtepomp kopen in Abbenes.
warmtepomp-installateur-2157

 • Draag bij aan een milieu
 • Kan het huis ook koelen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcodegebied2157
Netnummer0252 (+31252)
Gasgebruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Abbenes

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. Er bestaan verscheidene systemen. Wat is nu goed voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Abbenes biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter bekijkt jouw woning en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Abbenes? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Gebruikmakend van onze vergelijker lees je binnen enkele minuten verwarmingsinstallateurs uit de buurt. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (2157).
 2. Omschrijf de woning. Zoals type huis, wat er aan isolatie gedaan is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een week ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp haalt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming in de woning. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen op momenten dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk soort installatie rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door de staat van isolatie. Op deze pagina ontdek jij accurate info m.b.t. populaire warmtepompen en wat overeenstemt met jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Abbenes kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een aangenaam warm huis en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €310,00, elk jaar opnieuw. Het is een volledig elektrische oplossing. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.000 en €10.700. We spreken over vier verschillende soorten installaties. Het echte verschil is de input van energie. Elk apparaat heeft zijn eigen plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant profiteert van energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant benut energie uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de warmte uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt energie uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is actief naast jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een goede oplossing om te besparen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld beslaat dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.525 en €4.025 bij een verwarmingsmonteur uit Abbenes (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-abbenes

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in april 2024?

Zo’n warmtepomp is primair een vrij grote investering. Maar, het resulteert in een significant lagere energierekening. Door middel van lucratieve subsidies heb je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is al op de markt vanaf €6600. Het hybride systeem kan je laten installeren voor €2800. De factuur komt tot stand door meerdere aspecten zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12900 – €26700Geen geluid, lange terugverdientijd
Water-water€15200 – €23600Kan ook koelen
Lucht-lucht€5400 – €6300Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4450 – €6800goede performance, vraagt veel stroom
Hybride€2725 – €5250Voor praktische elke woning

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Abbenes verbruikt plusminus 1260 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energienota van een leverancier als Eneco of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar ligt tussen de €225 tot €365. Bij hybride systemen gaat het gasverbruik niet naar 0. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €195 op jaarbasis. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een perfect geïsoleerd huis:

Type installatieEnergiegebruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1225m3€653
Buitenlucht2575kWh€431€222
Bodemwarmte1750kWh€300€353
Hybride1500 kWh + 450 M3€464€189

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht of aardwarmte. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de bestaande cv-installatie. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Abbenes?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We onderscheiden enkele van deze vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride oplossing is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit model is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken als duurzame warmtebron voor verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie is actief naast jouw traditionele gasketel, en vervangt op die manier de simpele ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Haarlemmermeer?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Goed nieuws, want dan is er een optie voor een speciale groene lening via jouw gemeente Haarlemmermeer. Het betreft een speciale lening met een lage rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Zie ook www.haarlemmermeer.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed om te weten, normaal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Abbenes. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. de energieprestatie en vermogen van de aangeschafte spullen. Subsidiebedragen beginnen bij €1000 tot ongeveer €1900. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Abbenes (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. We onderscheiden een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) moet je rekenen op grofweg €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) heb je recht op om en nabij €1875.
 • Bij systemen met een bodembron start de tegemoetkoming bij om en nabij €2175.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ontvang je iets meer (€225, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Alpha InnotecLWAV 122R3-WR 2.1-1-39 KW€2200,-
KRONOTERMWPG-10-(K)2 HT W/W10 KW€2800,-
AirwellPAC-BTE-UI-4-8KW-H11+PAC-BT-UE-6KW-H115 KW€1800,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? In het geval van een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en krijg je een comfortabele leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Onderstaand vind je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Abbenes aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo vermijd je dat warmte uit de woonvertrekken naar buiten gaat. Grondige isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om spouwmuurisolatie en zolderisolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Voldoende ventileren resulteert in een prettig leefklimaat zonder warmteverspilling. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken vloeit voort uit de verwarming van ons huis en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of infraroodpanelen hebben geen gas nodig, maar wel stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!