Warmtepomp Odoornerveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Odoornerveen? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Dit systeem onttrekt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Dit is een zuinige en duurzame manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en het bespaart flink geld, tot wel €200,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan heb je recht op een interessante subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan verscheidene elementen. Hierna check je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Odoornerveen.
warmtepomp-installateur-7874

 • Je kunt helemaal van het gas af
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Veel geld besparen

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcodegebied7874
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31860 M3
Stroom-verbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Odoornerveen

Het laten installeren van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene producten. Wat is nu goed voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Odoornerveen kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter onderzoekt de woonruimte en bespreekt de details met je. Leeftijd woning, isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij dilemma’s als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat bespaar ik per jaar?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Odoornerveen? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door onze tool ontdek jij bruikbare erkende installateurs in je woonplaats. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Handig, want zo kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (7874).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Aspecten als type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat mag het project kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Klik op verzenden. Binnen 7 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Hij maakt slim gebruik van energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken als de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is leeftijd woning, isolatiewaarden. Op deze website bekijk je omvangrijke info die gaan over de diverse warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Odoornerveen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en je profiteert van een besparing tot wel €350,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.700 en €24.800. We noemen hieronder 4 verschillende type installaties. Het doorslaggevende verschil is waar de energie vandaan komt. Elke pomp heeft relevante voor- en nadelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type gebruikt de warmte uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de energie uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type onttrekt energie uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een prima manier om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans gaat dit vaak over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.425 en €5.750 bij een verwarmingsmonteur uit Odoornerveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-odoornerveen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is eerst even een vrij grote investering. Gelukkig, het draait uit op flink lagere energiekosten. Via de hoge subsidie haal je een snelle terugverdientijd. 0koop je al vanaf €6400. Een hybride oplossing is er vanaf €2300. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels diverse variabelen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €27200Geen buitenunit, hoge investering
Water-water€14300 – €20600Kan ook koelen
Lucht-lucht€4900 – €6250Binnen- en buitenunit
Lucht-water€3700 – €6525Lage installatiekosten, buitenunit maakt geluid
Hybride€2600 – €5550Eenvoudig aan te sluiten

Wat levert het op (rendement)?
Een huis met CV-ketel in Odoornerveen consumeert pakweg 1860 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een leverancier van energie als Engie of NLE. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De jaarlijkse besparing fluctueert tussen de €270 tot €390. Bij hybride modellen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €150 jaarlijks. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd baserend op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# InstallatieEnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1250m3€663
Buitenlucht2325kWh€431€232
Bodemwarmte1875kWh€298€365
Hybride1575 kWh + 425 M3€464€199

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een bron als omgevingslucht of bodem. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Odoornerveen?

Niet alle gebouwen en huizen renderen met een warmtepomp. We noemen een paar mitsen en maren: een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), de woning bevat vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om een hybride oplossing is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie sluit je aan op jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de standaard ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Borger-Odoorn?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van de erkende groene lening via jouw gemeente Borger-Odoorn. We hebben het over een een speciale lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Ga ook naar www.borger-odoorn.nl. Een andere optie is het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed om te weten, in de meeste gevallen kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Odoornerveen. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met energielabel en vermogen van de installatie. De subsidiebedragen schommelen tussen €825 tot gemiddeld €3000. Informeren naar de maximale subsidie in oktober 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Odoornerveen (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je pakweg €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht verstrekken ze om en nabij €1700.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen mag jij rekenen op minimaal zo’n €2325.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€275, met name A++ labels).
# MerkTypePowerSubsidie
ECOTEQHQ 3231 KW€4400,-
Stiebel-EltronWPL 09 ICS Classic Comfort Set (236730)4 KW€1700,-
DaikinEWWQO33KBW1N39 KW€5700,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je ook nog eens een gezond wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Verderop kan je aan de slag met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Odoornerveen aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Daarmee weet je zeker dat de warmte binnenshuis blijft. Een solide isolatie is het fundament van een NOM (nul op de meter) woning. Grote winst valt te behalen met triple glas en gevelisolatie.

 2. Ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Voldoende ventileren zorgt voor een gezond wooncomfort zonder verlies van warmte. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen gas, maar werken op basis van stroom. De nodige elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!