Warmtepomp Eeserveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Eeserveen? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie haalt energie uit buitenlucht, grond of water. Erg populair, want het is een relatief goedkope en milieuvriendelijke benadering de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 50% en het bespaart flink geld, tot wel €255,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Dan kan je een aankoop doen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van verschillende facetten. Hierna tref jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Eeserveen.
warmtepomp-installateur-7859

 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Kan het huis ook koelen
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Interessante salderingsregeling
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode-regio7859
Netnummer0599 (+31599)
Gasgebruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energiekosten€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Eeserveen

Het plaatsen van de warmtepomp is een moeilijke handeling. Het aanbod omslaat diverse versies. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Eeserveen kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakman of loodgieter bestudeert de woning en ontwikkeld een voorstel. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor dilemma’s als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is het rendement?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een zuinige en goedkope warmtepomp in Eeserveen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Gebruikmakend van onze tool doorzoek jij zonder problemen installateurs in jouw omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Handig, want zo bespaar je fors. Dit werkt als volgt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (7859).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Aspecten als type woning, isolatiewaarden, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoe kijk je prijstechnisch? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De pomp gebruikt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken als als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie is geschikt voor elke situatie. Dit wordt veroorzaakt door de isolatie van je woning. Hierna doorzoek je veelzijdige informatie m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat matcht met jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Eeserveen kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 reductie kan oplopen tot 50% en de potentiële besparing ligt op €330,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €3.500 en €14.800. We spreken over vier verschillende soorten producten. Het doorslaggevende verschil is waar de energie vandaan komt. Elk model heeft weer individuele voor- en nadelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing benut warmte van het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de energie uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie haalt warmte uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw huidige HR-ketel. Een goede oplossing om de energierekening te reduceren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak gaat dit vaak over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.225 en €7.375 bij een verwarmingsmonteur uit Eeserveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-eeserveen

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2023?

De warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Maar, je krijgt te maken met een significant lagere energierekening. Geholpen door een interessante subsidie haal je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je laten installeren voor €6700. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €3500. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend a.d.h.v. diverse onderwerpen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13100 – €27300Zeer efficiënt, lange terugverdientijd
Water-water€17500 – €20000Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5250 – €7025Kan ook als airco werken
Lucht-water€4200 – €6800Gemakkelijk plaatsen, veel stroom benodigd
Hybride€2925 – €5500Iedereen kan hier van profiteren

Wat is het gemiddelde rendement?
Een woning met CV-ketel in Eeserveen verbruikt grofweg 1860 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energienota van een maatschappij als Engie of Nuon. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing varieert van €260 tot €385. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, gemiddeld €185 per jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een degelijk geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergieverbruikKostenBesparing
HR-ketel1125m3€656
Buitenlucht2475kWh€459€197
Bodemwarmte1925kWh€328€328
Hybride1475 kWh + 475 M3€492€164

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verschillende bronnen als ventilatielucht of aarde. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Eeserveen?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Er zijn een paar vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Als het gaat om het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. Het apparaat werkt slim samen met jouw “ouderwetse” gasketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Borger-Odoorn?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan kan je profiteren van de duurzame groene lening bij gemeente Borger-Odoorn. Het betreft een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Zie ook www.borger-odoorn.nl. Een andere optie is het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Echter, vaak kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Eeserveen. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies beginnen bij circa €800 tot maar liefst €3350. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in september 2023 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Eeserveen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 – 5 kW) verstrekken ze plusminus €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht verstrekken ze pakweg €1775.
 • Voor een systeem met bodembron mag jij rekenen op minimaal circa €2425.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€225, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
Ecopomp9LMW-240 Agarant6 KW€1750,-
Stiebel-EltronWPL 07 ACS Classic Compact Plus Set (235986)3 KW€1600,-
DaikinEWWP-014KBW1N14 KW€3050,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In het geval van een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en heb je een gezond binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Eeserveen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Hiermee weet je zeker dat warme lucht naar buiten gaat. Goede isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met bodemisolatie en zolderisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Goed ventileren leidt tot een comfortabel leefklimaat zonder energieverspilling. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit onze verwarming en heet water uit de kraan. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De nodige elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!