Warmtepomp Borger

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Borger? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het systeem benut de energie uit buitenlucht, grond of water. Het is een efficiënte en duurzame oplossing uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 50% en de besparing loopt op tot €335,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan profiteer je van een zeer aantrekkelijke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van een aantal factoren. Op warmtepomprevolutie.nl tref je verdere details over een warmtepomp kopen in Borger.
warmtepomp-installateur-9531

 • Een verantwoorde keuze
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Veilige en regelbare warmte
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode-regio9531
Netnummer0599 (+31599)
Gasgebruik M31860 M3
Stroom-verbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Borger

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. Het aanbod omslaat allerlei producten. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Borger biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De expert of loodgieter bekijkt jouw woning en bespreekt de details met je. Wat er aan isolatie gedaan is en de omvang van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Borger? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door gebruik te maken van deze pagina check jij in enkele stappen de beste installateurs die actief zijn in jouw regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Handig, want zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9531).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Aspecten als soort woning, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien het formulier in. Binnen 4-5 dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie benut de warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dit wordt veroorzaakt door leeftijd woning, isolatiewaarden. Op deze pagina bekijk je toepasbare details met betrekking tot alle verschillende warmtepompen en wat past bij jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Borger kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: het huis verwarmen en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 55% en je profiteert van een besparing tot wel €280,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.800 en €16.200. We gaan verder in op 4 verschillende type modellen. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elk type installatie heeft weer individuele kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp profiteert van energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type haalt energie uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie gebruikt de warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw huidige HR-ketel. Een relatief goedkope manier om een lagere energienota te realiseren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de basis slaat dit op zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.500 en €6.050 bij een verwarmingsmonteur uit Borger (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-borger

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Gelukkig, het mondt uit in een significant lagere energierekening. Met behulp van de hoge subsidie geniet jij van een goede terugverdientijd. Een full-electric oplossing is al op de markt vanaf €6200. De zogenaamde hybride pomp kan je aanschaffen vanaf €2700. De uiteindelijke investering wordt berekend a.d.h.v. allerlei zaken zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €27800Veel vermogen, dure installatie
Water-water€14500 – €23700Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4000 – €6275Zeer betaalbaar
Lucht-water€4600 – €7425Hoge subsidie, buitenunit in zicht
Hybride€2875 – €6450Hoge subsidie

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Borger gebruikt ongeveer 1860 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een aanbieder van gas en stroom als Greenchoice of Pure Energie. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De jaarlijkse besparing varieert van €210 tot €310. Met een hybride oplossing gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €200 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een hoge isolatiewaarde:

# WerkingEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1125m3€710
Buitenlucht2550kWh€497€213
Bodemwarmte1600kWh€355€355
Hybride1300 kWh + 525 M3€533€178

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een bron als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de grond. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het gesloten CV-circuit. Deze energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Borger?

Niet alle gebouwen en huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden een stuk of wat voorwaarden: een goed geïsoleerd huis (of bereid tot verbouwen), je beschikt over radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je gaat voor een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Deze benut slim de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo bespaar je veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Een dergelijk systeem werkt samen met jouw moderne HR-ketel, en vervangt op die manier de standaard ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Borger-Odoorn?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In zo’n geval bestaat er tegenwoordig de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Borger-Odoorn. Het is een tijdelijke lening met een betaalbare rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Ga ook naar www.borger-odoorn.nl. Een ander alternatief: het leasen of huren van een installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed om te weten, voor de meeste systemen is er de ISDE-subsidie Borger. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door energielabel en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies starten vanaf €825 tot ongeveer €3650. Benieuwd hoeveel subsidie je in april 2024 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Borger (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je om en nabij €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergoeden ze om en nabij €1925.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal plusminus €2050.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets meer terug (€200, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
HautecHCS-PK-225K (88SU2191SDPN5)9 KW€2800,-
WaterkotteEco Touch DS 5012.5 Ai NC (W/W)11 KW€2900,-
GeneralWaterstage Comfort DUO 065 KW€1800,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je ook nog eens een optimaal leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierbij bieden we een handig stappenplan van de warmteservice Borger aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Vergeet dit niet, want zo weet je zeker dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Een solide isolatie vormt de basis van een duurzaam huis. Populaire vormen zijn bodemisolatie en zolderisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Continu ventileren resulteert in een gezond wooncomfort zonder verspilling van energie. Grote winst valt te behalen met ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Om en nabij de 75% van onze gas- en stroomconsumptie vloeit voort uit het verwarmen van onze woning en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of pelletkachel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar wel elektriciteit. Dit stukje elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!