Warmtepomp Nieuw-Buinen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Nieuw-Buinen? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Dit systeem gebruikt warmte uit buitenlucht, grond of water. Het gaat om een zuinige en milieuvriendelijke manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €300,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dat geval kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen een aantal variabelen. Op deze pagina vind jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Nieuw-Buinen.
warmtepomp-installateur-9521

 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Kan het huis ook koelen
 • Los van de energieleverancier
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcodegebied9521
Netnummer0599 (+31599)
Gas-verbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Nieuw-Buinen

Het plaatsen van de warmtepomp doe je niet zomaar even. We onderscheiden diverse versies. De vraag is; wat is de beste? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nieuw-Buinen kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De specialist of loodgieter bestudeert jouw woning en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kost het, en wat is de terugverdientijd?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Nieuw-Buinen? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Op basis van onze website vind je binnen enkele minuten de beste installateurs uit de omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9521).
 2. Specificeer de woning. Onder andere soort woning, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoeveel wil je uitgeven? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien de aanvraag in. In een week volgen de betreffende offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het systeem gebruikt energie uit bijv. de grond of uit de lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel ondersteunt als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke oplossing kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door leeftijd woning, isolatiewaarden. Verderop tref je bruikbare details inzake alle verschillende warmtepompen en wat aansluit op jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Nieuw-Buinen kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen op een milieuvriendelijke manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €295,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.500 en €14.900. We noemen hieronder vier verschillende type systemen. Het duidelijkste verschil is de bron van energie. Elke merk heeft weer individuele voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de warmte uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de warmte uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van energie uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant benut warmte uit de buitenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem sluit je aan op jouw bestaande gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Vaak gaat het om zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.200 en €5.975 bij een verwarmingsmonteur uit Nieuw-Buinen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nieuw-buinen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in april 2024?

De warmtepomp is eerst even een prijzige installatie. Maar, je krijgt te maken met veel lagere gaskosten. Dankzij een subsidie oplopend tot €2.100 behaal jij een aantrekkelijke terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €6600. Een hybride variant kan je laten installeren voor €3400. De uiteindelijke investering hangt af van diverse variabelen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10600 – €23300Passief koelen, relatief duur
Water-water€15800 – €20900Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€5000 – €7275Eenvoudige installatie
Lucht-water€4550 – €6575Lage installatiekosten, veel stroom benodigd
Hybride€2325 – €5400Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Nieuw-Buinen gebruikt grofweg 1860 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een energie aanbieder als Energiedirect of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing ligt tussen de €280 tot €360. Bij hybride producten verbruik je zowel gas als stroom. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €195 jaarlijks. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd op basis van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# InstallatieEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1000m3€703
Buitenlucht2500kWh€485€218
Bodemwarmte1700kWh€344€359
Hybride1325 kWh + 500 M3€520€183

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als de buitenlucht of uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de centrale verwarming. Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Nieuw-Buinen?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er een stuk of wat vereisten: een top-isolatie (of bereid tot verbouwen), het afgiftesysteem is vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je kiest voor het hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit product profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit bespaart veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Hij werkt slim samen met jouw reguliere HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Borger-Odoorn?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario kan jij gebruik maken van de duurzame groene lening via de gemeente Borger-Odoorn. We hebben het over een een speciale lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.borger-odoorn.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Vergeet niet, gewoonlijk is er de ISDE-subsidie Nieuw-Buinen. Hoeveel je hiervoor krijgt komt tot stand door het type en het vermogen van het systeem. De subsidiebedragen schommelen tussen €800 tot doorgaans €1850. Benieuwd hoeveel subsidie je in april 2024 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Nieuw-Buinen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal voorwaarden: het is een origineel en nieuw model, hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) krijg je pakweg €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht moet je rekenen op ong. €1525.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij circa €2375.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€150, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
HautecHCS-PN-94 (88SF0941SDPN5)26 KW€4400,-
WaterkotteEco Touch Ai1 Geo Compact 5018.5 (W/W)16 KW€3400,-
GeneralWaterstage comfort 054 KW€1700,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Verwarming en warm water zonder gas? Bij een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en behaal je een optimaal wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Onderstaand bieden we een nuttig stappenplan van de warmteservice Nieuw-Buinen aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Daarmee weet je zeker dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een energieneutraal huis. Je kunt denken aan HR++ glas en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Als de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goede ventilatie is belangrijk voor een comfortabel wooncomfort zonder warmteverspilling. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar verwarmen en warm water. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas is een uitstekende oplossing. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen of amper gas, maar sluit je aan op elektriciteit. De gevraagde elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!