Warmtepomp 2e Valthermond

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in 2e Valthermond? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Erg populair, want het is een efficiënte en duurzame manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 55% en je profiteert van een besparing tot wel €310,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan krijg je een subsidie oplopend tot €2.100. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit heeft te maken met verschillende factoren. In het volgende kopje ontdek je praktische info over een warmtepomp kopen in 2e Valthermond.
warmtepomp-installateur-7877

 • Zet het milieu op 1
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Ruim aanbod in de regio
 • Weinig onderhoud
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode7877
Netnummer0599 (+31599)
Gas-gebruik M31860 M3
Stroomgebruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in 2e Valthermond

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. Je vindt tal van producten. Wat past bij mijn situatie? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in 2e Valthermond kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bestudeert de woonruimte en ontwikkeld een voorstel. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met onduidelijkheden als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de investering, en wat is het rendement?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Interesse in een zuinige en goedkope warmtepomp in 2e Valthermond? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Geholpen door onze vergelijker ontdek je in enkele stappen verwarmingsinstallateurs die actief zijn in jouw regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Handig, want zo worden de kosten een stuk lager. Dit werkt als volgt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (7877).
 2. Specificeer de woning. Aspecten als type en leeftijd huis, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Klik op verzenden. Binnen 7 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie benut de warmte uit de bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk soort installatie is geschikt voor elke situatie. Veel hangt af van de manier van isoleren. In de paragraaf hierna vind je uitgebreide details over de type warmtepompenen wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in 2e Valthermond heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: vloerverwarming aansturen en water water leveren op een milieuvriendelijke manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 35% – 55% en je bespaart al snel €340,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €3.400 en €20.200. We werken op dit moment met vier verschillende type systemen. Het duidelijkste verschil is de input van energie. Elk type installatie heeft zijn eigen gebruikstoepassing, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem profiteert van warmte van het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt energie uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant gebruikt de energie uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type haalt energie uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is actief naast jouw normale gasgestookte CV-ketel. Een prima manier om de energiekosten terug te dringen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans gaat het om de combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.525 en €4.125 bij een verwarmingsmonteur uit 2e Valthermond (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-2e-valthermond

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is initieel een vrij grote investering. Maar, het draait uit op een significant lagere energierekening. Dankzij actuele subsidies realiseer je een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is al op de markt vanaf €7200. Het hybride systeem laat je al plaatsen voor €3500. De eindfactuur wordt gebudgetteerd middels specifieke onderdelen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14600 – €24100Veel vermogen, hoge investering
Water-water€16200 – €23500Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4450 – €6650Eenvoudige installatie
Lucht-water€4350 – €7375Aansluitbaar op CV, verbruikt veel stroom
Hybride€2375 – €5250Snel en goedkoop

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in 2e Valthermond verbruikt ong. 1860 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Greenchoice of NLE. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €260 tot €330. Met een hybride product blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €175 jaarlijks. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een stevig geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergievraagEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1175m3€666
Buitenlucht2300kWh€453€213
Bodemwarmte1975kWh€320€346
Hybride1600 kWh + 375 M3€486€180

Vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een bron als omgevingslucht of warmte in de aarde. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan het CV-water. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in 2e Valthermond?

Niet alle type woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er gelden een paar voorwaarden: een isolatieschil om de woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), er wordt gewerkt met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. De installatie is een aanvulling op jouw reguliere HR-ketel op gas, en vervangt op die manier de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Borger-Odoorn?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval kan je profiteren van de unieke groene lening van je gemeente Borger-Odoorn. Het is een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Voor meer info zie www.borger-odoorn.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Gelukkig, meestal kan je profiteren van de ISDE-subsidie 2e Valthermond. Hoeveel deze tegemoetkoming is heeft te maken met model en vermogen van het systeem. De subsidies fluctueren tussen de €675 tot wel €2100. Interesse hoeveel subsidie je in september 2023 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming 2e Valthermond (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal condities: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 kW) krijg je grofweg €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze circa €1875.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen starten de bedragen vanaf pakweg €2075.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€100, met name A++ labels).
# MerkModelVermogenSubsidie
ECOTEQMW 7 W/W7 KW€2800,-
Stiebel-EltronWPL 17 IKCS Classic Comfort Set (236735)8 KW€2100,-
DanfossDHP-AQ 96 KW€1900,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een woning zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten profiteer je van een gezonde leefomgeving. Hoe werkt dit? Bijgaand komen we met een praktisch stappenplan van de warmteservice 2e Valthermond aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Daarmee vermijd je dat de warmte in de woning verloren gaat. Goede isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is driedubbelglas en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Wanneer de isolatie gedaan is, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goede ventilatie zorgt voor een gezond klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. Populaire vormen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van ons energieverbruik vloeit voort uit verwarmen en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar worden gevoed door stroom. De gevraagde stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!