Warmtepomp Valthe

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Valthe? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het betreft een efficiënte en milieuvriendelijke wijze om je huis te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €300,00 p/jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Werkt het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met diverse factoren. Op ons warmtepomp-portaal vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Valthe.
warmtepomp-installateur-7872

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Kan ook werken als airco
 • Diverse erkende installateurs
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode-regio7872
Netnummer0591 (+31591)
Gas-gebruik M31860 M3
Stroomgebruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Valthe

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. We onderscheiden velerlei oplossingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Valthe kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De specialist of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en bespreekt de details met je. Wat er aan isolatie gedaan is en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vraagstukken als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat zijn de kosten, en wat bespaar ik per jaar?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Valthe? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Met behulp van onze vergelijker doorzoek jij zonder moeite leveranciers en installateurs die actief zijn in jouw regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zo worden de kosten een stuk lager. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (7872).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Voorbeelden zijn type huis, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Klik op verzenden. In een week ontvang je een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Dit innovatieve systeem gebruikt warmte uit de bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het CV-water. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Verderop tref jij omvangrijke details omtrent actuele warmtepompen en wat conformeert aan jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Valthe heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: jullie huis verwarmen en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 55% en je profiteert van een besparing tot wel €220,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.400 en €20.000. We differentiëren vier verschillende soorten producten. Het noemenswaardige verschil is de energietoevoer. Elke aanbieder heeft weer individuele gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt warmte uit het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de energie uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant benut energie uit de lucht van buiten om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is actief naast jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een goede manier om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard beslaat dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.375 en €4.350 bij een verwarmingsmonteur uit Valthe (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-valthe

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Echter, je realiseert een fors lagere energierekening. Door gebruik te maken van een interessante subsidie behaal jij een korte terugverdientijd. Een full-electric systeem is al op de markt vanaf €7400. Een hybride oplossing is er vanaf €2400. De eindfactuur wordt gebudgetteerd middels specifieke onderwerpen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14000 – €24400Passief koelen, erg duur
Water-water€13700 – €22900Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4700 – €7475Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€5250 – €6975Totaaloplossing, verbruikt veel stroom
Hybride€2750 – €6700Geschikt voor bestaande bouw

Wat is de hoogte van het rendement?
Een familie met CV-ketel in Valthe verbruikt pakweg 1860 m3 gas p/jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energienota van een maatschappij als Budget Energie of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De energiebesparing schommelt tussen €270 tot €300. Bij hybride modellen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, ga uit van €185 per 12 maanden. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd op basis van een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1200m3€661
Buitenlucht2675kWh€456€205
Bodemwarmte1975kWh€324€337
Hybride1325 kWh + 425 M3€489€172

Vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron als lucht of aardwarmte. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de centrale verwarming. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Valthe?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. We noemen een stuk of wat mitsen en maren: een goed geïsoleerd huis (bestaande woning van na 1980), je beschikt over vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). In het geval van een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. De energieconsumptie zal verminderen en daalt je energierekening. De pomp werkt slim samen met jouw huidige HR-ketel op gas, en vervangt de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Borger-Odoorn?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, want dan kan je profiteren van de duurzame groene lening via de gemeente Borger-Odoorn. Het is een speciale lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.borger-odoorn.nl. Mogelijk ook interessant: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed nieuws, vaak kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Valthe. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van het soort apparaat en vermogen van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €750 tot maar liefst €1850. Informeren naar de maximale subsidie in september 2022 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Valthe (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het is netjes aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) verstrekken ze zo’n €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze ong. €1575.
 • Bij systemen met een bodembron starten de bedragen vanaf pakweg €2475.
 • Voor een zuinige pomp wordt het nog iets lucratiever (€200, bij het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
ECOTEQHQ 2220 KW€3300,-
Stiebel-EltronWPL 09 IKCS Classic (236377)4 KW€1700,-
DaikinEWWQ014KBW1N17 KW€3500,-

In vier stappen een gasvrij huis

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en behaal je een aangenaam wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Onderstaand vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Valthe aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Hierdoor vermijd je dat gewonnen warmte verloren gaat. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. Populaire vormen zijn isolatie van de spouwmuur en zolderisolatie.

 2. Ventilatie

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Permanent ventileren mondt uit in een comfortabele leefomgeving zonder verspilling van energie. Grote winst valt te behalen met ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar werken op basis van elektriciteit. De benodigde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!