Warmtepomp Ees

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Ees? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Een dergelijk systeem gebruikt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een relatief goedkope en ecologische benadering de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €330,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dat geval ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Past het ook bij mijn type huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van diverse factoren. Hierna bekijk jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Ees.
warmtepomp-installateur-9536

 • Verantwoorde investering
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Weinig storingen
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcodegebied9536
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroom-gebruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energiekosten€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Ees

Het laten installeren van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je vindt diverse versies. De vraag is; wat is de beste? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ees kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De installateur of loodgieter bekijkt het huis en ontwikkeld een voorstel. De manier van isoleren en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Ees? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Geholpen door deze website doorzoek je snel de beste installateurs uit de buurt. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9536).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Denk aan type en leeftijd huis, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. En hoe dit het met de kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur het formulier. In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat onttrekt warmte uit uit de lucht of het water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan als het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door bouwjaar en isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl doorzoek je toepasbare raadgeving over beschikbare warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Ees kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en warm water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 40% – 60% en de besparing loopt op tot €340,00, elk jaar opnieuw. Dit werkt volledig op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.200 en €15.800. We noemen hieronder vier verschillende type modellen. Het noemenswaardige verschil is de bron van energie. Elk apparaat heeft weer individuele kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie benut warmte van het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de warmte uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing neemt de energie uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt feitelijk samen met jouw moderne CV-ketel op gas. Een betaalbare oplossing om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak slaat dit op de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.525 en €6.600 bij een verwarmingsmonteur uit Ees (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ees

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in februari 2023?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Maar, het betekent een fors lagere energierekening. Door middel van een subsidie oplopend tot €2.100 krijg je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch model kan je aanschaffen vanaf €6700. Een hybride variant laat je al plaatsen voor €3500. De uiteindelijke rekening wordt vastgesteld door verscheidene onderdelen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10700 – €24600Hoog rendement, lange terugverdientijd
Water-water€15500 – €23200Koelende functie
Lucht-lucht€4250 – €6100Lage aanschafprijs
Lucht-water€4900 – €6900Lage installatiekosten, vraagt veel stroom
Hybride€2900 – €5850Niet volledig van het gas af

Wat is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Ees gebruikt plusminus 1860 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een energie aanbieder als Essent of Qurrent. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing varieert van €225 tot €335. Bij hybride modellen blijf je altijd iets aan gas consumeren. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €140 per jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een perfect geïsoleerd huis:

Type installatieEnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1000m3€714
Buitenlucht2675kWh€486€228
Bodemwarmte1975kWh€343€371
Hybride1525 kWh + 350 M3€521€193

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht of warmte in de aarde. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan de bestaande cv-installatie. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Ees?

Niet alle type woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We hanteren meerdere vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor een hybride type dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Het wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. Een dergelijk systeem wordt aangesloten op jouw bestaande gasketel, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Borger-Odoorn?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar moet je op de kosten letten? Wacht niet te lang, want dan hebben we de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Borger-Odoorn. Het betreft een kortlopende lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Zie ook www.borger-odoorn.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, dikwijls is er de ISDE-subsidie Ees. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €525 tot wel €2300. Benieuwd naar de actuele subsidie in februari 2023 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Ees (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal richtlijnen: het systeem is nieuw gekocht, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) ontvang je ongeveer €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergoeden ze ongeveer €1575.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen lopen de bedragen op vanaf zo’n €2350.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€275, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
HautecHCS-PN-219K (88SV215ASCPN5)7 KW€2800,-
WaterkotteEco Touch DS 5014.5 Ai RC (W/W)12 KW€3000,-
GeneralWaterstage HT 11F10 KW€2300,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je ook nog eens een aangenaam klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierna kan je aan de slag met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Ees aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Zodoende mag je ervan uitgaan dat warme lucht weer kan ontsnappen. Gedegen isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om driedubbelglas en isolatie van buitengevel.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren leidt tot een gezond klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Om en nabij de 75% van het energiegebruik heeft te maken met de centrale verwarming en warm sanitair water. Een verantwoord alternatief voor de gasinstallatie is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!