Warmtepomp Ellertshaar

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Ellertshaar? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Deze installatie gebruikt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een zuinige en ecologische oplossing uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €265,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan heb je recht op een zeer aantrekkelijke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende aspecten. Op warmtepomprevolutie.nl check jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Ellertshaar.
warmtepomp-installateur-9535

 • Uitstoot CO-2 daalt tot 50%
 • Kan ook werken als airco
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9535
Netnummer0599 (+31599)
Gas-gebruik M31860 M3
Stroom-verbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Ellertshaar

Het plaatsen van de warmtepomp doe je niet zomaar even. Er zijn tal van systemen. Wat is nu goed voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ellertshaar biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is het rendement?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Ellertshaar? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Gebruikmakend van deze pagina ontdek jij veelzijdige de beste installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9535).
 2. Omschrijf de woning. Voorbeelden zijn categorie huis, de manier van isoleren, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat zijn financiële eisen? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. Na een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij onttrekt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming in de woning. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem rendeert in jouw woning. Dit wordt veroorzaakt door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Hierna bekijk je bruikbare toelichtingen over de diverse warmtepompen en wat schikt naar jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Ellertshaar kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is gas niet langer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 55% en het bespaart flink geld, tot wel €275,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €4.500 en €23.800. We differentiëren vier verschillende type systemen. Het echte verschil is de energietoevoer. Elk systeem heeft weer individuele pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type haalt energie uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp neemt de warmte uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant haalt warmte uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt slim samen met jouw traditionele CV-ketel op gas. Een betaalbare oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Doorgaans slaat dit op een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.725 en €5.400 bij een verwarmingsmonteur uit Ellertshaar (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ellertshaar

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in maart 2024?

Zo’n warmtepomp is eerst even een flinke kostenpost. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je krijgt te maken met veel lagere gaskosten. Door gebruik te maken van een royale subsidie krijg jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric variant kan je aanschaffen vanaf €6600. Het hybride systeem koop je al vanaf €2600. De factuur komt tot stand door velerlei zaken zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13800 – €23000Hoge subsidie, lange terugverdientijd
Water-water€14200 – €20000Ook koelende functie
Lucht-lucht€3950 – €6050Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4000 – €6400Weinig onderhoud, geleverd met buitenunit
Hybride€2200 – €5050Simpele oplossing voor thuis

Hoe interessant is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Ellertshaar gebruikt grofweg 1860 m3 gas op jaarbasis. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een energieleverancier als Essent of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De maximale besparing vinden we terug tussen de €220 tot €385. Met een hybride systeem gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing is nog steeds erg interessant, ongeveer €140 (per jaar). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een uitstekend geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1000m3€713
Buitenlucht2500kWh€478€235
Bodemwarmte1950kWh€335€378
Hybride1550 kWh + 550 M3€513€200

Vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht, ventilatielucht of aardwarmte. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Ellertshaar?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Hiervoor gelden verschillende vereisten: een hoge isolatiewaarde (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je hebt vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride opstelling is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Hij wint warmte terug uit ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. Deze installatie werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel, en vervangt de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Borger-Odoorn?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Wacht niet te lang, want dan bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening bij gemeente Borger-Odoorn. We hebben het over een een aantrekkelijke lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. De voorwaarden vind je op www.borger-odoorn.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Echter, vaak kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Ellertshaar. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van het systeem. De hoogte van de subsidies starten bij €925 tot maar liefst €2500. Informeren naar de huidige subsidie in maart 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Ellertshaar (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het systeem is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) krijg je zo’n €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit ontvang je om en nabij €1825.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen mag jij rekenen op minimaal circa €2250.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€150, met name A++ labels).
# MerkVariantVermogenSubsidie
HautecHCS-PK-260K (88SU2381SDPN5)18 KW€3600,-
WaterkotteEco Touch DS 5014.5 Ai NC (W/W)12 KW€3000,-
GeneralWaterstage HT 1110 KW€2300,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een woning zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en geniet je van een comfortabel klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand is er een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Ellertshaar aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Belangrijk, want zo weet je zeker dat de warmte je huis weer verlaat. Een solide isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Je kunt denken aan driedubbelglas en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goed ventileren is belangrijk voor een prettig leefklimaat zonder verspilling van energie. Vaak gaat het om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Installaties zoals een zonneboiler of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De gevraagde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!