Warmtepomp Eesergroen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Eesergroen? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De pomp benut de energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Dit is een zuinige en duurzame manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en je bespaart al snel €310,00, ieder jaar weer. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van een aantal facetten. In het volgende kopje tref jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Eesergroen.
warmtepomp-installateur-9537

 • Duurzame investering
 • Kan ook verkoeling brengen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode-regio9537
Netnummer0599 (+31599)
Gas-gebruik M31860 M3
Stroom-verbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energiekosten€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Eesergroen

Een installatie van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Er bestaan verschillende producten. De vraag is; wat is de beste? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Eesergroen kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter bestudeert de woning en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energievraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat bespaar ik per jaar?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Eesergroen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. D.m.v. warmtepomprevolutie.nl doorzoek je eenvoudig erkende installateurs uit jouw streek. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende bespaar je fors. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9537).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Voorbeelden zijn type huis, wat er aan isolatie gedaan is, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Rond het formulier af. Na zo’n 5 werkdagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grond of water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke oplossing kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door de manier van isoleren. Verderop bekijk jij praktische details omtrent de soorten warmtepompen en wat schikt naar jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Eesergroen kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en warm tapwater op een duurzame manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €265,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.600 en €21.800. We differentiëren 4 verschillende soorten systemen. Het noemenswaardige verschil zit hem in de bron. Elke vorm heeft zijn eigen eigenschappen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie neemt de warmte uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de warmte uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut warmte uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt warmte uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een goede oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Gemiddeld heb je dan te maken met de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.425 en €5.050 bij een verwarmingsmonteur uit Eesergroen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-eesergroen

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in december 2023?

De warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Echter, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van een royale subsidie realiseer jij een korte terugverdientijd. Een full-electric systeem laat je al plaatsen voor €7700. Een hybride opstelling is er vanaf €3200. De eindfactuur kan men berekenen met diverse facetten als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €26500Hoge besparing, hoge investering
Water-water€16500 – €24500Altijd constante temp.
Lucht-lucht€3850 – €7500Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€5500 – €6125Lage installatiekosten, veel elektriciteit nodig
Hybride€2425 – €5400Snelle terugverdientijd

Hoe hoog is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Eesergroen verbruikt grofweg 1860 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energienota van een leverancier van energie als Engie of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing ligt tussen de €250 tot €365. Bij hybride installaties blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, rond de €180 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een degelijk geïsoleerde woning:

# WerkingEnergievraagOnkostenBesparingen
HR-ketel1200m3€715
Buitenlucht2650kWh€493€222
Bodemwarmte1650kWh€350€365
Hybride1500 kWh + 525 M3€529€186

Interessante vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming in de woning. De hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water om te douchen.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Eesergroen?

Niet alle gebouwen en huizen zijn even interessant. We noemen een paar vereisten: een isolatieschil om de woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning bevat laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor het hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. De energieconsumptie zal verminderen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Hij is een aanvulling op jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Borger-Odoorn?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening bij de gemeenten Borger-Odoorn. Dit is een aantrekkelijke lening met lagere rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Voor meer info zie www.borger-odoorn.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Echter, normaal is er de ISDE-subsidie Eesergroen. Hoe hoog dat bedrag is hangt af van de energieprestatie en vermogen van het product. De subsidies variëren van €700 tot ongeveer €3750. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in december 2023 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Eesergroen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) vergeven ze circa €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op ongeveer €1575.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen beginnen de bedragen bij pakweg €2000.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets extra (€150, let op het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
HautecHCS-PN-225K (88SV2191SDPN5)9 KW€2800,-
WaterkotteEco Touch DS 5014.5 Ai (W/W)12 KW€3000,-
GeneralWaterstage HT 1411 KW€2250,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

De gasaansluiting de deur uit? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je ook nog eens een comfortabele leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Hierbij tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Eesergroen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat de warmte binnenshuis blijft. Degelijke isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Populaire vormen zijn HR++ glas en zolderisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Continu ventileren leidt tot een prettig klimaat in huis zonder verlies van warmte. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. De gasketel de deur uit

  Zo’n 75% van de totale energierekening wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De elektra die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!