Warmtepomp Buinerveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Buinerveen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Een dergelijk systeem haalt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een efficiënte en verantwoorde aanpak uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 50% en je profiteert van een besparing tot wel €240,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario krijg je een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan meerdere zaken. Op deze pagina lees je meer info over een warmtepomp kopen in Buinerveen.
warmtepomp-installateur-9524

 • Kies voor een beter milieu
 • Kan het huis ook koelen
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Flinke subsidies

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode-regio9524
Netnummer0599 (+31599)
Gas-gebruik M31860 M3
Stroom-gebruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Buinerveen

Het inregelen van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er zijn verscheidene onderdelen. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Buinerveen kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De leverancier of loodgieter analyseert jouw huis en ontwikkeld een voorstel. De isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met punten zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Wil jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Buinerveen? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door middel van deze pagina check jij zonder problemen installateurs in je postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9524).
 2. Beschrijf jouw woning. Zoals type woning, aangebrachte isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur het formulier. In circa 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De pomp onttrekt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Bijgaand lees je omvangrijke aanbevelingen met betrekking tot populaire warmtepompen en wat conformeert aan jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Buinerveen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €325,00 p/jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €5.300 en €14.400. We gaan verder in op vier verschillende type producten. Het cruciaalste verschil heeft te maken met de bron. Elke installatie wordt gekenmerkt door eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de energie uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut warmte uit de omgevingslucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie onttrekt warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een laagdrempelige manier om direct te bezuinigen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Gemiddeld betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.650 en €6.050 bij een verwarmingsmonteur uit Buinerveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-buinerveen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is primair een forse investering. Echter, je realiseert een significant lagere energierekening. Met behulp van de hoge subsidie geniet jij van een snelle terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €6900. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €1900. De factuur wordt berekend door verschillende variabelen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10000 – €23700Passief koelen, relatief duur
Water-water€17500 – €20000Koelende functie
Lucht-lucht€4150 – €6575Verwarmen en koelen
Lucht-water€5100 – €7300Gemakkelijk plaatsen, veel elektriciteit nodig
Hybride€2600 – €5600Geschikt voor bestaande bouw

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huis met CV-ketel in Buinerveen verbruikt grofweg 1860 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de kosten bij een energiemaatschappij als Energiedirect of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing fluctueert tussen de €245 tot €350. Bij een hybride installatie behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €160 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een uitstekend geïsoleerde woning:

# SysteemEnergieverbruikKostenBesparingen
HR-ketel1250m3€705
Buitenlucht2675kWh€458€247
Bodemwarmte2050kWh€317€388
Hybride1475 kWh + 425 M3€494€212

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een bron als omgevingslucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Buinerveen?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren een paar vereisten: een hoge isolatiewaarde (bestaande woning van na 1980), in het huis zitten laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Als het gaat om het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Hij profiteert van warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo ga je efficiënt met energie om en hierdoor zal je energierekening lager worden. Deze installatie sluit je aan op jouw bestaande gasgestookte CV-ketel, en vervangt zodoende de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Borger-Odoorn?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van de duurzame groene lening bij gemeente Borger-Odoorn. Het is een interessante lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. De voorwaarden vind je op www.borger-odoorn.nl. Je kunt ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, doorgaans kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Buinerveen. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. De subsidies variëren van €525 tot maar liefst €3300. Benieuwd naar de september 2023 subsidie voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Buinerveen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er zijn een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergoeden ze om en nabij €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze grofweg €1825.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen begint het subsidiebedrag bij om en nabij €2250.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€250, kijk naar het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
HautecHCS-PN-144 (88SH1481SDPN5)41 KW€5900,-
WaterkotteEco Touch DS 5008 Ai RC (W/W)7 KW€2800,-
GeneralWaterstage Comfort 086 KW€1900,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, stoot je minder CO-2 uiten behaal je een aangenaam leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Buinerveen aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Belangrijk, want zo verhinder je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Goede isolatie vormt de basis van een woning met 0 op de meter. Vaak gaat het om triple glas en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goede ventilatie is belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis zonder warmteverspilling. Wat veel toegepast wordt is ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door verwarmen en warm sanitair water. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is populair, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar wel elektriciteit. De nodige stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!