Warmtepomp Klijndijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Klijndijk? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Deze installatie neemt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Feitelijk dus een zuinige en duurzame aanpak uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel circa 50% en de besparing loopt op tot €210,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat wordt bepaald door diverse variabelen. Op onze website lees je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Klijndijk.
warmtepomp-installateur-7871

 • Beperkte broeikas uitstoot
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Veilige manier van verwarmen
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode7871
Netnummer0591 (+31591)
Gas-gebruik M31860 M3
Stroomgebruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energiekosten€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Klijndijk

Het plaatsen van de warmtepomp doe je niet zomaar even. Er bestaan flink wat toepassingen. Wat is nu goed voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Klijndijk kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De expert of loodgieter onderzoekt de woonruimte en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en de leefruimte zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Interesse in een erkende en goedkope warmtepomp in Klijndijk? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Aan de hand van onze tool doorzoek je bruikbare leveranciers en installateurs uit de omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Zo bespaar je enorm. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (7871).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals categorie huis, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Geef uw voorkeuren door. Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur het formulier. Na uiterlijk een week ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem benut de warmte uit bodem of buitenlucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het CV-water. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel schakelt in op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke oplossing kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door de mate van isolatie. In het volgende stukje vind je handige info inzake beschikbare warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Klijndijk kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot daalt met 50% en de besparing loopt op tot €320,00, elk jaar opnieuw. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijs ligt tussen de €5.800 en €16.600. We spreken over vier verschillende type systemen. Het noemenswaardige verschil heeft te maken met de bron. Elk type installatie heeft zijn eigen kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de warmte uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van warmte uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de energie uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie onttrekt energie uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant wordt aangesloten op jouw huidige HR-ketel op gas. Een relatief goedkope oplossing om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans gaat dit vaak over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.650 en €6.125 bij een verwarmingsmonteur uit Klijndijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-klijndijk

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Echter, het betekent flink lagere energiekosten. Via interessante subsidies krijg jij een goede terugverdientijd. Een full-electric variant kan je aanschaffen vanaf €7600. Het hybride systeem is er vanaf €3500. Het prijskaartje is afhankelijk van diverse onderwerpen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13900 – €26000Zeer efficiënt, prijzig
Water-water€17400 – €21000Altijd constante temp.
Lucht-lucht€3850 – €6750Werkt ook als een airco
Lucht-water€4100 – €6250Goedkope installatie, hoog energiegebruik
Hybride€2675 – €7000Simpele oplossing voor thuis

Hoe hoog is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Klijndijk gebruikt om en nabij 1860 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de rekening van een leverancier van energie als Engie of Qurrent. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar vinden we terug tussen de €215 tot €345. Met een hybride oplossing verbruik je zowel gas als stroom. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €135 per jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1250m3€660
Buitenlucht2400kWh€449€211
Bodemwarmte1800kWh€317€343
Hybride1500 kWh + 525 M3€482€178

Veelgestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit diverse bronnen zoals de buitenlucht of uit de grond. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan afgiftesysteem in de woning. Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Klijndijk?

Niet alle gebouwen en huizen renderen met een warmtepomp. Standaard zijn er meerdere zaken: een goed geïsoleerd huis (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning bevat laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is plek voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. De energieconsumptie zal verminderen en daalt je energierekening. Dit systeem is actief naast jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Borger-Odoorn?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Dan is er een optie voor de erkende groene lening bij gemeente Borger-Odoorn. Het is een tijdelijke lening met verwaarloosbare rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.borger-odoorn.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de huur of lease van zo’n installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Vergeet niet, normaliter heb je recht op de ISDE-subsidie Klijndijk. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies fluctueren tussen de €925 tot gemiddeld €1750. Nieuwsgierig naar de oktober 2022 subsidie voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Klijndijk (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal condities: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het systeem is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) vergoeden ze ong. €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je plusminus €1975.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij plusminus €2200.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€250, let op het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
ECOTEQSZ 1211 KW€2400,-
Stiebel-EltronWPL 17 ICS Classic (236376)8 KW€2100,-
DaikinEWWP-045KBW1N45 KW€6150,-

In vier stappen een gasvrij huis

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en heb je een gezond wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Klijndijk aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zodoende zorg je dat gewonnen warmte verloren gaat. Goede isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met driedubbelglas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Ventileren leidt tot een comfortabel klimaat in huis zonder verspilling van warmte. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Meer dan 65% van de totale energierekening wordt teweeggebracht door onze verwarming en het genereren van warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel flink wat stroom nodig. Dit stukje elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!