Warmtepomp Exloo

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Exloo? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Hij maakt slim gebruik van warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een zuinige en duurzame benadering om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €320,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In zo’n geval heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn huis wel geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit is afhankelijk van meerdere zaken. Op warmtepomprevolutie.nl check jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Exloo.
warmtepomp-installateur-7875

 • Draag bij aan een milieu
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Toekomstbestendig
 • Interessante salderingsregeling
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode-regio7875
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31860 M3
Stroom-gebruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energiekosten€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Exloo

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. Het aanbod omslaat tientallen installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Exloo kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De expert of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en de grootte van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Wil jij een erkende en goedkope warmtepomp in Exloo? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door onze vergelijker doorzoek je moeiteloos installateurs uit jouw streek. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (7875).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Onder andere type en leeftijd woning, mate van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien de aanvraag in. Na 4-5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij neemt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Veel hangt af van leeftijd woning, isolatiewaarden. Bijgaand tref je praktische info omtrent de type warmtepompenen wat dan voldoet aan jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Exloo kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een aangenaam warm huis en water water leveren met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €190,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €3.400 en €17.300. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten modellen. Het cruciaalste verschil heeft te maken met de bron. Elk apparaat heeft weer individuele voordelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type neemt de warmte uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van energie uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt feitelijk samen met jouw moderne CV-ketel. Een goede manier om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de praktijk slaat dit op een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.275 en €4.725 bij een verwarmingsmonteur uit Exloo (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-exloo

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Via aantrekkelijk subsidies heb jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je aanschaffen vanaf €7100. De zogenaamde hybride pomp is er vanaf €1900. De uiteindelijke investering is gebaseerd op verscheidene zaken zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10500 – €25400Hoge besparing, prijzig
Water-water€17100 – €22200Altijd constante temp.
Lucht-lucht€5300 – €7125Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4000 – €6500Gemakkelijk plaatsen, geleverd met buitenunit
Hybride€2325 – €5950Zeer betaalbaar

Wat levert het op (rendement)?
Een huis met CV-ketel in Exloo gebruikt circa 1860 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een aanbieder van gas en stroom als Engie of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €240 tot €350. Bij hybride modellen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, gemiddeld €135 (per jaar). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort installatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1100m3€664
Buitenlucht2650kWh€438€226
Bodemwarmte1775kWh€305€359
Hybride1475 kWh + 450 M3€471€193

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als ventilatielucht of uit de bodem. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het verwarmingssysteem in je huis. De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Exloo?

Niet alle huizen zijn even interessant. Er gelden meerdere vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (of bereid tot verbouwen), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om een hybride opstelling is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken voor de verwarming en warm water. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je de energienota flink reduceren. Het apparaat is een aanvulling op jouw bestaande gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de eenzijdige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Borger-Odoorn?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval kan jij gebruik maken van de interessante groene lening van je gemeente Borger-Odoorn. Het is een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Zie ook www.borger-odoorn.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Gelukkig, in de regel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Exloo. De hoogte van de tegemoetkoming wordt gecalculeerd aan de hand van het max. vermogen en energielabel van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €850 tot maar liefst €3350. Informeren naar de maximale subsidie in september 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Exloo (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal zaken: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4,5 kW) moet je rekenen op om en nabij €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergeven ze zo’n €1725.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij pakweg €2350.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€200, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
ECOTEQHQ 1211 KW€2250,-
Stiebel-EltronWPL 17 ICS Classic Comfort Set (236731)8 KW€2100,-
DaikinEWWQ049KBW1N59 KW€7700,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een gezond binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand komen we met een waardevol stappenplan van de warmteservice Exloo aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Op die manier verhinder je dat de warmte in huis naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn spouwmuurisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Ventileren is belangrijk voor een gezond binnenklimaat zonder verlies van warmte. Grote winst valt te behalen met balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening vloeit voort uit verwarmen en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasinstallatie is een goede keuze. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De elektra die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!