Warmtepomp 2e Exloërmond

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in 2e Exloërmond? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Deze installatie gebruikt energie uit grondwater, aarde of lucht. Feitelijk dus een relatief goedkope en ecologische manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en de besparing loopt op tot €325,00, ieder jaar weer. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan krijg je een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat ligt aan verschillende randvoorwaarden. Hierna vind je praktische info over een warmtepomp kopen in 2e Exloërmond.
warmtepomp-installateur-9571

 • Vermindering Milieu-impact
 • Verwarmen en koelen
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Weinig onderhoud nodig
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode-regio9571
Netnummer0599 (+31599)
Gasgebruik M31860 M3
Stroom-verbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in 2e Exloërmond

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er bestaan tientallen systemen. De vraag is; wat is de beste? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in 2e Exloërmond heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De installateur of loodgieter analyseert het verblijf en brengt een warmteplan in kaart. Wat er aan isolatie gedaan is en het jaarlijkse energiegebruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Zoek jij een goede en goedkope warmtepomp in 2e Exloërmond? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met onze tool check jij vandaag nog leveranciers en installateurs uit de buurt. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee bespaar je tot wel 40% op de kosten. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9571).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Onder andere type huis, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat zijn financiële eisen? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien het formulier in. Na een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp profiteert van energie uit buitenlucht, grond of water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het verwarmingssysteem in je huis. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel gaat alleen aan zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door de manier van isoleren. Op deze pagina lees je samengestelde adviezen die gaan over de diverse warmtepompen en wat strookt met jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in 2e Exloërmond kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een aangenaam warm huis en heet water uit de kraan op een duurzame manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 35% – 55% en je bespaart al snel €205,00 p/jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €6.800 en €21.400. We werken op dit moment met 4 verschillende type systemen. Het echte verschil valt samen met de bron. Elke installatie heeft weer individuele voordelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant neemt de warmte uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant benut energie uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem benut energie uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem neemt de energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt feitelijk samen met jouw normale HR-ketel op gas. Een voordelige manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de praktijk betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.050 en €7.050 bij een verwarmingsmonteur uit 2e Exloërmond (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-2e-exloermond

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2023?

De warmtepomp is in het begin best wel prijzig. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je krijgt te maken met een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. D.m.v. aantrekkelijk subsidies realiseer je een korte terugverdientijd. Een full-electric variant is al op de markt vanaf €6900. Het hybride systeem kan je laten installeren voor €3200. De totaalprijs wordt vastgesteld door verscheidene aspecten zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11600 – €25400Hoge subsidie, lange terugverdientijd
Water-water€14600 – €23800Beste rendement
Lucht-lucht€4150 – €6325Buiten- en binnenunit
Lucht-water€5100 – €6675Totaaloplossing, maakt relatief veel geluid
Hybride€2500 – €6300Snelle terugverdientijd

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in 2e Exloërmond verbruikt pakweg 1860 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Eneco of NLE. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De jaarlijkse besparing vinden we terug tussen de €210 tot €320. Bij hybride systemen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing is nog steeds erg interessant, rond de €185 per 12 maanden. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd op basis van een perfect geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergievraagOnkostenBesparingen
HR-ketel1150m3€723
Buitenlucht2800kWh€470€253
Bodemwarmte1725kWh€325€398
Hybride1425 kWh + 375 M3€506€217

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht of grondwater. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in 2e Exloërmond?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. We onderscheiden enkele van deze zaken: een isolatieschil om de woning (recent gebouwde huis voldoet), de woning bevat vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om een hybride opstelling moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Dit systeem werkt slim samen met jouw moderne HR-ketel, en vervangt op die manier de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Borger-Odoorn?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Wacht niet te lang, want dan hebben we de interessante groene lening bij de gemeenten Borger-Odoorn. Kort gezegd een kortlopende lening met een betaalbare rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.borger-odoorn.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed nieuws, normaal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie 2e Exloërmond. De omvang van de subsidie hangt samen met het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €900 tot doorgaans €1500. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in september 2023 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming 2e Exloërmond (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. We onderscheiden een aantal eisen: de installatie is nieuw, het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) verstrekken ze om en nabij €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit ontvang je grofweg €1700.
 • Bij de grotere bodembron installaties beginnen de bedragen bij pakweg €2350.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ontvang je iets meer (€175, bij een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
HautecHCS-PN-45 (88SF0451SDPN1)18 KW€3600,-
WaterkotteEco Touch DS 5023.5 Ai RC (W/W)21 KW€3900,-
Geothermik FranceAQUA + 4 Z 40012 KW€3000,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, ben je een stuk energiezuiniger en behaal je een aangenaam klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Op warmtepomprevolutie.nl is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice 2e Exloërmond aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De woning grondig isoleren. Hiermee mag je ervan uitgaan dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Goede isolatie is het startpunt voor een energieneutraal huis. Voorbeelden zijn vloerisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Permanent ventileren leidt tot een gezond binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Populaire vormen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Ruim 70% van ons energieverbruik vloeit voort uit de CV-installatie en heet water uit de kraan. Een verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken met elektriciteit. Dit stukje elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!