Warmtepomp Bronnegerveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Bronnegerveen? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een efficiënte en ecologische manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €245,00, elk jaar opnieuw. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat wordt bepaald door een aantal facetten. Verderop vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Bronnegerveen.
warmtepomp-installateur-9526

 • Minder vervuiling
 • Meer leefcomfort
 • Een keuze voor de toekomst
 • Weinig onderhoud
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode-regio9526
Netnummer0599 (+31599)
Gasgebruik M31860 M3
Stroomgebruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energiekosten€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Bronnegerveen

Een warmtepomp goed installeren is niet altijd eenvoudig. We hebben te maken met honderden oplossingen. Wat is nu goed voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bronnegerveen heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bekijkt de woning en ontwikkeld een voorstel. De mate van isolatie en de energievraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Bronnegerveen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Gebruikmakend van deze pagina vergelijk je zonder problemen de beste installateurs die actief zijn in jouw regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9526).
 2. Beschrijf jouw woning. Denk aan categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en je energieconsumptie.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoe kijk je prijstechnisch? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Rond het formulier af. Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie maakt slim gebruik van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken wanneer het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk apparaat is geschikt voor elke situatie. Dit heeft te maken met de isolatie van je woning. Verderop lees jij toepasbare gegevens met betrekking tot populaire warmtepompen en wat past bij jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Bronnegerveen kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je helemaal van het aardgas af. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €330,00, elk jaar opnieuw. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €3.600 en €16.400. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type modellen. Het onderscheid is de energiebron. Elk type heeft weer individuele gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant benut warmte van het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de warmte uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem haalt warmte uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem gebruikt de warmte uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing sluit je aan op jouw huidige HR-ketel op gas. Een goede oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de regel gaat dit vaak over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.750 en €6.725 bij een verwarmingsmonteur uit Bronnegerveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bronnegerveen

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in februari 2023?

De warmtepomp is aanvankelijk beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, het draait uit op veel lagere gaskosten. Aan de hand van een hoge subsidie realiseer jij een aantrekkelijke terugverdientijd. 0koop je al vanaf €6300. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €3400. Het prijskaartje komt tot stand door meerdere factoren zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €24400Hoge besparing, lange terugverdientijd
Water-water€13700 – €21400Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4100 – €6575Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€5250 – €7450Ruimte subsidie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2825 – €5750Iedereen kan hier van profiteren

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Bronnegerveen gebruikt plusminus 1860 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een leverancier van energie als Engie of Qurrent. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar schommelt tussen €280 tot €360. Bij hybride producten gebruik je nog wel deels gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, om en nabij de €130 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een stevig geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1200m3€707
Buitenlucht2500kWh€474€233
Bodemwarmte1750kWh€332€375
Hybride1450 kWh + 575 M3€509€198

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de centrale verwarming. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Bronnegerveen?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. We hanteren verschillende voorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken voor de verwarming en warm water. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. Hij sluit je aan op jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Borger-Odoorn?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, want dan is er de duurzame groene lening via de gemeente Borger-Odoorn. Het gaat om een tijdelijke lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bezoek ook www.borger-odoorn.nl. Je kunt ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Gelukkig, doorgaans kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Bronnegerveen. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €675 tot maar liefst €1900. Onderzoek doen naar de februari 2023 subsidie voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Bronnegerveen (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal richtlijnen: je hebt een nieuw model gekocht, het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (6 kW) vergeven ze grofweg €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je pakweg €1725.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf pakweg €2125.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€225, let op het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
HautecHCS-PN-94/2T (88ST1882SDPN5)50 KW€6800,-
WaterkotteEco Touch DS 5010 Ai NC (W/W)9 KW€2800,-
GeneralWaterstage Comfort 1310 KW€2300,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een woning zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en behaal je een optimaal wooncomfort. Hoe bereik ik dit? In het volgende stukje is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Bronnegerveen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hierdoor verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Gedegen isolatie is de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Wat veel toegepast wordt is bodemisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  Op het moment dat de isolatie gedaan is, is het essentieel dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Ventileren betekent een optimaal binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van het energiegebruik komt voort uit de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede keuze. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar werken op basis van stroom. Deze elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!