Warmtepomp Zandberg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Zandberg? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De pomp profiteert van energie uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een economische en verantwoorde wijze uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 35% – 55% en je bespaart al snel €315,00 p/jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario kan je het laten plaatsen met een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door verschillende zaken. Hierna vind jij verdere details over een warmtepomp kopen in Zandberg.
warmtepomp-installateur-9564

 • Duurzame investering
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Hoge subsidie

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode-regio9564
Netnummer0599 (+31599)
Gasgebruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energiekosten€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Zandberg

Het plaatsen van de warmtepomp is niet altijd eenvoudig. We hebben te maken met tientallen installaties. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zandberg kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter checkt grondig jouw woning en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vraagstukken als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de investering, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Zandberg? Het vergelijken van de installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met deze pagina bekijk je zonder moeite de beste installateurs uit de buurt. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9564).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan type woning, isolatiewaarden, en energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat zijn financiële eisen? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 7 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het systeem profiteert van energie uit grondwater, aarde of lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt wanneer de warmtevraag erg groot is.

Niet elke oplossing past bij jouw woning en situatie. Dit hangt af van aspecten als de isolatie van je woning. Op deze pagina lees jij samengestelde aanbevelingen inzake beschikbare warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Zandberg kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan op een duurzame manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 60% en het bespaart flink geld, tot wel €275,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totale investering ligt tussen de €5.100 en €19.200. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type producten. Het belangrijkste verschil is de input van energie. Elk model heeft zijn eigen eigenschappen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie benut warmte van het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem benut energie uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem haalt warmte uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw moderne gasketel. Een uitstekende manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis slaat dit op zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.600 en €4.625 bij een verwarmingsmonteur uit Zandberg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zandberg

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (februari 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Maar het mooie is, het draait uit op een significant lagere energierekening. Via de huidige subsidies profiteer jij van een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is al op de markt vanaf €8000. Een hybride opstelling is er vanaf €2300. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend door allerlei zaken zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11600 – €23800Hoge besparing, relatief duur
Water-water€15300 – €21300Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4350 – €6400Werkt ook als een airco
Lucht-water€4400 – €6050goede performance, veel elektriciteit nodig
Hybride€2450 – €6500Goed voor EPC waarde

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een woning met CV-ketel in Zandberg consumeert om en nabij 1860 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een energieleverancier als Energiedirect of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De uiteindelijke besparing fluctueert tussen de €275 tot €375. Bij hybride systemen gebruik je nog wel deels gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, plusminus €190 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met data van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# InstallatieEnergiegebruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1075m3€721
Buitenlucht2400kWh€497€224
Bodemwarmte1950kWh€353€368
Hybride1575 kWh + 400 M3€534€187

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit bronnen uit de directe omgeving als buitenlucht, ventilatielucht of aardwarmte. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Zandberg?

Niet alle gebouwen en huizen hebben baat bij een warmtepomp. We noemen een aantalmitsen en maren: een hoge isolatiewaarde (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. In het geval van een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Hij sluit je aan op jouw normale CV-ketel, en komt dus in plaats van de normale ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Borger-Odoorn?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan bestaat er tegenwoordig een speciale groene lening bij gemeente Borger-Odoorn. Het gaat om een speciaal soort lening met een lage rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.borger-odoorn.nl. Een ander alternatief: huren of leasen van een systeem.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed nieuws, normaal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Zandberg. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies beginnen bij circa €725 tot wel €1700. Informeren naar de hoogte van de subsidie in februari 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Zandberg (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er zijn een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (6 kW) verstrekken ze pakweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht ontvang je circa €1550.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen beginnen de bedragen bij om en nabij €2300.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€275, zoek naar een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
HautecHCS-PN-30 (88SF0301SDPN1)13 KW€3100,-
WaterkotteEco Touch DS 5020.5 Ai (W/W)18 KW€3600,-
GeneralWaterstage HT 14F DUO11 KW€2400,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en krijg je een comfortabel binnenklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand bieden we een nuttig stappenplan van de warmteservice Zandberg aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Daarmee mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Fatsoenlijke isolatie is het startpunt voor een woning met 0 op de meter. Populaire vormen zijn vloerisolatie en gevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Innovatief ventileren betekent een gezonde leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van ons energieverbruik kunnen we herleiden tot de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een duurzaam alternatief voor de gas HR-ketel is een goede keuze. De warmtepomp is populair, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een biomassaketel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar werken met elektriciteit. Deze elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!