Warmtepomp Bronneger

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Bronneger? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Dit systeem haalt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. We hebben het over een een efficiënte en ecologische benadering uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €205,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In zo’n geval kan je het aanschaffen met een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van allerlei variabelen. Verderop check jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Bronneger.
warmtepomp-installateur-9527

 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Snel terugverdiend

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcodegebied9527
Netnummer0599 (+31599)
Gas-gebruik M31860 M3
Stroomgebruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Bronneger

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bronneger kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakman of loodgieter checkt grondig de woonruimte en kan een plan opstellen. De isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vraagstukken als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe duur is het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Bronneger? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door onze vergelijker doorzoek je zonder problemen installateurs uit de omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zodoende kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9527).
 2. Omschrijf de woning. Aspecten als type en leeftijd huis, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Geef uw voorkeuren door. En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur het formulier. Na 4-5 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij maakt slim gebruik van warmte uit grondwater, aarde of lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het CV-water. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je HR-ketel zal aanspringen wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elke soort warmtepomp kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is leeftijd woning, isolatiewaarden. Verderop ontdek jij omvangrijke gegevens aangaande actuele warmtepompen en wat conformeert aan jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Bronneger kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: het huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €225,00 p/jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €6.800 en €24.800. We noemen hieronder 4 verschillende type modellen. Het belangrijkste verschil is de energiebron. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door eigenschappen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem profiteert van warmte van het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp haalt warmte uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie haalt warmte uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt energie uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is een aanvulling op jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare manier om direct te bezuinigen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Gemiddeld gaat dit vaak over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.325 en €6.850 bij een verwarmingsmonteur uit Bronneger (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bronneger

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (februari 2023) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is primair best wel prijzig. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Aan de hand van een interessante subsidie profiteer jij van een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is beschikbaar vanaf €6400. Een hybride systeem kan je laten installeren voor €2200. Het prijskaartje wordt gecalculeerd door specifieke variabelen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10200 – €27900Veel vermogen, relatief duur
Water-water€17800 – €21000Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€3600 – €6450Buiten- en binnenunit
Lucht-water€3950 – €6650Totaaloplossing, vraagt veel stroom
Hybride€2825 – €6900Goed voor EPC waarde

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in Bronneger verbruikt pakweg 1860 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een leverancier van energie als Greenchoice of Oxxio. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De uiteindelijke besparing fluctueert tussen de €265 tot €400. Met een hybride oplossing gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing is nog steeds erg interessant, ongeveer €130 (jaarlijks). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd baserend op een hoge isolatiewaarde:

Type installatieEnergievraagEnergieprijsBesparing
HR-ketel1175m3€708
Buitenlucht2475kWh€481€227
Bodemwarmte1875kWh€340€368
Hybride1600 kWh + 350 M3€517€191

Populaire vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een bron als omgevingslucht of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het CV-water. De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Bronneger?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden enkele voorwaarden: een hoge isolatiewaarde (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het afgiftesysteem is laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is plek voor een buffervat. Bij een keuze voor het hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit model wint warmte terug uit ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en ga je veel minder betalen voor energie. Het systeem werkt slim samen met jouw reguliere HR-ketel, en komt dus in plaats van de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Borger-Odoorn?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar moet je op de kosten letten? In zo’n geval is er de erkende groene lening via de gemeente Borger-Odoorn. We hebben het over een een unieke lening met lagere rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bekijk ook www.borger-odoorn.nl. Een ander alternatief: huren of leasen van een systeem.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een forse investering. Echter, meestal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Bronneger. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van het artikel. Subsidiebedragen beginnen bij €500 tot wel €1700. Benieuwd hoeveel subsidie je in februari 2023 krijgt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Bronneger (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) vergoeden ze ong. €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergeven ze ongeveer €1925.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf grofweg €2475.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€300, met name A++ labels).
# MerkVariantVermogenSubsidie
HautecHCS-PN-124/2T (88ST2402SDPN5)66 KW€8400,-
WaterkotteEco Touch DS 5010 Ai RC (W/W)9 KW€2800,-
GeneralWaterstage Comfort 1611 KW€2250,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een woning zonder gas? In een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je een gezond binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Bijgaand doorloop je een actueel stappenplan van de warmteservice Bronneger aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De woning grondig isoleren. Op die manier weet je zeker dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Grondige isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. Populaire vormen zijn isolatie van de spouwmuur en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Indien de isolatie gedaan is, is het nodig dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Innovatief ventileren resulteert in een aangenaam wooncomfort zonder veel energieverlies. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Installaties zoals een zonneboiler of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De benodigde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!