Warmtepomp Drouwenermond

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Drouwenermond? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het apparaat onttrekt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het gaat om een voordelige en verantwoorde manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €265,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn woning geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen verschillende zaken. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Drouwenermond.
warmtepomp-installateur-9523

 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9523
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroom-gebruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energiekosten€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Drouwenermond

Het inregelen van een warmtepomp is een complex proces. Je hebt keuze uit tal van onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Drouwenermond heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De specialist of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Drouwenermond? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met onze vergelijker vergelijk je in korte tijd de beste installateurs in je postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier bespaar je enorm. Dit werkt als volgt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9523).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan type en leeftijd huis, aangebrachte isolatie, en energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat zijn financiële eisen? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur de gegevens. In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem neemt warmte uit de bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk systeem is perse interessant voor jou. Dit wordt veroorzaakt door de staat van isolatie. Hieronder vind jij uitgebreide adviezen met betrekking tot de type warmtepompenen wat matcht met jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Drouwenermond kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en warm water om te douchen en wassen op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €300,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €6.200 en €13.400. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten systemen. Het voornaamste verschil heeft te maken met de bron. Elke pomp heeft relevante pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp profiteert van warmte van het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de warmte uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem haalt energie uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt energie uit de lucht van binnen en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is een aanvulling op jouw normale CV-ketel op gas. Een voordelige manier om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Gemiddeld betreft dit de combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.450 en €4.375 bij een verwarmingsmonteur uit Drouwenermond (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-drouwenermond

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in februari 2023?

Zo’n warmtepomp is primair een flinke kostenpost. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het resulteert in veel lagere gaskosten. Middels aantrekkelijk subsidies behaal je een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je laten installeren voor €6400. Een hybride opstelling kan je aanschaffen vanaf €3400. De uiteindelijke kostprijs wordt vastgesteld door specifieke aspecten zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10600 – €26500Zeer efficiënt, erg duur
Water-water€13400 – €21900Kan ook koelen
Lucht-lucht€5350 – €7150Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€5450 – €6300Laagdrempelig, veel stroomverbruik
Hybride€2450 – €5050Combinatiesysteem

Wat levert het op (rendement)?
Een woning met CV-ketel in Drouwenermond verbruikt grofweg 1860 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de nota van een energieleverancier als Engie of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar schatten we op €230 tot €320. Bij hybride modellen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €125 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een degelijk geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1100m3€704
Buitenlucht2425kWh€493€211
Bodemwarmte2100kWh€352€352
Hybride1600 kWh + 475 M3€528€176

Veelgestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of uit de bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan het koude water uit de cv-installatie. Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Drouwenermond?

Helaas, niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We noemen meerdere eisen: een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), de woning bevat laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Hij maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je de energienota flink reduceren. Het systeem sluit je aan op jouw traditionele gasketel, en is eigenlijk een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Borger-Odoorn?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een speciale groene lening bij gemeente Borger-Odoorn. We hebben het over een een speciaal soort lening met lagere rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Zie ook www.borger-odoorn.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed nieuws, meestal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Drouwenermond. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van de installatie. De subsidies beginnen bij circa €825 en lopen op tot wel €1800. Interesse naar de huidige subsidie in februari 2023 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Drouwenermond (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) krijg je zo’n €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergoeden ze grofweg €1825.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf plusminus €2125.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€250, zoek naar een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
HautecHCS-PN-124 (88SF1201SDPN5)35 KW€5300,-
WaterkotteEco Touch DS 5008 Ai NC (W/W)7 KW€2800,-
GeneralWaterstage Comfort 065 KW€1800,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je minder CO-2 uiten krijg je een comfortabele leefomgeving. Hoe werkt dit? Verderop vind je een handig stappenplan van de warmteservice Drouwenermond aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Vergeet dit niet, want zo verhinder je dat de warmte weer kan ontsnappen. Grondige isolatie is het startpunt voor een woning met 0 op de meter. Populaire vormen zijn bodemisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren

  Op het moment dat de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Voldoende ventileren resulteert in een optimale leefomgeving zonder warmteverspilling. Je kunt denken aan ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Veruit het belangrijkste deel van ons energieverbruik vloeit voort uit de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken niet op basis van gas, maar sluit je aan op stroom. De benodigde stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!