Warmtepomp Valthermond

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Valthermond? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Deze installatie neemt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een efficiënte en duurzame wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en het bespaart flink geld, tot wel €330,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan profiteer je van een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van verscheidene factoren. Hierna ontdek je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Valthermond.
warmtepomp-installateur-7876

 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • In de zomer een koelende functie
 • Diverse erkende installateurs
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Hoge subsidie

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode7876
Netnummer0599 (+31599)
Gas-verbruik M31860 M3
Stroom-gebruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Valthermond

Een warmtepomp laten installeren is een complex proces. Er zijn meerdere systemen. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Valthermond kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De installateur of loodgieter analyseert de woonruimte en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kost het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Wil jij een goede en goedkope warmtepomp in Valthermond? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Geholpen door onze vergelijker doorzoek je in een zeer korte periode installateurs uit jouw streek. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (7876).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals type en leeftijd woning, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoe kijk je prijstechnisch? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Klik op verzenden. Na 4-5 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het systeem benut de warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het CV-water. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je CV-ketel start met werken op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk systeem kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met leeftijd woning, isolatiewaarden. In de paragraaf hierna tref jij omvangrijke informatie aangaande de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Valthermond kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 35% – 55% en je bespaart al snel €280,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €5.200 en €21.300. We werken op dit moment met vier verschillende soorten installaties. Het voornaamste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk type installatie heeft weer individuele voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie benut warmte van het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp profiteert van warmte uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem profiteert van warmte uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de energie uit de buitenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw normale gasketel. Een betaalbare oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de basis slaat dit op de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.550 en €6.525 bij een verwarmingsmonteur uit Valthermond (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-valthermond

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (december 2023), en wat levert het op?

Een warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Maar, je krijgt te maken met flink lagere energiekosten. Middels een flinke subsidie profiteer je van een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is al op de markt vanaf €7700. De hybride warmtepomp koop je al vanaf €2600. De eindfactuur wordt gebudgetteerd middels specifieke onderdelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €26600Passief koelen, dure installatie
Water-water€13200 – €20400Koelende functie
Lucht-lucht€4750 – €6500Relatief voordelig
Lucht-water€4650 – €6700Ruimte subsidie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2025 – €5750Eenvoudig aan te sluiten

Wat is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Valthermond verbruikt ongeveer 1860 m3 gas op jaarbasis. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een aanbieder van gas en stroom als Greenchoice of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing schatten we op €275 tot €400. Met een hybride systeem verbruik je zowel gas als stroom. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €145 per jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een stevig geïsoleerde woning:

# WerkingEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1225m3€665
Buitenlucht2525kWh€446€219
Bodemwarmte2000kWh€313€352
Hybride1325 kWh + 475 M3€479€186

Meest gestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht, ventilatielucht of uit de grond. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het koude water uit de cv-installatie. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Valthermond?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele mitsen en maren: het betreft een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), de woning bevat laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Als het gaat om een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit product benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit bespaart veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Het apparaat sluit je aan op jouw bestaande HR-ketel, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Borger-Odoorn?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van een speciale groene lening van je gemeente Borger-Odoorn. Het is een speciale lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bezoek ook www.borger-odoorn.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed nieuws, normaliter kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Valthermond. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van model en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidiebedragen schommelen tussen €900 en kunnen oplopen tot €3600. Benieuwd naar de huidige subsidie in december 2023 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Valthermond (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal zaken: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4,5 kW) heb je recht op pakweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je ongeveer €1975.
 • Bij de grotere bodembron installaties beginnen de bedragen bij zo’n €2400.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€250, zoek naar een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
ECOTEQMW 5 W/W5 KW€2800,-
Stiebel-EltronWPL 09 IKCS Classic Comfort Set (236734)4 KW€1700,-
DanfossDHP-AQ 64 KW€1550,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je ook nog eens een prettig binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Op warmtepomprevolutie.nl doorloop je een actueel stappenplan van de warmteservice Valthermond aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Vergeet dit niet, want zo verhinder je dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Een solide isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Populaire vormen zijn HR++ glas en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  Indien de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goede ventilatie mondt uit in een aangenaam klimaat in huis zonder warmteverspilling. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening wordt veroorzaakt door de CV-installatie en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een biomassaketel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken met elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!