Warmtepomp Westdorp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Westdorp? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een relatief goedkope en ecologische manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 55% en het bespaart flink geld, tot wel €215,00 p/jaar. Doe je nu deze investering? In dat geval ontvang je een flinke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van meerdere aspecten. Op warmtepomprevolutie.nl check je verdere details over een warmtepomp kopen in Westdorp.
warmtepomp-installateur-9534

 • Minder CO-2 belasting
 • Constante verwarming van de woning
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Weinig onderhoud
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9534
Netnummer0599 (+31599)
Gas-verbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energiekosten€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Westdorp

Het laten installeren van een warmtepomp is een hele klus. Er bestaan tal van systemen. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Westdorp kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De installateur of loodgieter checkt grondig het verblijf en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vraagstukken als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat zijn de kosten, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Interesse in een erkende en goedkope warmtepomp in Westdorp? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Via deze pagina lees je moeiteloos de beste installateurs in je woonplaats. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9534).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Denk aan categorie woning, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat heb je precies in gedachten? En hoe dit het met de kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Klik op verzenden. In een week volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp benut de warmte uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk apparaat kan altijd worden ingezet. Dit wordt veroorzaakt door leeftijd woning, isolatiewaarden. Onderstaand doorzoek jij handige gegevens over de soorten warmtepompen en wat past bij jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Westdorp heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je helemaal van het aardgas af. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: het huis verwarmen en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en de besparing loopt op tot €260,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.200 en €12.300. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten installaties. Het echte verschil is de input van energie. Elk apparaat heeft weer individuele kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de warmte uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van energie uit de buitenlucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de warmte uit de lucht van binnen en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt feitelijk samen met jouw huidige HR-ketel. Een betaalbare oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel hebben we het over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.500 en €4.800 bij een verwarmingsmonteur uit Westdorp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-westdorp

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in februari 2023?

De warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Maar, je krijgt te maken met flink lagere energiekosten. Geholpen door lucratieve subsidies geniet jij van een interessante terugverdientijd. Een full-electric variant kan je laten installeren voor €6000. De hybride warmtepomp koop je al vanaf €2600. De eindfactuur wordt gecalculeerd door verscheidene onderwerpen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €25200Hoge subsidie, relatief duur
Water-water€16000 – €20000Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4200 – €6625Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4800 – €6925Weinig onderhoud, hoog stroomgebruik
Hybride€2175 – €6350Eenvoudig aan te sluiten

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Westdorp gebruikt ongeveer 1860 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een energieleverancier als Essent of Vandebron. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing schommelt tussen €225 tot €325. Met een hybride systeem blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €170 op jaarbasis. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met data van een degelijk geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1000m3€712
Buitenlucht2625kWh€470€242
Bodemwarmte1925kWh€328€384
Hybride1475 kWh + 500 M3€506€206

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht van buiten of uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan het verwarmingssysteem in je huis. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Westdorp?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Standaard zijn er een aantalvereisten: een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Bij een keuze voor een hybride type is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Hij wordt aangesloten op jouw reguliere HR-ketel op gas, en vervangt op die manier de simpele ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Borger-Odoorn?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je weinig financiële middelen? In zo’n geval is er de erkende groene lening van je gemeente Borger-Odoorn. Kort gezegd een speciale lening met lagere rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bekijk ook www.borger-odoorn.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, meestal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Westdorp. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €525 tot maar liefst €3750. Interesse hoeveel subsidie je in februari 2023 krijgt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Westdorp (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) ontvang je ongeveer €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op plusminus €1575.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen start de tegemoetkoming bij ong. €2000.
 • Voor een energiezuinig systeem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€225, bij een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
HautecHCS-PK-242K (88SU2301SDPN5)15 KW€3300,-
WaterkotteEco Touch DS 5012.5 Ai (W/W)11 KW€2900,-
GeneralWaterstage Comfort DUO 108 KW€2100,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval gaat de energienota fors omlaag, ben je een stuk energiezuiniger en heb je een comfortabel wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Onderstaand komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Westdorp aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hierdoor verhinder je dat de warmte naar buiten gaat. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Vaak gaat het om isolatie van het dak en zolderisolatie.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Slim ventileren zorgt voor een optimale leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van ons energieverbruik kunnen we terugbrengen naar de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de gas HR-ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar werken met elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!