Warmtepomp 1e Exloërmond

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in 1e Exloërmond? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De pomp haalt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Dit is een efficiënte en duurzame wijze om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 60% en de potentiële besparing ligt op €320,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? In dat geval kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan een aantal verschillende randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt lees je concrete informatie over een warmtepomp kopen in 1e Exloërmond.
warmtepomp-installateur-9573

 • Verantwoorde investering
 • Kan het huis ook koelen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Waardevermeerdering huis
 • Lange levensduur

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcodegebied9573
Netnummer0599 (+31599)
Gas-gebruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energiekosten€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in 1e Exloërmond

Een warmtepomp laten installeren is een moeilijke handeling. Je kan kiezen uit tientallen toepassingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in 1e Exloërmond kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De expert of loodgieter bekijkt het verblijf en biedt advies op maat. De manier van isoleren en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in 1e Exloërmond? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door middel van onze vergelijker doorzoek jij snel leveranciers en installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Handig, want zo bespaar je enorm. Hoe werkt dit?

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9573).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals type en leeftijd huis, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend het formulier. Binnen een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Hij onttrekt energie uit bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan als als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk soort installatie past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door wat er aan isolatie gedaan is. Op deze pagina vind jij handige raadgeving over actuele warmtepompen en wat past bij jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in 1e Exloërmond kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is gas niet langer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 40% – 60% en je bespaart al snel €225,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €3.400 en €10.900. We gaan verder in op 4 verschillende soorten systemen. Het belangrijkste verschil is de energietoevoer. Elke leverancier wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de warmte uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie haalt energie uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld heb je dan te maken met een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.525 en €6.025 bij een verwarmingsmonteur uit 1e Exloërmond (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-1e-exloermond

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (februari 2023), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Maar, het draait uit op een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. D.m.v. een subsidie oplopend tot €2.100 profiteer jij van een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp koop je al vanaf €7100. De zogenaamde hybride pomp koop je al vanaf €3200. De uiteindelijke rekening wordt gebudgetteerd middels specifieke randvoorwaarden zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10700 – €28000Passief koelen, hoge investering
Water-water€17600 – €23400Beste rendement
Lucht-lucht€4200 – €6125Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€3500 – €7275Lage installatiekosten, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2800 – €5400Eenvoudig aan te sluiten

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in 1e Exloërmond verbruikt grofweg 1860 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de kosten bij een energieleverancier als Engie of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing schommelt tussen €255 tot €395. Bij hybride modellen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing is nog steeds erg interessant, zo’n €150 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd op basis van een normaal geïsoleerd huis:

Type installatieEnergievraagEnergiekostenBesparing
HR-ketel1125m3€724
Buitenlucht2625kWh€478€246
Bodemwarmte1775kWh€333€391
Hybride1450 kWh + 475 M3€514€210

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als de buitenlucht of warmte uit de grond. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in 1e Exloërmond?

Niet alle gebouwen en huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Hiervoor gelden een aantalvereisten: een isolatieschil om de woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het afgiftesysteem is laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Het onttrekt warmte aan de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. Een dergelijk systeem sluit je aan op jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Borger-Odoorn?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In zo’n geval kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening bij gemeente Borger-Odoorn. Dit is een interessante lening met verwaarloosbare rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Ga ook naar www.borger-odoorn.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed om te weten, in de meeste gevallen is er de ISDE-subsidie 1e Exloërmond. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. de energieprestatie en vermogen van het product. De subsidiebedragen schommelen tussen €625 tot wel €3400. Interesse hoeveel subsidie je in februari 2023 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming 1e Exloërmond (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5,5 kW) ontvang je zo’n €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) verstrekken ze circa €1725.
 • Voor een systeem met bodembron mag jij rekenen op minimaal ongeveer €2150.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets extra (€200, met name A++ labels).
# MerkTypeVermogenSubsidie
HautecHCS-PN-45 (88SF0451SCPN3)12 KW€3000,-
WaterkotteEco Touch DS 5023.5 Ai (W/W)21 KW€3900,-
Geothermik FranceAQUA + 5 Z 40014 KW€3200,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en heb je een comfortabel leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Onderstaand is er een bruikbaar stappenplan van de warmteservice 1e Exloërmond aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zo mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Goede isolatie vormt de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met triple glas en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Innovatief ventileren mondt uit in een aangenaam wooncomfort zonder warmteverspilling. Wat veel toegepast wordt is een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van de totale energierekening vloeit voort uit de centrale verwarming en warm water. Een duurzaam alternatief voor de gasinstallatie kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De nodige elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!