Warmtepomp Exloërveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Exloërveen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het apparaat haalt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Feitelijk dus een zuinige en milieuvriendelijke manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 55% en het bespaart flink geld, tot wel €275,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? In zo’n geval kan je het aanschaffen met een flinke subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van verscheidene aspecten. Op ons warmtepomp-portaal lees je meer info over een warmtepomp kopen in Exloërveen.
warmtepomp-installateur-9574

 • Vermindering Milieu-impact
 • Verwarmen en koelen
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Veilige oplossing
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcodegebied9574
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroom-verbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energiekosten€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Exloërveen

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. We onderscheiden meerdere producten. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Exloërveen kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De leverancier of loodgieter bestudeert het huis en bespreekt de details met je. De mate van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor issues zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Bent u op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Exloërveen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Op basis van de warmtepomp-vergelijker doorzoek jij waardevolle erkende installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zodoende bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9574).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zaken als type woning, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend de aanvraag. Na 4-5 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem benut de warmte uit buitenlucht, grond of water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het CV-water. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk apparaat is perse interessant voor jou. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatiewaarden. In de volgende paragraaf lees jij omvangrijke info over beschikbare warmtepompen en wat schikt naar jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Exloërveen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een aangenaam warm huis en warm sanitair water op een duurzame manier. De CO2 reductie kan oplopen tot circa 50% en de besparing loopt op tot €285,00, ieder jaar weer. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €7.000 en €20.300. We differentiëren 4 verschillende soorten producten. Het belangrijkste verschil is de energietoevoer. Elke installatie wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van warmte uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de warmte uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van warmte uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp sluit je aan op jouw moderne CV-ketel op gas. Een prima oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans spreken we dan over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.200 en €6.700 bij een verwarmingsmonteur uit Exloërveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-exloerveen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (februari 2023), en wat levert het op?

De warmtepomp is primair een vrij grote investering. Gelukkig, het mondt uit in flink lagere energiekosten. Dankzij aantrekkelijk subsidies realiseer je een goede terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem laat je al plaatsen voor €6100. Het hybride systeem is er vanaf €2700. Het prijskaartje is gebaseerd op meerdere aspecten zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14300 – €27200Zeer efficiënt, prijzig
Water-water€17500 – €21700Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4000 – €6525Verwarmen en koelen
Lucht-water€4250 – €7375goede performance, veel elektriciteit nodig
Hybride€2975 – €6350Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat is de hoogte van het rendement?
Een familie met CV-ketel in Exloërveen gebruikt ongeveer 1860 m3 gas op jaarbasis. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een aanbieder van gas en stroom als Delta of Qurrent. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De potentiële besparing komt uit tussen de €245 tot €320. Bij hybride installaties blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €130 (per jaar). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd op basis van een stevig geïsoleerde woning:

# WerkingEnergieverbruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1200m3€725
Buitenlucht2450kWh€486€239
Bodemwarmte1750kWh€341€384
Hybride1550 kWh + 425 M3€522€203

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verschillende bronnen als lucht of aardwarmte. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het gesloten CV-circuit. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Exloërveen?

Helaas, niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We noemen enkele van deze eisen: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het afgiftesysteem is vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Zodra je gaat voor het hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze installatie gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. Een dergelijk systeem werkt slim samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Borger-Odoorn?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je het nu niet betalen? Wacht niet te lang, want dan is er de duurzame groene lening bij de gemeenten Borger-Odoorn. Kort gezegd een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Zie ook www.borger-odoorn.nl. Mogelijk ook interessant: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een forse investering. Echter, normaliter kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Exloërveen. De hoogte van de tegemoetkoming wordt berekend a.d.h.v. de energieprestatie en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies beginnen bij circa €775 en kunnen oplopen tot €3750. Interesse naar de februari 2023 subsidie voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Exloërveen (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal voorwaarden: de installatie is nieuw, het systeem is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) ontvang je om en nabij €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je pakweg €1825.
 • Bij systemen met een bodembron begint het subsidiebedrag bij zo’n €2050.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€100, zoek naar een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
HautecHCS-PN-56 (88SF0561SCPN3)15 KW€3300,-
WaterkotteEco Touch DS 5027.5 Ai NC (W/W)24 KW€4200,-
GNCStart 250 R0 KW€1250,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en heb je een optimaal leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Hierbij tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Exloërveen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Dan voorkom je dat de warmte in de woning niet naar buiten ontsnapt. Goed toegepaste isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Vaak gaat het om vloerisolatie en zolderisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Voldoende ventileren mondt uit in een aangename leefomgeving zonder energieverspilling. Populaire vormen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door onze verwarming en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. Dit stukje elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!