Warmtepomp Odoorn

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Odoorn? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie benut de warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een zuinige en duurzame aanpak de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 55% en de besparing loopt op tot €225,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan ontvang je een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dit heeft te maken met een aantal aspecten. In het volgende kopje vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Odoorn.
warmtepomp-installateur-7873

 • Profiteer van de warmte uit de omgeving
 • Meer leefcomfort
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Onderhoudsarme investering
 • Veel geld besparen

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcodegebied7873
Netnummer0591 (+31591)
Gasgebruik M31860 M3
Stroom-gebruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energiekosten€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Odoorn

Een warmtepomp goed installeren is niet altijd eenvoudig. We hebben te maken met flink wat onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Odoorn kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter checkt grondig jouw huis en ontwikkeld een voorstel. De isolatiewaarden en de leefruimte zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de investering, en wat levert het op?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Odoorn? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door gebruik te maken van onze tool tref jij in een zeer korte periode leveranciers en installateurs die actief zijn in jouw regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (7873).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn type huis, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat mag het project kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. Na zo’n 5 werkdagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het systeem gebruikt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel ondersteunt in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk apparaat is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door leeftijd woning, isolatiewaarden. Op deze website ontdek je toepasbare details die gaan over de type warmtepompenen wat strookt met jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Odoorn kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: het huis verwarmen en heet water uit de kraan op een duurzame manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €205,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.800 en €21.800. We werken op dit moment met vier verschillende type installaties. Het echte verschil is de energiebron. Elk type installatie wordt gekenmerkt door pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt warmte uit het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van warmte uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie onttrekt warmte uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp onttrekt warmte uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is actief naast jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige manier om te bezuinigen op de energierekening waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard betreft dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.275 en €5.650 bij een verwarmingsmonteur uit Odoorn (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-odoorn

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, je realiseert veel minder stookkosten. Aan de hand van de huidige subsidies profiteer jij van een aantrekkelijke terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €7300. De hybride warmtepomp is er vanaf €2300. De uiteindelijke investering wordt mede bepaald door specifieke zaken als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €27900Veel vermogen, niet goedkoop
Water-water€18000 – €20400Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4600 – €7125CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4750 – €6975Weinig onderhoud, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2700 – €6750Ook voor oudere woning

Hoe interessant is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Odoorn gebruikt grofweg 1860 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een energieleverancier als Essent of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing schommelt tussen €255 tot €390. Bij hybride oplossingen blijf je wel iets gas gebruiken. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, om en nabij de €200 jaarlijks. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd baserend op een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1050m3€662
Buitenlucht2775kWh€463€199
Bodemwarmte2075kWh€331€331
Hybride1600 kWh + 375 M3€497€166

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan het koude water uit de cv-installatie. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Odoorn?

Niet alle soorten woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn een stuk of wat eisen: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het afgiftesysteem is vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie is actief naast jouw normale gasgestookte CV-ketel, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Borger-Odoorn?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In dit scenario bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening via jouw gemeente Borger-Odoorn. Dit is een tijdelijke lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Check ook www.borger-odoorn.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, voor de meeste systemen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Odoorn. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van het gekozen model. De subsidies fluctueren tussen de €925 tot maar liefst €3150. Interesse hoeveel subsidie je in oktober 2022 krijgt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Odoorn (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal condities: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) verstrekken ze om en nabij €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht verstrekken ze zo’n €1925.
 • Bij de grotere bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal zo’n €2175.
 • Voor een zuinige pomp ligt het bedrag nog weer wat hoger (€150, let op het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
ECOTEQHQ 3837 KW€5000,-
Stiebel-EltronWPL 17 IKCS Classic (236378)8 KW€2100,-
DaikinEWWQO25KBW1N30 KW€4800,-

In vier stappen een gasvrij huis

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en heb je een prettige leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Hierbij doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice Odoorn aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zo voorkom je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Degelijke isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Populaire vormen zijn isolatie van de spouwmuur en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren betekent een aangenaam klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van de totale energierekening vloeit voort uit onze verwarming en warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken op basis van stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!