Warmtepomp Drouwen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Drouwen? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem neemt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een efficiënte en duurzame methode om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 40% – 60% en je bespaart al snel €245,00, ieder jaar weer. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan kan je het aanschaffen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van allerlei elementen. Op onze website check je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Drouwen.
warmtepomp-installateur-9533

 • Een energieneutrale woning
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Een keuze voor de toekomst
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcodegebied9533
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Drouwen

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen doe je niet zomaar even. We hebben te maken met tientallen installaties. Maar wat is voor mij geschikt? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Drouwen biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakman of loodgieter inspecteert de woonruimte en ontwikkeld een voorstel. De mate van isolatie en de leefruimte zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Zoek jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Drouwen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Dankzij deze website lees je direct verwarmingsinstallateurs uit de omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee bespaar je fors. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9533).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Voorbeelden zijn type en leeftijd huis, de manier van isoleren, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat zijn financiële eisen? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien het formulier in. In 4-5 dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie past bij jouw woning en situatie. Een belangrijk aspect is de isolatie van je woning. Onderstaand ontdek jij waardevolle info over de soorten warmtepompen en wat past bij jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Drouwen kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm tapwater waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en de besparing loopt op tot €200,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.600 en €24.300. We werken op dit moment met vier verschillende soorten producten. Het onderscheid is de input van energie. Elk type installatie heeft weer individuele gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp haalt energie uit het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de energie uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type haalt energie uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt samen met jouw moderne CV-ketel. Een prima manier om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Doorgaans gaat het om zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.450 en €6.750 bij een verwarmingsmonteur uit Drouwen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-drouwen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in februari 2023?

Een warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Maar het mooie is, het resulteert in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Middels lucratieve subsidies geniet jij van een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem koop je al vanaf €6700. Een hybride systeem laat je al plaatsen voor €2400. Het prijskaartje wordt mede bepaald door diverse factoren als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11100 – €24100Passief koelen, prijzig
Water-water€15700 – €24500Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4250 – €6575Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4650 – €6950Krachtige oplossing, veel stroom benodigd
Hybride€2225 – €5600Goede tussenoplossing

Wat levert het op (rendement)?
Een familie met CV-ketel in Drouwen consumeert ong. 1860 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een energie aanbieder als Essent of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing schommelt tussen €235 tot €315. Bij hybride installaties behoud je jouw gasaansluiting. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €170 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een stevig geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiebehoefteEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1075m3€711
Buitenlucht2750kWh€462€249
Bodemwarmte1600kWh€320€391
Hybride1300 kWh + 575 M3€498€213

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan afgiftesysteem in de woning. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Drouwen?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. We noemen meerdere vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor het hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Een dergelijk systeem wordt aangesloten op jouw traditionele HR-ketel, en komt dus in plaats van de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Borger-Odoorn?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dit scenario kan jij gebruik maken van de erkende groene lening bij de gemeenten Borger-Odoorn. Dit is een speciale lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Voor meer info zie www.borger-odoorn.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, gewoonlijk kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Drouwen. De hoogte van dit bedrag wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €550 en kunnen oplopen tot €2550. Informeren naar de huidige subsidie in februari 2023 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Drouwen (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal eisen: het is een origineel en nieuw model, het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) ontvang je grofweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je circa €1750.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen lopen de bedragen op vanaf grofweg €2450.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€125, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
HautecHCS-PK-235K (88SU2261SDPN5)12 KW€3000,-
WaterkotteEco Touch DS 5012.5 Ai RC (W/W)11 KW€2900,-
GeneralWaterstage Comfort DUO 086 KW€1900,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een optimaal klimaat in huis. Hoe werkt dit? In het volgende stukje doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Drouwen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Daarmee verhinder je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een energieneutraal huis. Vaak gaat het om isolatie van de vloer en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Permanent ventileren betekent een prettig binnenklimaat zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Meer dan 65% van de totale energierekening komt voort uit onze verwarming en warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Apparaten zoals een biomassaketel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar werken met elektriciteit. De benodigde elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!