Warmtepomp Balinge

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Balinge? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Een dergelijk systeem profiteert van energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Feitelijk dus een efficiënte en milieuvriendelijke manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en het bespaart flink geld, tot wel €350,00 per jaar. Doe je nu deze investering? In dit scenario kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van diverse factoren. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Balinge.
warmtepomp-installateur-9437

 • Een verantwoorde warme woning
 • Aangenaam leefcomfort
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Weinig onderhoud
 • Flinke besparing

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcodegebied9437
Netnummer0593 (+31593)
Gasgebruik M31670 M3
Stroom-gebruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energiekosten€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Balinge

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je hebt keuze uit honderden installaties. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Balinge biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakman of loodgieter checkt grondig de woonruimte en voorziet je van verdere info. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met onduidelijkheden als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat zijn de kosten, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Bent u op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Balinge? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Geholpen door warmtepomprevolutie.nl check jij vandaag nog (verwarmings)installateurs in jouw omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee bespaar je tot wel 40% op de kosten. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9437).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals categorie huis, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend het formulier. Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp profiteert van energie uit grondwater, aarde of lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het CV-water. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke oplossing kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door de isolatie van je woning. Bijgaand doorzoek je waardevolle aanbevelingen aangaande actuele warmtepompen en wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Balinge kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €310,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.200 en €24.200. Er bestaan in Nederland vier verschillende type systemen. Het echte verschil is de energietoevoer. Elke leverancier wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt warmte uit het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt warmte uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp profiteert van warmte uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van warmte uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw normale HR-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans gaat het om de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.375 en €6.350 bij een verwarmingsmonteur uit Balinge (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-balinge

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in februari 2023?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Het betaalt zich wel uit, het leidt tot veel lagere gaskosten. Door middel van de huidige subsidies profiteer jij van een korte terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je aanschaffen vanaf €7300. Het hybride systeem is er vanaf €2300. De totaalprijs kan men berekenen met diverse zaken als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14600 – €25700Passief koelen, erg duur
Water-water€15900 – €20100Beste rendement
Lucht-lucht€3600 – €7175Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4650 – €7425Goedkope installatie, buitenunit in zicht
Hybride€2650 – €6300Voor praktische elke woning

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Balinge verbruikt grofweg 1670 m3 gas p/jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een leverancier als Essent of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing fluctueert tussen de €280 tot €320. Bij hybride systemen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €180 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergieverbruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1025m3€650
Buitenlucht2300kWh€455€195
Bodemwarmte1725kWh€325€325
Hybride1425 kWh + 375 M3€488€163

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een bron als de buitenlucht of uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Balinge?

Helaas, niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden enkele van deze voorwaarden: een hoge isolatiewaarde (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), er wordt gewerkt met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Bij een keuze voor het hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Hij maakt gebruik van de warme ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo bespaar je veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Het apparaat is een aanvulling op jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Midden-Drenthe?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? Dan hebben we de aantrekkelijke groene lening van je gemeente Midden-Drenthe. Kort gezegd een speciaal soort lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bekijk ook www.middendrenthe.nl. Je kunt ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Gelukkig, gewoonlijk is er de ISDE-subsidie Balinge. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met het max. vermogen en energielabel van de aangeschafte spullen. De subsidies variëren van €625 tot wel €2200. Benieuwd naar de subsidie in februari 2023 die geldt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Balinge (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 kW) vergeven ze zo’n €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je om en nabij €1600.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf ongeveer €2500.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je nog eens extra terug (€200, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
HaierHP200M20 KW€1100,-
WaterkotteBasic Line Split 5015.5 (3x400V)10 KW€2300,-
GallettiENE009HL9 KW€2650,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en heb je een aangenaam klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Hierna tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Balinge aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Belangrijk, want zo voorkom je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Gedegen isolatie is een goede uitgangspositie voor een NOM (nul op de meter) woning. Je kunt denken aan bodemisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goede ventilatie zorgt voor een comfortabel klimaat in huis zonder veel energieverlies. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van de totale energierekening wordt veroorzaakt door onze verwarming en warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn allerlei opties, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. Deze stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!