Warmtepomp Spier

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Spier? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het betreft een relatief goedkope en duurzame manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €310,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval krijg je een royale subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit heeft te maken met een aantal verschillende zaken. Verderop tref je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Spier.
warmtepomp-installateur-9417

 • Beperkte broeikas uitstoot
 • Kan het huis ook koelen
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Onderhoudsarme investering
 • Flinke subsidies

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode-regio9417
Netnummer0593 (+31593)
Gas-verbruik M31670 M3
Stroomgebruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Spier

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Er zijn fors wat systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Spier kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De installateur of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. De isolatiewaarden en de leefruimte zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor punten zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Wil jij een praktische en goedkope warmtepomp in Spier? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met de warmtepomp-vergelijker ontdek jij in enkele stappen de beste installateurs in je postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier worden de kosten een stuk lager. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9417).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Aspecten als categorie woning, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 3-4 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het apparaat neemt energie uit bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming in de woning. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen in het geval dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit wordt veroorzaakt door de isolatie van je woning. Onderstaand vind je omvangrijke aanbevelingen over de soorten warmtepompen en wat overeenstemt met jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Spier kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €170,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.300 en €24.900. We differentiëren vier verschillende soorten producten. Het cruciaalste verschil heeft te maken met de bron. Elk model heeft zijn eigen pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie neemt de energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt warmte uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem neemt de energie uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant haalt energie uit de buitenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een uitstekende oplossing om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de praktijk heb je dan te maken met zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.675 en €5.250 bij een verwarmingsmonteur uit Spier (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-spier

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (december 2023), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Maar, het resulteert in een fors lagere energierekening. Door middel van een subsidie oplopend tot €2.100 behaal je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is al op de markt vanaf €6700. De hybride warmtepomp laat je al plaatsen voor €3300. De uiteindelijke kostprijs kan men berekenen met velerlei factoren als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12300 – €26000Hoog rendement (COP), hoge investering
Water-water€13600 – €24600Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3850 – €6100Binnen- en buitenunit
Lucht-water€5500 – €6850Ruimte subsidie, buitenunit maakt geluid
Hybride€2250 – €5200Voor praktische elke woning

Hoe interessant is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Spier consumeert plusminus 1670 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een energie aanbieder als Eneco of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing fluctueert tussen de €280 tot €390. Bij een hybride installatie gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt vaak wat lager, plusminus €175 per jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een normaal geïsoleerd huis:

# SysteemEnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1125m3€738
Buitenlucht2525kWh€509€229
Bodemwarmte1700kWh€362€376
Hybride1450 kWh + 550 M3€546€192

Actuele vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht, ventilatielucht of uit de bodem. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de bestaande cv-installatie. De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Spier?

Niet alle gebouwen en huizen zijn even interessant. We noemen verschillende randvoorwaarden: een isolatieschil om de woning (bestaande huizen van na 1985), in het huis zitten vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze installatie wint warmte terug uit ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Hij wordt aangesloten op jouw traditionele gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Midden-Drenthe?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario hebben we de unieke groene lening van je gemeente Midden-Drenthe. Het betreft een tijdelijke lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.middendrenthe.nl. Mogelijk ook interessant: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, veelal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Spier. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van het max. vermogen en energielabel van de geplaatste artikelen. De subsidies starten vanaf €600 en kunnen oplopen tot €1500. Benieuwd naar de december 2023 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Spier (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) krijg je ong. €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergeven ze ong. €1600.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product begint het subsidiebedrag bij circa €2000.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets meer terug (€250, let op het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
GorenjeAeroger Power Evi Inverter 18A / 18AS15 KW€2650,-
WarmblauwHP3BW 15EP19 KW€3700,-
GallettiENE040WL37 KW€5500,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, stoot je significant minder CO2 uit en geniet je van een aangenaam wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierbij bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Spier aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Op die manier mag je ervan uitgaan dat warme lucht de woning ontglipt. Degelijke isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Populaire vormen zijn isolatie van het dak en zolderisolatie.

 2. Ventileren

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Een juiste ventilatie is belangrijk voor een comfortabel wooncomfort zonder verspilling van warmte. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Meer dan 65% van het energiegebruik wordt teweeggebracht door het verwarmen van onze woning en warm water. Een verantwoord alternatief voor de gasinstallatie is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel hebben geen gas nodig, maar worden gevoed door stroom. Dit stukje elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!