Warmtepomp Westerbork

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Westerbork? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grond of water. Het gaat om een efficiënte en duurzame oplossing om uw woning te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €310,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In zo’n geval profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat ligt aan een aantal aspecten. Op onze website tref je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Westerbork.
warmtepomp-installateur-9431

 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Combineren met zonnepanelen
 • Relatief weinig onderhoud
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcodegebied9431
Netnummer0592 (+31592)
Gasgebruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energiekosten€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Westerbork

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. We hebben te maken met diverse installaties. Wat is nu goed voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Westerbork kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter bekijkt de woonruimte en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en maandelijks energieverbruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor punten zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Zoek jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Westerbork? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met behulp van de warmtepomp-vergelijker vind jij binnen enkele minuten installateurs uit de buurt. Maak een goede vergelijking van de offertes. Daarmee bespaar je fors. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9431).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Onder andere soort woning, de manier van isoleren, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Dit innovatieve systeem gebruikt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel schakelt in op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door leeftijd woning, isolatiewaarden. Op deze website vind je veelzijdige aanbevelingen m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat overeenstemt met jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Westerbork kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een aangenaam warm huis en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 reductie kan oplopen tot 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €220,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €3.000 en €11.700. We werken op dit moment met vier verschillende type systemen. Het cruciaalste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk apparaat heeft weer individuele pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de warmte uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem profiteert van energie uit de lucht van buiten voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem neemt de energie uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is een aanvulling op jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een uitstekende manier om te besparen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans heb je dan te maken met zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.850 en €4.525 bij een verwarmingsmonteur uit Westerbork (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-westerbork

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in februari 2023?

Zo’n warmtepomp is initieel een vrij grote investering. Het betaalt zich wel uit, je krijgt te maken met veel minder stookkosten. Geholpen door actuele subsidies krijg je een beperkte terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €7500. Een hybride variant laat je al plaatsen voor €2200. De eindfactuur wordt gebudgetteerd middels verscheidene factoren als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10200 – €25400Zeer efficiënt, dure installatie
Water-water€13800 – €23100Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5200 – €6175Kan ook als airco werken
Lucht-water€5300 – €7175Krachtige oplossing, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2550 – €5750Simpele oplossing voor thuis

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Westerbork verbruikt pakweg 1670 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een maatschappij als Delta of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing ligt tussen de €250 tot €390. Bij hybride oplossingen gaat het gasverbruik niet naar 0. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €135 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een hoge isolatiewaarde:

Soort installatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1075m3€745
Buitenlucht2325kWh€522€224
Bodemwarmte1975kWh€373€373
Hybride1575 kWh + 400 M3€559€186

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verscheidene bronnen als o.a. de buitenlucht of warmte in de aarde. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het koude water uit de cv-installatie. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Westerbork?

Niet alle soorten woningen renderen met een warmtepomp. Er zijn enkele eisen: de isolatie mag niets te wensen overlaten (of bereid tot verbouwen), je hebt vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor een hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Deze benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie werkt samen met jouw normale gasgestookte CV-ketel, en vervangt zodoende de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Midden-Drenthe?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Wacht niet te lang, want dan is er de duurzame groene lening via jouw gemeente Midden-Drenthe. Dit is een aantrekkelijke lening met verwaarloosbare rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Zie ook www.middendrenthe.nl. Een ander alternatief: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed nieuws, normaal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Westerbork. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €700 tot maar liefst €1900. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in februari 2023 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Westerbork (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 – 5 kW) krijg je ongeveer €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit ontvang je zo’n €1875.
 • Bij systemen met een bodembron beginnen de bedragen bij pakweg €2275.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€225, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
GREEGRS-CQ14Pd/NaD-M9 KW€2200,-
WaterFurnaceNSKW1212 KW€3000,-
GallettiENX044HL42 KW€6000,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je significant minder CO2 uit en heb je een gezonde leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierna komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Westerbork aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De woning grondig isoleren. Zo mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Een solide isolatie is de basis van een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met bodemisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Ventilatie

  Als de woning goed is geïsoleerd, is het cruciaal dat de woning constant geventileerd wordt. Goed ventileren resulteert in een comfortabel wooncomfort zonder verspilling van energie. In de praktijk gaat het vaak om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van de totale energierekening wordt teweeggebracht door de CV-installatie en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een uitstekende oplossing. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of biomassaketel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken met elektriciteit. De benodigde stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!