Warmtepomp Eursinge

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Eursinge? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Hij gebruikt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het gaat om een zuinige en verantwoorde manier om je huis te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €310,00 p/jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan kan je het aanschaffen met een hoge subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen een aantal aspecten. Hierna vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Eursinge.
warmtepomp-installateur-9434

 • Beperkte broeikas uitstoot
 • Verkoeling in de zomer
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Weinig onderhoud
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9434
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroom-gebruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energiekosten€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Eursinge

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Je kan kiezen uit meerdere installaties. Maar welk model past bij onze woning? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Eursinge kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De monteur of loodgieter bekijkt het huis en kan een plan opstellen. Hoe je woning geïsoleerd is, en het jaarlijkse energiegebruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de investering, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Interesse in een zuinige en goedkope warmtepomp in Eursinge? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Middels warmtepomprevolutie.nl ontdek jij moeiteloos (verwarmings)installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9434).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Feiten zoals categorie huis, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur de gegevens. In een week ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem profiteert van warmte uit uit de lucht of het water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met de manier van isoleren. Op deze pagina doorzoek jij accurate adviezen omtrent populaire warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Eursinge heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een aangenaam warm huis en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €255,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.600 en €20.000. We noemen hieronder 4 verschillende soorten modellen. Het voornaamste verschil valt samen met de bron. Elk apparaat heeft zijn eigen eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem haalt energie uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem profiteert van warmte uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem neemt de warmte uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt samen met jouw moderne HR-ketel. Een laagdrempelige oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de regel gaat dit vaak over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.525 en €6.650 bij een verwarmingsmonteur uit Eursinge (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-eursinge

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in december 2023?

Zo’n warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op een fors lagere energierekening. Middels een flinke subsidie krijg je een goede terugverdientijd. Een full-electric systeem koop je al vanaf €6500. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €2400. De uiteindelijke rekening wordt getekend door meerdere onderdelen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €24700Hoog rendement (COP), niet goedkoop
Water-water€13700 – €21000Kan ook koelen
Lucht-lucht€4900 – €6450Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€5200 – €6700goede performance, hoog stroomgebruik
Hybride€2300 – €6350Gemakkelijk te plaatsen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Eursinge gebruikt circa 1670 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een energie aanbieder als Greenchoice of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing varieert van €235 tot €360. Bij hybride systemen blijf je wel iets gas gebruiken. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €135 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met data van een stevig geïsoleerde woning:

# SysteemEnergievraagEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1050m3€748
Buitenlucht2350kWh€501€247
Bodemwarmte1625kWh€352€396
Hybride1500 kWh + 350 M3€539€209

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verscheidene bronnen als o.a. ventilatielucht of warmte in de aarde. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het CV-water. De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Eursinge?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We noemen enkele van deze mitsen en maren: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het afgiftesysteem is vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor een hybride type dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Deze manier is heel effectief en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie wordt aangesloten op jouw traditionele CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Midden-Drenthe?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dit scenario kan jij gebruik maken van een speciale groene lening bij de gemeenten Midden-Drenthe. Het betreft een speciale lening met lagere rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Zie ook www.middendrenthe.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Echter, dikwijls kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Eursinge. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidies variëren van €850 tot doorgaans €1550. Benieuwd naar de actuele subsidie in december 2023 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Eursinge (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal condities: de installatie is nieuw, het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (6 kW) krijg je plusminus €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit heb je recht op om en nabij €1750.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf ongeveer €2000.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ontvang je iets meer (€125, let op het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
GREEGRS-CQ10Pd/NaC-K6 KW€1900,-
WaterkotteBasic Line Split 5008.5 (1x230V)6 KW€1900,-
GallettiENE006HS7 KW€2650,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, stoot je significant minder CO2 uit en heb je een comfortabel klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Eursinge aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De woning grondig isoleren. Zodoende mag je ervan uitgaan dat de warmte weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Voorbeelden zijn driedubbelglas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Innovatief ventileren betekent een comfortabel wooncomfort zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van ons energieverbruik kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of zonneboiler werken (grotendeels) zonder gas maar werken op basis van stroom. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!