Warmtepomp Kollumerland en Nieuwkruisland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Kollumerland en Nieuwkruisland? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Hij profiteert van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Erg populair, want het is een voordelige en duurzame wijze om uw woning te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €175,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een subsidie oplopend tot €2.100. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende factoren. Op warmtepomprevolutie.nl vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Kollumerland en Nieuwkruisland.
warmtepomp-installateur-9299

 • Zet het milieu op 1
 • Kan ook werken als airco
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Waardevermeerdering huis
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9299
Netnummer0511 (+31511)
Gasgebruik M31600 M3
Stroom-gebruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Kollumerland en Nieuwkruisland

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. We hebben te maken met honderden systemen. Wat is nu goed voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kollumerland en Nieuwkruisland kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter inspecteert het verblijf en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en de energieconsumptie zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vraagstukken als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is de terugverdientijd?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Zoek jij een praktische en goedkope warmtepomp in Kollumerland en Nieuwkruisland? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Gebruikmakend van deze pagina bekijk je bruikbare (verwarmings)installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Handig, want zo kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9299).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Onder andere categorie woning, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Klik op verzenden. Binnen een week ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het apparaat profiteert van warmte uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je CV-ketel start met werken op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk type warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit hangt af van aspecten als leeftijd woning, isolatiewaarden. Op deze website vind je handige details m.b.t. de soorten warmtepompen en wat aansluit op jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Kollumerland en Nieuwkruisland heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie ben je vrij van aardgas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: je woning verwarmen en warm sanitair water op een duurzame manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €325,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €3.700 en €22.200. We werken op dit moment met 4 verschillende type modellen. Het belangrijkste verschil is de energiebron. Elke pomp wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de warmte uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant neemt de energie uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp profiteert van energie uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem onttrekt energie uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt samen met jouw traditionele CV-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de praktijk betreft dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.775 en €7.500 bij een verwarmingsmonteur uit Kollumerland en Nieuwkruisland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kollumerland-en-nieuwkruisland

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (april 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is in het begin een forse investering. Het betaalt zich wel uit, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van een subsidie oplopend tot €2.100 krijg je een aantrekkelijke terugverdientijd. 0is er vanaf €5800. De hybride warmtepomp koop je al vanaf €3000. De uiteindelijke investering wordt mede bepaald door verscheidene aspecten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13200 – €27400Hoge subsidie, prijzig
Water-water€17300 – €20800Altijd constante temp.
Lucht-lucht€3550 – €6225Binnen- en buitenunit
Lucht-water€3850 – €6500Ruimte subsidie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2650 – €6850Goede tussenoplossing

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Kollumerland en Nieuwkruisland verbruikt plusminus 1600 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Eneco of Oxxio. Je stroomverbruik neemt wel toe. De energiebesparing fluctueert tussen de €245 tot €355. Bij hybride systemen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing is nog steeds erg interessant, zo’n €155 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een stevig geïsoleerde woning:

Type systeemEnergieverbruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1100m3€678
Buitenlucht2575kWh€468€210
Bodemwarmte1650kWh€332€346
Hybride1475 kWh + 500 M3€502€176

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een bron als buitenlucht, ventilatielucht of uit de grond. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het CV-water. Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Kollumerland en Nieuwkruisland?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen verschillende eisen: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het afgiftesysteem is vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit model onttrekt warmte aan de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit bespaart veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het systeem werkt samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel, en vervangt de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In zo’n geval kan je kiezen voor de interessante groene lening in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland. Het betreft een kortlopende lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Ga ook naar www.kollumerland.nl. Een andere optie is de huur of lease van zo’n installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, normaal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Kollumerland en Nieuwkruisland. Hoeveel je krijgt hangt af van het max. vermogen en energielabel van het artikel. De subsidies starten vanaf €875 tot gemiddeld €3550. Interesse hoeveel subsidie je in april 2024 krijgt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Kollumerland en Nieuwkruisland (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) verstrekken ze ongeveer €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) moet je rekenen op pakweg €1725.
 • Bij systemen met een bodembron start de tegemoetkoming bij pakweg €2000.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets meer terug (€250, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
HisenseHi-AquaSmart AHW-160UCSEP + AHM-160UXCSAPA313 KW€2600,-
MDVMHA-V12W/D2RN1 + SMK-160/CSD45GN1-B11 KW€2400,-
Thermics EnergieHydra 6 kW4 KW€1700,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je ook nog eens een aangenaam leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? In het volgende stukje kan je aan de slag met een praktisch stappenplan van de warmteservice Kollumerland en Nieuwkruisland aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Belangrijk, want zo weet je zeker dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Degelijke isolatie vormt de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met vloerisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Indien de woning geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Voldoende ventileren zorgt voor een optimaal leefklimaat zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken heeft te maken met de centrale verwarming en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasinstallatie is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen of amper gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De nodige stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Kollum, Oost, Noordwest, Zuidwest.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente