Warmtepomp Garminge

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Garminge? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het systeem haalt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een zuinige en verantwoorde wijze om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €225,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je het aanschaffen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit heeft te maken met allerlei elementen. In het volgende kopje check jij praktische info over een warmtepomp kopen in Garminge.
warmtepomp-installateur-9438

 • Tot wel 60% CO2-reductie
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9438
Netnummer0593 (+31593)
Gas-verbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energiekosten€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Garminge

Het plaatsen van de warmtepomp is niet altijd eenvoudig. We hebben te maken met tientallen versies. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Garminge kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De installateur of loodgieter analyseert uitvoerig het verblijf en biedt advies op maat. De mate van isolatie en de grootte van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij onduidelijkheden als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Garminge? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Via de warmtepomp-vergelijker check je direct de beste installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee bespaar je enorm. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9438).
 2. Beschrijf jouw woning. Aspecten als soort woning, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur de gegevens. Na uiterlijk een week ontvang je de offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Hij gebruikt energie uit grondwater, aarde of lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je CV-ketel start met werken op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dit wordt veroorzaakt door de isolatiewaarden. In het volgende stukje bekijk jij toepasbare details die gaan over populaire warmtepompen en wat aansluit op jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Garminge kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: een aangenaam warm huis en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 reductie kan oplopen tot 60% en het bespaart flink geld, tot wel €350,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €4.800 en €16.200. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten modellen. Het belangrijkste verschil is de bron van energie. Elk systeem heeft zijn eigen plus- en minpunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van warmte uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut warmte uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem gebruikt de warmte uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw huidige HR-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om maandelijkse lasten te verminderen en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel slaat dit op zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.000 en €6.150 bij een verwarmingsmonteur uit Garminge (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-garminge

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in februari 2024?

De warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, het leidt tot veel lagere gaskosten. Geholpen door aantrekkelijk subsidies realiseer je een goede terugverdientijd. Een full-electric systeem is al op de markt vanaf €6700. Een hybride opstelling kan je aanschaffen vanaf €2500. De eindfactuur kan men berekenen met meerdere randvoorwaarden zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €27600Hoge besparing, hoge investering
Water-water€16500 – €23300Beste rendement
Lucht-lucht€5300 – €6650Relatief voordelig
Lucht-water€4300 – €6575Aansluitbaar op CV, veel elektriciteit nodig
Hybride€2625 – €6850Iedereen kan hier van profiteren

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Garminge verbruikt plusminus 1670 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een leverancier als Energiedirect of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing schommelt tussen €205 tot €330. Bij hybride modellen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, om en nabij de €130 per 12 maanden. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een stevig geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1000m3€651
Buitenlucht2300kWh€423€228
Bodemwarmte2025kWh€293€358
Hybride1575 kWh + 575 M3€456€195

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Garminge?

Niet alle soorten woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er gelden enkele zaken: het huis moet goed geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Bij een keuze voor een hybride opstelling moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en ga je veel minder betalen voor energie. Het systeem werkt feitelijk samen met jouw reguliere CV-ketel op gas, en komt dus in plaats van de normale ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Midden-Drenthe?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is het gewoon te duur? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor de milieu georiënteerde groene lening via de gemeente Midden-Drenthe. Het is een interessante lening met een betaalbare rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Ga ook naar www.middendrenthe.nl. Mogelijk ook interessant: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Echter, dikwijls kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Garminge. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met energielabel en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies starten vanaf €550 en lopen op tot wel €2950. Interesse naar de maximale subsidie in februari 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Garminge (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergeven ze grofweg €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht krijg je pakweg €1625.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen start de tegemoetkoming bij pakweg €2350.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets meer terug (€125, let op het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
HaierHP250M20 KW€1100,-
WaterkotteBasic Line Ai1 Geo 5005.5 (B/W)5 KW€2800,-
GallettiENE009HS9 KW€2650,-

In vier stappen een gasvrij huis

Zonder gas verwarmen? Bij een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en behaal je een optimale leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand doorloop je een waardevol stappenplan van de warmteservice Garminge aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De woning grondig isoleren. Vergeet dit niet, want zo verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Gedegen isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de bodem en zolderisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het cruciaal dat de woning constant geventileerd wordt. Continu ventileren is belangrijk voor een aangenaam wooncomfort zonder verspilling van warmte. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en heet water uit de kraan. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar sluit je aan op elektriciteit. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!