Warmtepomp Hooghalen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Hooghalen? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Hij haalt energie uit buitenlucht, grond of water. Het gaat om een relatief goedkope en ecologische benadering voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €230,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Op onze website check jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Hooghalen.
warmtepomp-installateur-9414

 • Een energieneutrale woning
 • Kan ook verkoeling brengen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Een zeer hoog rendement
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode-regio9414
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroom-verbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Hooghalen

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je kan kiezen uit fors wat onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hooghalen kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De specialist of loodgieter bestudeert jouw woning en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor dilemma’s als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Hooghalen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Middels deze pagina lees je vandaag nog (verwarmings)installateurs die actief zijn in jouw regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier kan je flink geld besparen. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9414).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals categorie huis, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat heb je precies in gedachten? En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend de aanvraag. In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp neemt energie uit bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De gasketel werkt alleen op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk type warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dat komt vooral door bouwjaar en isolatie. Verderop tref jij uitgebreide informatie aangaande populaire warmtepompen en wat in lijn is met jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Hooghalen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €275,00, elk jaar opnieuw. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.500 en €21.100. We werken op dit moment met vier verschillende soorten modellen. Het echte verschil is de bron van energie. Elke leverancier heeft weer individuele voor- en nadelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type profiteert van energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing haalt energie uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem haalt energie uit de lucht van buiten om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van energie uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw normale HR-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om een lagere energienota te realiseren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Doorgaans slaat dit op zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.800 en €6.250 bij een verwarmingsmonteur uit Hooghalen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hooghalen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in januari 2023?

Zo’n warmtepomp is in het begin best wel prijzig. Gelukkig, het betekent veel minder stookkosten. Door gebruik te maken van een flinke subsidie krijg jij een interessante terugverdientijd. 0koop je al vanaf €5600. Een hybride variant koop je al vanaf €2900. De uiteindelijke rekening wordt bepaald aan de hand van verscheidene facetten als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14100 – €24800Hoge subsidie, dure installatie
Water-water€14600 – €25000Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3700 – €6550Niet de duurste oplossing
Lucht-water€5100 – €7400Koelende functie, geleverd met buitenunit
Hybride€2225 – €6250Voor veel woningen interessant

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huis met CV-ketel in Hooghalen consumeert ong. 1670 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de nota van een leverancier van energie als Greenchoice of Pure Energie. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De potentiële besparing schatten we op €210 tot €365. Bij hybride modellen gebruik je nog wel deels gas. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €185 jaarlijks. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd op basis van een stevig geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiegebruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1150m3€735
Buitenlucht2775kWh€485€250
Bodemwarmte2025kWh€338€397
Hybride1375 kWh + 475 M3€522€213

Veelgestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit diverse bronnen zoals de buitenlucht of aarde. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Hooghalen?

Niet alle soorten woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren een stuk of wat randvoorwaarden: een goed geïsoleerd huis (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning bevat vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie werkt slim samen met jouw moderne CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de simpele ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Midden-Drenthe?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan kan je profiteren van de erkende groene lening in de gemeente Midden-Drenthe. Het is een kortlopende lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Check ook www.middendrenthe.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, voor de meeste systemen kan je profiteren van de ISDE-subsidie Hooghalen. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies variëren van €750 tot gemiddeld €2550. Benieuwd naar de maximale subsidie in januari 2023 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Hooghalen (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) verstrekken ze ongeveer €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht moet je rekenen op zo’n €1950.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij pakweg €2125.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€150, met name A++ labels).
# MerkTypeVermogenSubsidie
GorenjeAeroger Eco Inverter 10A/10AS7 KW€2000,-
WarmblauwHP3BW 09EP11 KW€2900,-
GallettiMCW 007HLM6 KW€2800,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een woning zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, stoot je minder CO-2 uiten behaal je een prettig binnenklimaat. Hoe werkt dit? Op warmtepomprevolutie.nl kan je aan de slag met een praktisch stappenplan van de warmteservice Hooghalen aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Daarmee vermijd je dat warme lucht binnenshuis blijft. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. Grote winst valt te behalen met isolatie van de bodem en kruipruimte isolatie.

 2. Voldoende ventileren

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het cruciaal dat de woning constant geventileerd wordt. Goed ventileren zorgt voor een gezond klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Bijna 80% van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit het verwarmen van onze woning en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op gas is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een zonneboiler of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De nodige elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!