Warmtepomp Elp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Elp? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Deze installatie gebruikt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het betreft een voordelige en verantwoorde manier om je huis te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 25% – 50% en je bespaart al snel €305,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? In dat geval kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door verscheidene zaken. In het volgende kopje tref je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Elp.
warmtepomp-installateur-9442

 • Tot wel 60% CO2-reductie
 • Verkoeling in de zomer
 • Ruim aanbod in de regio
 • Onderhoudsarme investering
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcodegebied9442
Netnummer0593 (+31593)
Gas-gebruik M31670 M3
Stroomgebruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Elp

Een warmtepomp laten installeren is een ingewikkelde bezigheid. Er zijn meerdere versies. Wat is voor mij het beste alternatief? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Elp kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De monteur of loodgieter analyseert uitvoerig de woning / bedrijfspand en ontwikkeld een voorstel. De mate van isolatie en de grootte van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vraagstukken als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Elp? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Gebruikmakend van warmtepomprevolutie.nl bekijk jij direct warmtepomp installateurs in jouw omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zodoende bespaar je enorm. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9442).
 2. Specificeer de woning. Denk aan categorie huis, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat neemt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel schakelt in in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door bouwjaar en isolatie. Op deze pagina doorzoek jij waardevolle adviezen inzake de type warmtepompenen wat overeenstemt met jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Elp heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warme woning en heet water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €190,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €6.300 en €14.400. We differentiëren vier verschillende type modellen. Het noemenswaardige verschil valt samen met de bron. Elke aanbieder heeft zijn eigen voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie onttrekt energie uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt energie uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant benut energie uit de buitenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een voordelige manier om de energierekening te reduceren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel gaat het om een combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.600 en €5.925 bij een verwarmingsmonteur uit Elp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-elp

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Dat is niet voor niets, het draait uit op veel minder stookkosten. Door gebruik te maken van de hoge subsidie profiteer jij van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch model koop je al vanaf €6800. Het hybride systeem laat je al plaatsen voor €2000. De eindfactuur wordt gebudgetteerd middels diverse factoren als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €25300Geen geluid, erg duur
Water-water€16600 – €21800Beste rendement
Lucht-lucht€3650 – €6925Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4100 – €6450Krachtige oplossing, maakt relatief veel geluid
Hybride€2125 – €5600Snelle terugverdientijd

Wat is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Elp verbruikt pakweg 1670 m3 gas p/jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een maatschappij als Energiedirect of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing ligt tussen de €255 tot €355. Bij hybride systemen blijf je altijd iets aan gas consumeren. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ongeveer €185 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergieverbruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1075m3€654
Buitenlucht2525kWh€445€209
Bodemwarmte1950kWh€314€340
Hybride1400 kWh + 450 M3€477€177

Recente vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit diverse bronnen zoals ventilatielucht of warmte in de aarde. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Elp?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden een paar voorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (of bereid tot verbouwen), in het huis zitten vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. In het geval van het hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het systeem wint warmte terug uit ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Deze installatie wordt aangesloten op jouw moderne HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Midden-Drenthe?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In zo’n geval is er de erkende groene lening bij de gemeenten Midden-Drenthe. Het gaat om een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Ga ook naar www.middendrenthe.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Gelukkig, voor de meeste systemen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Elp. De omvang van de subsidie hangt sterk af van zaken als de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. De subsidiebedragen schommelen tussen €700 tot gemiddeld €1950. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Elp (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er gelden een aantal condities: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4,5 kW) ontvang je plusminus €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je plusminus €1925.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij pakweg €2250.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets meer terug (€300, bij het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
HaierHP250M30 KW€1250,-
WaterkotteBasic Line Ai1 Geo 5010.5 (B/W)10 KW€2800,-
GallettiENE012HL13 KW€2950,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, verminder je de uitstoot van CO2 en geniet je van een prettige leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Onderstaand bieden we een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Elp aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Hierdoor mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Goede isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Voorbeelden zijn vloerisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Goed ventileren resulteert in een prettig klimaat in huis zonder verlies van warmte. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van de totale energierekening wordt veroorzaakt door verwarmen en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Oplossingen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op elektriciteit. De benodigde elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!