Warmtepomp Wijster

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Wijster? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Dit systeem neemt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Feitelijk dus een efficiënte en verantwoorde benadering uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €295,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van meerdere zaken. Als je iets verders scrollt tref je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Wijster.
warmtepomp-installateur-9418

 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Klaar voor de toekomst
 • Veilige en regelbare warmte
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode-regio9418
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energiekosten€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Wijster

Een installatie van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er is keuze uit diverse oplossingen. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wijster biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De expert of loodgieter bekijkt de woonruimte en ontwikkeld een voorstel. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Wijster? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met de warmtepomp-vergelijker tref jij binnen enkele minuten warmtepomp installateurs uit jouw streek. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9418).
 2. Beschrijf jouw woning. Zaken als type woning, isolatiewaarden, en energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Klik op verzenden. In 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grond of water en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel schakelt in zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke soort warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van hoe je woning geïsoleerd is. Hierna doorzoek jij actuele toelichtingen met betrekking tot alle verschillende warmtepompen en wat aansluit op jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Wijster kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie heb je geen gas meer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warme woning en warm water in de badkamer en keuken met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €255,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.200 en €22.900. Er bestaan in Nederland vier verschillende type installaties. Het duidelijkste verschil heeft te maken met de bron. Elke vorm wordt gekenmerkt door voordelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant profiteert van energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie neemt de warmte uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt slim samen met jouw reguliere HR-ketel. Een prima oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak slaat dit op zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.500 en €7.300 bij een verwarmingsmonteur uit Wijster (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wijster

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in maart 2024?

Zo’n warmtepomp is initieel beslist niet goedkoop. Gelukkig, het leidt tot veel lagere gaskosten. Aan de hand van een royale subsidie geniet je van een interessante terugverdientijd. Een full-electric model laat je al plaatsen voor €7700. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €2800. Het prijskaartje is afhankelijk van verschillende aspecten als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €26800Veel besparen, prijzig
Water-water€17200 – €24400Beste rendement
Lucht-lucht€3950 – €6000Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4300 – €6200Weinig onderhoud, verbruikt veel stroom
Hybride€2200 – €6550Niet volledig van het gas af

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Wijster verbruikt circa 1670 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de nota van een maatschappij als Eneco of Nuon. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €215 tot €365. Bij hybride oplossingen gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €155 per 12 maanden. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een perfect geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1050m3€739
Buitenlucht2600kWh€517€222
Bodemwarmte1600kWh€370€370
Hybride1425 kWh + 475 M3€554€185

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of uit de bodem. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarmingsinstallatie van de woning. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Wijster?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. We hanteren meerdere mitsen en maren: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), er wordt gewerkt met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om een hybride type is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Hij wint warmte terug uit ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je de energienota flink reduceren. Deze installatie werkt samen met jouw moderne CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Midden-Drenthe?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is de investering nu te groot? In dat geval hebben we de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Midden-Drenthe. Het betreft een unieke lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Zie ook www.middendrenthe.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het leasen of huren van een installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Gelukkig, in de meeste gevallen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Wijster. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van het systeem. De subsidies variëren van €575 en kunnen oplopen tot €2400. Interesse naar de hoogte van de subsidie in maart 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Wijster (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, hij is actief en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze ong. €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op ongeveer €1675.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen lopen de bedragen op vanaf zo’n €2375.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€300, bij het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
GorenjeTC80ZNT0 KW€1250,-
WarmblauwHP3BW 05EP6 KW€2800,-
GallettiENX012HL11 KW€2900,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en geniet je van een gezond leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Bijgaand bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice Wijster aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De woning grondig isoleren. Daarmee vermijd je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Gedegen isolatie is een goede uitgangspositie voor een nul-op-de-meterwoning. In de praktijk gaat het vaak om dakisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het cruciaal dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Innovatief ventileren betekent een optimaal leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van het energiegebruik komt voort uit de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas CV-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!