Warmtepomp Hoogersmilde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Hoogersmilde? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Een dergelijk systeem gebruikt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Dit is een relatief goedkope en ecologische manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €265,00 p/jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan heb je recht op een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene randvoorwaarden. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Hoogersmilde.
warmtepomp-installateur-9423

 • Groene investering
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Lange levensduur

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode-regio9423
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energiekosten€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Hoogersmilde

Het laten installeren van een warmtepomp is een hele klus. Het aanbod omslaat velerlei versies. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hoogersmilde heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De monteur of loodgieter onderzoekt het huis en ontwikkeld een voorstel. Hoe je woning geïsoleerd is, en de grootte van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Ben je op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Hoogersmilde? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Op basis van warmtepomprevolutie.nl vind jij moeiteloos leveranciers en installateurs in jouw omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9423).
 2. Beschrijf jouw woning. Denk aan type huis, isolatiewaarden, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend de aanvraag. In 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het systeem profiteert van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming of het voorraadvat met warm water. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk apparaat rendeert in jouw woning. Veel hangt af van wat er aan isolatie gedaan is. Hieronder lees jij toepasbare details aangaande beschikbare warmtepompen en wat in lijn is met jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Hoogersmilde kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je het helemaal af zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: jullie huis verwarmen en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 50% en je profiteert van een besparing tot wel €320,00 p/jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.100 en €14.900. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten modellen. Het duidelijkste verschil is de energietoevoer. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie benut warmte van het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem onttrekt energie uit de lucht van buiten voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem neemt de warmte uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is actief naast jouw normale HR-ketel. Een prima manier om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de regel hebben we het over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.050 en €5.475 bij een verwarmingsmonteur uit Hoogersmilde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hoogersmilde

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Echter, je realiseert een fors lagere energierekening. Dankzij interessante subsidies krijg jij een korte terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €7600. Een hybride systeem is er vanaf €2300. Het prijskaartje wordt vastgesteld door meerdere facetten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €23000Hoog rendement, hoge investering
Water-water€14300 – €24800Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4300 – €6275Zeer betaalbaar
Lucht-water€3600 – €7350Ruimte subsidie, buitenunit in zicht
Hybride€2575 – €5100Geschikt voor bestaande bouw

Hoe hoog is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Hoogersmilde gebruikt ongeveer 1670 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Engie of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing ligt tussen de €210 tot €345. Bij hybride modellen behoud je jouw gasaansluiting. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €140 op jaarbasis. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type systeemEnergiegebruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1250m3€744
Buitenlucht2350kWh€513€231
Bodemwarmte1800kWh€365€379
Hybride1300 kWh + 600 M3€551€193

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht of aardwarmte. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan het gesloten CV-circuit. De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Hoogersmilde?

Niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er gelden enkele van deze mitsen en maren: het betreft een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken voor de verwarming en warm water. Dit bespaart veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Deze installatie is een aanvulling op jouw traditionele gasgestookte HR-ketel, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Midden-Drenthe?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je weinig financiële middelen? In zo’n geval bestaat er tegenwoordig de aantrekkelijke groene lening bij gemeente Midden-Drenthe. Het gaat om een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Voor meer info zie www.middendrenthe.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed om te weten, in de regel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Hoogersmilde. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidiebedragen schommelen tussen €650 en lopen op tot wel €3900. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in juli 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Hoogersmilde (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel zijn er een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) krijg je grofweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze plusminus €1750.
 • Bij de bodembron installaties starten de bedragen vanaf ongeveer €2475.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€200, bij een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
GREEGRS-CQ12Pd/NaD-M9 KW€2200,-
WaterFurnaceNSKW088 KW€2800,-
GallettiENX033WL30 KW€4800,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, verminder je de uitstoot van CO2 en heb je een aangename leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Bijgaand vind je een actueel stappenplan van de warmteservice Hoogersmilde aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Daarmee voorkom je dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Goede isolatie is de basis van een energieneutraal huis. Wat veel toegepast wordt is isolatie van het dak en kruipruimte isolatie.

 2. Ventilatie

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Goede ventilatie leidt tot een aangenaam klimaat in huis zonder verspilling van energie. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we herleiden tot de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar hebben wel elektriciteit nodig. De gevraagde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!