Warmtepomp Bruntinge

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Bruntinge? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het systeem onttrekt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een voordelige en verantwoorde wijze om je huis te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 55% en je bespaart al snel €320,00 per jaar. Doe je nu deze investering? Dan krijg je een hoge subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door verscheidene elementen. Op warmtepomprevolutie.nl check je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Bruntinge.
warmtepomp-installateur-9435

 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode-regio9435
Netnummer0593 (+31593)
Gas-gebruik M31670 M3
Stroom-verbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energiekosten€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Bruntinge

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. Je hebt keuze uit velerlei oplossingen. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bruntinge heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakman of loodgieter inspecteert de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. De mate van isolatie en de omvang van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vraagstukken als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de prijs, en wat is het rendement?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Wil jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Bruntinge? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Op basis van onze vergelijker ontdek jij moeiteloos de beste installateurs in jouw omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9435).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Feiten zoals soort woning, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Klik op verzenden. Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp benut de warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij zodra als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk apparaat is perse interessant voor jou. Veel hangt af van de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl vind jij accurate info die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat past bij jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Bruntinge kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: jullie huis verwarmen en heet water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €280,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €3.100 en €24.100. We differentiëren 4 verschillende type modellen. Het doorslaggevende verschil heeft te maken met de bron. Elke aanbieder heeft zijn eigen voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt warmte uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw traditionele CV-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Doorgaans gaat het om een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.775 en €5.300 bij een verwarmingsmonteur uit Bruntinge (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bruntinge

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Zo’n warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het draait uit op flink lagere energiekosten. Met behulp van interessante subsidies geniet jij van een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is beschikbaar vanaf €6400. De zogenaamde hybride pomp is beschikbaar vanaf €3300. De totaalprijs is gebaseerd op diverse randvoorwaarden als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €24500Geen buitenunit, hoge investering
Water-water€14500 – €21000Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3550 – €7150Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€3900 – €6375Hoge subsidie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2550 – €6650Ook voor bestaande bouw

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Bruntinge consumeert grofweg 1670 m3 gas op jaarbasis. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een energiemaatschappij als Budget Energie of Pure Energie. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing schommelt tussen €215 tot €345. Met een hybride systeem blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, gemiddeld €130 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als fundament een degelijk geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1075m3€749
Buitenlucht2700kWh€509€240
Bodemwarmte1875kWh€360€389
Hybride1375 kWh + 375 M3€547€202

Vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht van buiten of grondwater. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan het gesloten CV-circuit. De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Bruntinge?

Niet alle type woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We noemen meerdere eisen: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van een hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken om je huis te verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je de energienota flink reduceren. De pomp werkt slim samen met jouw huidige gasketel, en komt dus in plaats van de simpele ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Midden-Drenthe?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan hebben we de unieke groene lening via jouw gemeente Midden-Drenthe. Het is een unieke lening met een scherpe rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Zie ook www.middendrenthe.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed om te weten, in algemene zin kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Bruntinge. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van het product. De subsidies variëren van €575 tot maar liefst €1600. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in februari 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Bruntinge (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal regels: het is een origineel en nieuw model, het is netjes aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) moet je rekenen op pakweg €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht moet je rekenen op circa €1775.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen start de tegemoetkoming bij circa €2450.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€175, bij een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
GREEGRS-CQ12Pd/NaC-M9 KW€2200,-
WaterkotteBasic Line Split 5011.5 (1x230V)7 KW€1850,-
GallettiENE006WL7 KW€2650,-

In vier stappen een gasvrije woning

De gasaansluiting de deur uit? In een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je een comfortabel wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand tref je een actueel stappenplan van de warmteservice Bruntinge aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De woning grondig isoleren. Vergeet dit niet, want zo verhinder je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie legt de basis voor een nul-op-de-meterwoning. In de praktijk gaat het vaak om driedubbelglas en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Wanneer de isolatie gedaan is, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goede ventilatie betekent een prettige leefomgeving zonder warmteverspilling. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot onze verwarming en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel hebben geen gas nodig, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. Deze elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!