Warmtepomp Nieuw-Balinge

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Nieuw-Balinge? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie haalt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. We hebben het over een een zuinige en verantwoorde manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 30% – 55% en de besparing loopt op tot €275,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het aanschaffen met een flinke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Het antwoord hangt af van een aantal aspecten. Verderop tref jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Nieuw-Balinge.
warmtepomp-installateur-7938

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Veel keuze in leveranciers
 • Onderhoudsarme investering
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcodegebied7938
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31670 M3
Stroom-gebruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Nieuw-Balinge

Een installatie van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Tegenwoordig kun je kiezen uit allerlei oplossingen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nieuw-Balinge kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter checkt grondig het verblijf en biedt advies op maat. De mate van isolatie en de grootte van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor punten zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe duur is het, en wat is het rendement?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Nieuw-Balinge? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door gebruik te maken van onze tool ontdek jij veelzijdige leveranciers en installateurs uit de buurt. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (7938).
 2. Specificeer de woning. Voorbeelden zijn categorie huis, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 5 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp profiteert van warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel schakelt in op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk apparaat is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door wat er aan isolatie gedaan is. Bijgaand doorzoek je waardevolle informatie over de type warmtepompenen wat in lijn is met jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Nieuw-Balinge kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warm huis en warm sanitair water met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €260,00, ieder jaar weer. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €6.200 en €12.300. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten installaties. Het voornaamste verschil zit hem in de bron. Elk type heeft weer individuele plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt energie uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt energie uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw normale gasgestookte CV-ketel. Een prima oplossing om te besparen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Gemiddeld beslaat dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.550 en €6.575 bij een verwarmingsmonteur uit Nieuw-Balinge (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nieuw-balinge

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2023), en wat levert het op?

Een warmtepomp is eerst even een vrij grote investering. Gelukkig, je krijgt te maken met een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Met behulp van interessante subsidies profiteer jij van een beperkte terugverdientijd. Een full-electric oplossing laat je al plaatsen voor €7400. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €2300. De uiteindelijke investering wordt berekend a.d.h.v. velerlei aspecten als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €23900Geen geluid, dure installatie
Water-water€17300 – €20800Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5150 – €6750Verwarmen en koelen
Lucht-water€3800 – €6450Ruimte subsidie, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2725 – €5000Ook voor oudere woning

Wat levert het op (rendement)?
Een huis met CV-ketel in Nieuw-Balinge verbruikt ongeveer 1670 m3 gas p/jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een aanbieder van gas en stroom als Engie of NLE. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De jaarlijkse besparing fluctueert tussen de €265 tot €365. Met een hybride oplossing gaat het gasverbruik niet naar 0. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €195 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergievraagEnergiekostenBesparing
HR-ketel1025m3€689
Buitenlucht2375kWh€462€227
Bodemwarmte1950kWh€324€365
Hybride1475 kWh + 575 M3€496€193

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Nieuw-Balinge?

Niet alle type woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We onderscheiden een stuk of wat vereisten: een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), in het huis zitten vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Hij onttrekt warmte aan de ventilatielucht om je huis te verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Deze installatie sluit je aan op jouw normale HR-ketel, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Midden-Drenthe?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je geen financiële ruimte? In dat geval kan je kiezen voor de unieke groene lening in de gemeente Midden-Drenthe. Dit is een speciaal soort lening met lagere rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Voor meer info zie www.middendrenthe.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Gelukkig, in de meeste gevallen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Nieuw-Balinge. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met model en vermogen van het product. De subsidies fluctueren tussen de €800 tot gemiddeld €2400. Interesse naar de huidige subsidie in september 2023 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Nieuw-Balinge (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal condities: het is een origineel en nieuw model, het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4,5 kW) vergoeden ze plusminus €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op ong. €1925.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal pakweg €2225.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets extra (€150, kijk naar het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
ELCOAquatop T22H (GW)21 KW€3900,-
Stiebel-EltronWPL 15 ACS Flex set (239073)7 KW€2000,-
DanfossDHP-H Opti 1213 KW€3100,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een woning zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je ook nog eens een prettig binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand doorloop je een waardevol stappenplan van de warmteservice Nieuw-Balinge aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Dan voorkom je dat de gerealiseerde warmte binnenshuis blijft. Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met isolatie van de bodem en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Ventileren resulteert in een gezond klimaat in huis zonder verspilling van warmte. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota komt voort uit de verwarming en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  CV-ketel vervangers zoals een biomassaketel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel stroom nodig. De elektra die het gebruikt kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!