Warmtepomp Drijber

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Drijber? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het apparaat profiteert van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een relatief goedkope en ecologische oplossing voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 reductie kan oplopen tot 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €345,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Hieraan ten grondslag liggen verschillende facetten. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Drijber.
warmtepomp-installateur-9419

 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Meer leefcomfort
 • Veel keuze in leveranciers
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9419
Netnummer0593 (+31593)
Gasgebruik M31670 M3
Stroom-verbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energiekosten€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Drijber

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. Het aanbod omslaat diverse onderdelen. De vraag is; wat is de beste? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Drijber kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter onderzoekt jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij onduidelijkheden als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe duur is het, en wat bespaar ik per jaar?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een praktische en goedkope warmtepomp in Drijber? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Met de warmtepomp-vergelijker check je direct erkende installateurs die actief zijn in jouw regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9419).
 2. Beschrijf jouw woning. Aspecten als type en leeftijd woning, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. In een week ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel gaat alleen aan als de warmtevraag erg groot is.

Niet elke oplossing is interessant voor jouw huis. Veel hangt af van de staat van isolatie. In het volgende stukje lees jij samengestelde raadgeving m.b.t. de soorten warmtepompen en wat conformeert aan jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Drijber kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €200,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.900 en €19.800. We spreken over 4 verschillende type modellen. Het voornaamste verschil heeft te maken met de bron. Elke installatie heeft zijn eigen voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp benut energie uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt energie uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de energie uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie benut energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw traditionele HR-ketel op gas. Een relatief goedkope oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de praktijk betreft dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.000 en €6.775 bij een verwarmingsmonteur uit Drijber (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-drijber

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in april 2024?

De warmtepomp is eerst even een prijzige installatie. Maar, het resulteert in veel lagere gaskosten. Door gebruik te maken van een interessante subsidie heb jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je laten installeren voor €6700. Een hybride oplossing koop je al vanaf €3200. De factuur hangt af van velerlei factoren als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14600 – €24500Veel vermogen, relatief duur
Water-water€13700 – €20400Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3950 – €7500CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4050 – €6125Weinig onderhoud, geplaatst met buitenunit
Hybride€2150 – €6700Geschikt voor bestaande bouw

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Drijber gebruikt grofweg 1670 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de nota van een maatschappij als Essent of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De maximale besparing varieert van €270 tot €335. Bij hybride modellen gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €145 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# WerkingEnergieverbruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1150m3€740
Buitenlucht2600kWh€481€259
Bodemwarmte1600kWh€333€407
Hybride1350 kWh + 475 M3€518€222

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit (natuurlijke) bronnen als ventilatielucht of grondwater. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Drijber?

Niet alle type woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Standaard zijn er meerdere voorwaarden: een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). In het geval van een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo bespaar je veel energie en daalt je energierekening. De pomp wordt aangesloten op jouw reguliere CV-ketel, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Midden-Drenthe?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In zo’n geval is er een optie voor de duurzame groene lening bij gemeente Midden-Drenthe. Kort gezegd een interessante lening met een lage rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. De voorwaarden vind je op www.middendrenthe.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, in de regel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Drijber. De hoogte van dit bedrag hangt samen met het soort apparaat en vermogen van de installatie. De subsidiebedragen schommelen tussen €625 en lopen op tot wel €1850. Informeren naar de hoogte van de subsidie in april 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Drijber (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 kW) krijg je grofweg €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op ong. €1700.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen kan je uitgaan van minimaal grofweg €2250.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€150, zoek naar een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
GorenjeTC100ZNT0 KW€1250,-
WarmblauwHP3BW 33G34 KW€5200,-
GallettiENX012WL11 KW€2900,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Geen gas meer verbruiken? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, daalt de CO2 uitstoot met de helft en krijg je een optimale leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Bijgaand doorloop je een waardevol stappenplan van de warmteservice Drijber aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat gewonnen warmte binnenshuis blijft. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de spouwmuur en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Op het moment dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het noodzakelijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Innovatief ventileren resulteert in een aangenaam klimaat in huis zonder veel energieverlies. Voorbeelden zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Meer dan 65% van het energiegebruik kunnen we terugbrengen naar onze verwarming en warm water. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel werken niet op basis van gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De gevraagde stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!