Warmtepomp Zwiggelte

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Zwiggelte? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Deze installatie profiteert van warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het is een efficiënte en verantwoorde oplossing om uw woning en tapwater te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €250,00 p/jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van verscheidene aspecten. Op onze website vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Zwiggelte.
warmtepomp-installateur-9433

 • Verantwoorde investering
 • Kan ook dienen als koeling
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Onderhoudsarme investering
 • Hoog rendement

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9433
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroom-verbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energiekosten€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Zwiggelte

Het inregelen van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er bestaan tientallen onderdelen. Wat is nu goed voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zwiggelte heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De leverancier of loodgieter bestudeert de woning / bedrijfspand en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor onduidelijkheden als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Zwiggelte? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Aan de hand van onze tool bekijk jij snel en eenvoudig verwarmingsinstallateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9433).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan categorie woning, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien het formulier in. Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De warmtepomp gebruikt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie rendeert in jouw woning. Dit wordt veroorzaakt door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Bijgaand ontdek jij praktische details inzake de type warmtepompenen wat conformeert aan jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Zwiggelte kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: het huis verwarmen en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en je bespaart al snel €315,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €3.600 en €21.900. We noemen hieronder vier verschillende type modellen. Het doorslaggevende verschil is de bron van energie. Elke vorm wordt gekenmerkt door kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem benut warmte uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van energie uit de lucht van buiten om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie onttrekt energie uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een voordelige manier om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard spreken we dan over een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.825 en €6.000 bij een verwarmingsmonteur uit Zwiggelte (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zwiggelte

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (januari 2023), en wat levert het op?

De warmtepomp is initieel een vrij grote investering. Maar, het draait uit op veel minder stookkosten. D.m.v. een zeer aantrekkelijke subsidie behaal jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is al op de markt vanaf €5600. Het hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €2100. De factuur wordt gebudgetteerd middels verschillende facetten zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14900 – €27600Passief koelen, niet goedkoop
Water-water€14300 – €20000Kan ook koelen
Lucht-lucht€3850 – €6000Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4450 – €6750Totaaloplossing, hoog stroomgebruik
Hybride€2800 – €5200Hoge subsidie

Is het rendement aantrekkelijk?
Een familie met CV-ketel in Zwiggelte gebruikt pakweg 1670 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Energiedirect of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €230 tot €310. Bij hybride producten gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, plusminus €200 per 12 maanden. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een uitstekend geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1075m3€747
Buitenlucht2500kWh€493€254
Bodemwarmte2000kWh€344€403
Hybride1300 kWh + 550 M3€530€217

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit diverse bronnen zoals buitenlucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Zwiggelte?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We noemen een stuk of wat vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het huis wordt verwarmd op basis van speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. In het geval van een hybride variant dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het systeem wint warmte terug uit ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en kan je de energienota flink reduceren. Dit systeem werkt samen met jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Midden-Drenthe?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een optie voor de interessante groene lening van je gemeente Midden-Drenthe. Dit is een tijdelijke lening met verwaarloosbare rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Alle info vind je op www.middendrenthe.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Vergeet niet, normaliter kan je profiteren van de ISDE-subsidie Zwiggelte. De hoogte van de tegemoetkoming wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €1000 en lopen op tot wel €3400. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in januari 2023 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Zwiggelte (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal richtlijnen: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) krijg je zo’n €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergeven ze plusminus €1850.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf zo’n €2275.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt wordt het nog iets lucratiever (€300, let op het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
GREEGRS-CQ8.0Pd/NaC-K6 KW€1900,-
WaterkotteBasic Line Split 5004.5 (1x230V)3 KW€1450,-
GallettiENE006HL7 KW€2650,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je minder CO-2 uiten profiteer je van een optimaal binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Bijgaand kan je aan de slag met een handig stappenplan van de warmteservice Zwiggelte aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De woning grondig isoleren. Vergeet dit niet, want zo zorg je dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Goede isolatie is de basis van een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn dakisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goed ventileren mondt uit in een gezond klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Het grootste deel van de totale energierekening kunnen we herleiden tot de verwarming van ons huis en warm water. Een zuinig alternatief voor de gasinstallatie kan veel uitstoot en geld besparen. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of zonneboiler zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken met stroom. De gevraagde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!