Warmtepomp Oranje

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Oranje? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De pomp onttrekt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Erg populair, want het is een relatief goedkope en duurzame aanpak uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €280,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan krijg je een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van een aantal variabelen. Op onze website ontdek je verdere details over een warmtepomp kopen in Oranje.
warmtepomp-installateur-9416

 • Milieubewuste keuze
 • Kan ook werken als airco
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Weinig storingen
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9416
Netnummer0592 (+31592)
Gas-verbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energiekosten€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Oranje

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. We hebben te maken met velerlei systemen. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oranje kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakman of loodgieter onderzoekt de woning / bedrijfspand en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met issues zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een erkende en goedkope warmtepomp in Oranje? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door onze vergelijker lees je in korte tijd warmtepomp installateurs uit de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9416).
 2. Beschrijf jouw woning. Feiten zoals categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Rond het formulier af. Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door wat er aan isolatie gedaan is. In de paragraaf hierna ontdek jij bruikbare raadgeving m.b.t. actuele warmtepompen en wat in lijn is met jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Oranje kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Het is een vervangen voor de HR-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €215,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.300 en €11.900. We spreken over vier verschillende type installaties. Het cruciaalste verschil is de energiebron. Elke merk wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt energie uit het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type gebruikt de warmte uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de energie uit de lucht van buiten voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing gebruikt de warmte uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt slim samen met jouw normale HR-ketel op gas. Een prima manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de regel beslaat dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.575 en €4.275 bij een verwarmingsmonteur uit Oranje (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oranje

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (december 2023) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Gelukkig, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Middels een zeer aantrekkelijke subsidie heb je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is beschikbaar vanaf €6600. Een hybride oplossing is er vanaf €2400. Het prijskaartje kan men berekenen met verscheidene aspecten zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €26900Hoog rendement (COP), prijzig
Water-water€16100 – €24400Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€5050 – €7325Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€3600 – €6725Ruimte subsidie, veel elektriciteit nodig
Hybride€2550 – €6500Ook voor bestaande bouw

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Oranje verbruikt plusminus 1670 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een energiemaatschappij als Eneco of Pure Energie. Je stroomverbruik neemt wel toe. De totale besparing vinden we terug tussen de €205 tot €300. Bij hybride producten gebruik je nog wel deels gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €195 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een normaal geïsoleerd huis:

Type installatieEnergievraagEnergieprijsBesparing
HR-ketel1250m3€737
Buitenlucht2325kWh€501€236
Bodemwarmte2100kWh€354€383
Hybride1600 kWh + 575 M3€538€199

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of aarde. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming in de woning. De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Oranje?

Helaas, niet alle woningen renderen met een warmtepomp. We hanteren enkele van deze zaken: het betreft een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), het afgiftesysteem is vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze installatie benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie sluit je aan op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Midden-Drenthe?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening via de gemeente Midden-Drenthe. Het is een speciaal soort lening met een betaalbare rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. De voorwaarden vind je op www.middendrenthe.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed om te weten, voor de meeste systemen is er de ISDE-subsidie Oranje. Hoeveel je krijgt hangt af van model en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidiebedragen schommelen tussen €525 en lopen op tot wel €2650. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in december 2023 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Oranje (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal regels: de installatie is nieuw, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergoeden ze om en nabij €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht moet je rekenen op grofweg €1875.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen mag jij rekenen op minimaal pakweg €2075.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€150, let op het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
GorenjeAeroger Power Evi Inverter 15A / 15AS12 KW€2350,-
WarmblauwHP3BW 13EP16 KW€3400,-
GallettiENE040HL37 KW€5500,-

In vier stappen een gasvrije woning

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je een gezond leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Onderstaand tref je een actueel stappenplan van de warmteservice Oranje aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Belangrijk, want zo voorkom je dat gewonnen warmte verloren gaat. Fatsoenlijke isolatie is het startpunt voor een duurzaam huis. Populaire vormen zijn HR++ glas en isolatie van de zolder.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het nodig dat er schone en frisse lucht in huis is. Ventileren resulteert in een comfortabel klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. Populaire vormen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Ruim 70% van de maandelijkse energienota vloeit voort uit de CV-installatie en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. De nodige stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!