Warmtepomp Bovensmilde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Bovensmilde? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het systeem onttrekt warmte uit grondwater, aarde of lucht. We hebben het over een een efficiënte en duurzame oplossing uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €185,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan ontvang je een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door een aantal verschillende factoren. Op warmtepomprevolutie.nl lees je meer info over een warmtepomp kopen in Bovensmilde.
warmtepomp-installateur-9421

 • Minder uitstoot van CO-2
 • Constante verwarming
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9421
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomgebruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Bovensmilde

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Het aanbod omslaat tal van onderdelen. Wat past bij mijn situatie? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bovensmilde kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter bestudeert het huis en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met punten zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Bovensmilde? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Gebruikmakend van onze vergelijker vind je direct verwarmingsinstallateurs die werken in jouw postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Door te vergelijken kan je flink geld besparen. Dit werkt als volgt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9421).
 2. Specificeer de woning. Denk aan type huis, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoe kijk je prijstechnisch? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. In circa 5 werkdagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het apparaat haalt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het verwarmingssysteem in je huis. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel springt alleen bij wanneer de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Dit heeft te maken met de manier van isoleren. Op deze pagina vind je accurate adviezen die gaan over beschikbare warmtepompen en wat past bij jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Bovensmilde heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warme woning en water water leveren met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €250,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.200 en €18.900. We noemen hieronder vier verschillende type systemen. Het voornaamste verschil valt samen met de bron. Elke installatie heeft zijn eigen eigenschappen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem haalt warmte uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie benut warmte uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant profiteert van warmte uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is actief naast jouw reguliere HR-ketel op gas. Een voordelige oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak gaat het om zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.125 en €7.350 bij een verwarmingsmonteur uit Bovensmilde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bovensmilde

Omliggende plaatsen:

Geschikte installaties:


Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (maart 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is primair best wel prijzig. Maar, het resulteert in veel lagere gaskosten. Aan de hand van een hoge subsidie haal je een aantrekkelijke terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €7300. Een hybride opstelling kan je aanschaffen vanaf €2400. Het prijskaartje wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14400 – €23400Hoge subsidie, erg duur
Water-water€14300 – €23500Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5400 – €6050Werkt ook als een airco
Lucht-water€5450 – €7300Goedkoop, hoog stroomgebruik
Hybride€2250 – €5800Voor praktische elke woning

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Bovensmilde verbruikt circa 1670 m3 gas op jaarbasis. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Engie of Qurrent. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De jaarlijkse besparing fluctueert tussen de €270 tot €360. Met een hybride oplossing gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, ongeveer €150 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een stevig geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergieverbruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1075m3€741
Buitenlucht2525kWh€489€252
Bodemwarmte1875kWh€341€400
Hybride1300 kWh + 425 M3€526€215

Vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verschillende bronnen als omgevingslucht of bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Bovensmilde?

Niet alle type woningen zijn even interessant. Standaard zijn er enkele randvoorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. In het geval van een hybride variant is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit gebruikt de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. De installatie sluit je aan op jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en vervangt de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Midden-Drenthe?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Wacht niet te lang, want dan kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening via de gemeente Midden-Drenthe. Het is een speciale lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Voor meer info zie www.middendrenthe.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, in de regel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Bovensmilde. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met het type en het vermogen van het systeem. De subsidies beginnen bij circa €650 tot wel €2050. Benieuwd naar de maximale subsidie in maart 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Bovensmilde (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal condities: je hebt een nieuw model gekocht, het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4,5 kW) krijg je zo’n €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je om en nabij €1700.
 • Voor een systeem met bodembron begint het subsidiebedrag bij plusminus €2425.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets meer terug (€150, bij het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
GorenjeTC120ZNT0 KW€1250,-
WarmblauwHP3BW 27G28 KW€4600,-
GallettiENX022HL25 KW€4300,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een woning zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en profiteer je van een gezonde leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Verderop vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Bovensmilde aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hiermee weet je zeker dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie is een goede uitgangspositie voor een nul-op-de-meterwoning. Grote winst valt te behalen met isolatie van het dak en gevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goed ventileren resulteert in een optimaal wooncomfort zonder dat er veel energie verloren gaat. In de praktijk gaat het vaak om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Duurzaam verwarmen

  Ruim 70% van de maandelijkse energienota komt voort uit onze verwarming en warm water. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of biomassaketel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!