Warmtepomp Witteveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Witteveen? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie benut de warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een efficiënte en verantwoorde manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en je profiteert van een besparing tot wel €270,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit hangt af van verschillende facetten. Als je iets verders scrollt vind jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Witteveen.
warmtepomp-installateur-9439

 • Minder uitstoot van CO-2
 • Constante temperatuur
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Hogere woningwaarde
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcodegebied9439
Netnummer0593 (+31593)
Gas-verbruik M31670 M3
Stroom-verbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energiekosten€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Witteveen

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. Er bestaan tal van oplossingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Witteveen kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter bekijkt jouw woning en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en de energieconsumptie zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met issues zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een professionele goedkope warmtepomp in Witteveen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door gebruik te maken van deze pagina doorzoek je in een zeer korte periode de beste installateurs die actief zijn in jouw regio. Zet alle offertes op een rijtje. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9439).
 2. Omschrijf de woning. Zoals type en leeftijd huis, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Klik op verzenden. In circa 5 werkdagen krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij maakt slim gebruik van energie uit uit de lucht of het water en de warmtewisselaar brengt dit over op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door de mate van isolatie. Op deze pagina check je toepasbare details met betrekking tot de soorten warmtepompen en wat strookt met jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Witteveen kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: een warm huis en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €275,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.800 en €16.000. We noemen hieronder vier verschillende type modellen. Het duidelijkste verschil heeft te maken met de bron. Elke installatie wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem onttrekt warmte uit het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt energie uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie haalt warmte uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie onttrekt energie uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp sluit je aan op jouw normale HR-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om te besparen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Standaard betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.200 en €5.150 bij een verwarmingsmonteur uit Witteveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-witteveen

Geschikte installaties:


Wat zijn de kosten van een warmtepomp (maart 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is initieel een forse investering. Gelukkig, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Door middel van lucratieve subsidies behaal je een korte terugverdientijd. Een full-electric model kan je aanschaffen vanaf €6700. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €2700. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald aan de hand van allerlei randvoorwaarden als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14700 – €25200Hoge subsidie, lange terugverdientijd
Water-water€13900 – €22200Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€3600 – €6300Werkt ook als een airco
Lucht-water€4100 – €7250Hoge subsidie, buitenunit maakt geluid
Hybride€2925 – €5300Interessante prijzen

Hoe interessant is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Witteveen gebruikt ongeveer 1670 m3 gas p/jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een leverancier als Greenchoice of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing varieert van €245 tot €340. Bij hybride systemen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt vaak wat lager, ongeveer €185 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# SysteemEnergieverbruikKostenBesparingen
HR-ketel1175m3€652
Buitenlucht2750kWh€430€222
Bodemwarmte1950kWh€300€352
Hybride1325 kWh + 375 M3€463€189

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit diverse bronnen zoals lucht van buiten of aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het CV-water. Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Witteveen?

Niet alle type woningen zijn even interessant. Er wordt gewerkt met enkele zaken: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), het huis wordt verwarmd op basis van radiatoren (LTV) of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie werkt slim samen met jouw huidige CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de normale ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Midden-Drenthe?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, want dan kan je kiezen voor de interessante groene lening bij gemeente Midden-Drenthe. Dit is een unieke lening met verwaarloosbare rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.middendrenthe.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed nieuws, voor de meeste systemen is er de ISDE-subsidie Witteveen. De omvang van de subsidie hangt af van het max. vermogen en energielabel van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €700 tot plusminus €2950. Informeren naar de huidige subsidie in maart 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Witteveen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal eisen: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) moet je rekenen op plusminus €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze ong. €1825.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal ongeveer €2050.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ligt het bedrag nog weer wat hoger (€125, let op het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
HaierHP250CM20 KW€1100,-
WaterkotteBasic Line Ai1 Geo 5006.5 (B/W)5 KW€2800,-
GallettiENE009WL9 KW€2650,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

De gasaansluiting de deur uit? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en heb je een gezond klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Hierna tref je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Witteveen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Dan zorg je dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een duurzaam huis. Je kunt denken aan isolatie van de bodem en gevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Continu ventileren is belangrijk voor een aangenaam binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. In de praktijk gaat het vaak om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. CV-ketel vervangen

  Ruim 70% van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken niet op basis van gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. Dit stukje stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!