Warmtepomp Zuidveld

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Zuidveld? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie neemt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een zuinige en milieuvriendelijke aanpak de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €170,00, elk jaar opnieuw. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een hoge subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dat wordt bepaald door een aantal verschillende zaken. Op warmtepomprevolutie.nl vind jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Zuidveld.
warmtepomp-installateur-9432

 • Verwarmen en warm water op een duurzame manier
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Onderhoudsarme investering
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode-regio9432
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroom-verbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Zuidveld

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen doe je niet zomaar even. We hebben te maken met flink wat oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zuidveld kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De monteur of loodgieter analyseert de woonruimte en kan een plan opstellen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de omvang van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vraagstukken als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe zit het met de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Zuidveld? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met warmtepomprevolutie.nl doorzoek je in een zeer korte periode (verwarmings)installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9432).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere type woning, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. Binnen een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het systeem profiteert van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel schakelt in op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van wat er aan isolatie gedaan is. In de volgende paragraaf tref je veelzijdige informatie m.b.t. populaire warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Zuidveld kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €300,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €3.600 en €21.600. We onderscheiden grofweg vier verschillende type modellen. Het noemenswaardige verschil valt samen met de bron. Elke vorm heeft weer individuele gebruikstoepassing, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt energie uit het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing haalt warmte uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp onttrekt warmte uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een uitstekende manier om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de regel spreken we dan over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.400 en €5.750 bij een verwarmingsmonteur uit Zuidveld (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zuidveld

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2023?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het leidt tot een fors lagere energierekening. Door middel van een hoge subsidie haal je een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem kan je aanschaffen vanaf €6600. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2600. De uiteindelijke kostprijs wordt vastgesteld door allerlei randvoorwaarden zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11100 – €23500Hoge subsidie, relatief duur
Water-water€17200 – €22200Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€5150 – €6725Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€5200 – €7000goede performance, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2475 – €6750Niet volledig van het gas af

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huishouden met CV-ketel in Zuidveld verbruikt pakweg 1670 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een energiemaatschappij als Essent of Nuon. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De potentiële besparing vinden we terug tussen de €230 tot €380. Bij hybride installaties gebruik je nog wel deels gas. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €200 (per jaar). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een stevig geïsoleerde woning:

# SysteemEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1050m3€746
Buitenlucht2325kWh€485€261
Bodemwarmte2100kWh€336€410
Hybride1475 kWh + 525 M3€522€224

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht of aardwarmte. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan de bestaande cv-installatie. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Zuidveld?

Niet alle soorten woningen hebben baat bij een warmtepomp. We hanteren enkele randvoorwaarden: een hoge isolatiewaarde (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je hebt radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor het hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie werkt slim samen met jouw bestaande CV-ketel op gas, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Midden-Drenthe?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Goed nieuws, want dan kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Midden-Drenthe. Het is een interessante lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. De voorwaarden vind je op www.middendrenthe.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Gelukkig, doorgaans heb je recht op de ISDE-subsidie Zuidveld. De omvang van de subsidie komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies starten vanaf €825 tot maar liefst €1650. Benieuwd hoeveel subsidie je in september 2023 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Zuidveld (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal richtlijnen: je hebt een nieuw model gekocht, hij is in werking en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) krijg je circa €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht moet je rekenen op circa €1525.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij ongeveer €2400.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€175, let op het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
GREEGRS-CQ16Pd/NaE-M9 KW€2200,-
WaterFurnaceNSKW1717 KW€3500,-
GallettiENX044WL42 KW€6000,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je minder CO-2 uiten behaal je een aangename leefomgeving. Hoe werkt dit? Verderop komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Zuidveld aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Belangrijk, want zo voorkom je dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is vloerisolatie en zolderisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Continu ventileren draait uit op een comfortabel klimaat in huis zonder verspilling van warmte. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door verwarmen en warm sanitair water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of infraroodpanelen hebben geen gas nodig, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De benodigde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!