Warmtepomp Beilen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Beilen? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het systeem onttrekt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het is een zuinige en verantwoorde wijze om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en de besparing loopt op tot €350,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende variabelen. Hierna vind jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Beilen.
warmtepomp-installateur-9411

 • Milieubewuste keuze
 • Beschikt over koelende functie
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Relatief weinig onderhoud
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9411
Netnummer0593 (+31593)
Gasgebruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energiekosten€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Beilen

Het laten installeren van een warmtepomp is een complex proces. Er zijn diverse installaties. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Beilen heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De monteur of loodgieter checkt grondig jouw woning en maakt een indicatie van de wensen. De isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Beilen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Aan de hand van deze pagina tref jij eenvoudig installateurs uit de omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zo bespaar je fors. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9411).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan soort huis, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat is het budget? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Rond het formulier af. Binnen een week volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De pomp gebruikt energie uit grondwater, aarde of lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel ondersteunt in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Veel hangt af van de staat van isolatie. In de volgende paragraaf bekijk jij handige toelichtingen ten aanzien van populaire warmtepompen en wat aansluit op jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Beilen kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: jullie huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een bewuste manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €170,00 p/jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.100 en €24.000. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten modellen. Het onderscheid zit hem in de bron. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut warmte uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de energie uit de buitenlucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt slim samen met jouw huidige HR-ketel. Een goede oplossing om te besparen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans gaat het om een combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.900 en €4.650 bij een verwarmingsmonteur uit Beilen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-beilen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in februari 2023?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je realiseert een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. D.m.v. een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs realiseer je een korte terugverdientijd. Een full-electric model is er vanaf €7100. De hybride warmtepomp koop je al vanaf €2900. De factuur wordt bepaald aan de hand van velerlei randvoorwaarden als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12600 – €27700Hoog rendement, lange terugverdientijd
Water-water€14000 – €24800Beste rendement
Lucht-lucht€4650 – €6250Zeer betaalbaar
Lucht-water€4750 – €7250Kan ook koelen, buitenunit in zicht
Hybride€2475 – €5750Hoge subsidie

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huis met CV-ketel in Beilen verbruikt ongeveer 1670 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een maatschappij als Greenchoice of NLE. Je verbruikt wel meer stroom. De potentiële besparing varieert van €265 tot €380. Bij hybride modellen gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt vaak wat lager, ongeveer €180 (per jaar). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een uitstekend geïsoleerde woning:

Type installatieEnergievraagKostenBesparingen
HR-ketel1175m3€734
Buitenlucht2550kWh€477€257
Bodemwarmte2025kWh€330€404
Hybride1600 kWh + 500 M3€514€220

Vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan (natuurlijke) bronnen als lucht of uit de grond. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan het gesloten CV-circuit. De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Beilen?

Niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren enkele van deze mitsen en maren: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (of bereid tot verbouwen), je beschikt over laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Als het gaat om een hybride opstelling is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. De energieconsumptie zal verminderen en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie is een aanvulling op jouw reguliere gasketel, en komt dus in plaats van de huidige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Midden-Drenthe?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Dan is er de erkende groene lening in de gemeente Midden-Drenthe. Het betreft een tijdelijke lening met beperkte rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Ga ook naar www.middendrenthe.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, doorgaans kan je profiteren van de ISDE-subsidie Beilen. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als het soort apparaat en vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €500 en lopen op tot wel €1600. Interesse hoeveel subsidie je in februari 2023 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Beilen (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) verstrekken ze plusminus €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze circa €1950.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf grofweg €2450.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets extra (€250, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
GNCCompact 1800 KW€1250,-
WarmblauwHP3BW 07EP8 KW€2800,-
GallettiMCW 005HLM5 KW€2800,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Helemaal van het gas af? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een prettige leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice Beilen aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Hierdoor voorkom je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Grondige isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn bodemisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Als de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Een juiste ventilatie betekent een optimale leefomgeving zonder verlies van warmte. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Meer dan 65% van onze gas- en stroomconsumptie wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en heet water uit de kraan. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals een zonneboiler of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar hebben wel stroom nodig. De nodige elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!