Warmtepomp Orvelte

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Orvelte? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Deze installatie profiteert van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Dit is een economische en milieuvriendelijke methode om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 60% en je bespaart al snel €195,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het aanschaffen met een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door allerlei elementen. Als je iets verders scrollt tref jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Orvelte.
warmtepomp-installateur-9441

 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Hoge subsidie

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcodegebied9441
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomgebruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Orvelte

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Het aanbod omslaat tientallen toepassingen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Orvelte biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter bestudeert jouw woning en brengt een warmteplan in kaart. De manier van isoleren en de leefruimte zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Geïnteresseerd in een professionele goedkope warmtepomp in Orvelte? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Via deze website vergelijk jij veelzijdige leveranciers en installateurs die werken in jouw postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Handig, want zo worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9441).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Voorbeelden zijn soort woning, de manier van isoleren, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. Na een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem gebruikt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk apparaat kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van wat er aan isolatie gedaan is. Hierna bekijk je handige details omtrent actuele warmtepompen en wat matcht met jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Orvelte kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en de besparing loopt op tot €230,00, elk jaar opnieuw. Dit werkt volledig op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.300 en €24.300. We differentiëren vier verschillende type installaties. Het cruciaalste verschil valt samen met de bron. Elke installatie heeft weer individuele voor- en nadelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is een aanvulling op jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een goede oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel gaat het om een combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.550 en €5.625 bij een verwarmingsmonteur uit Orvelte (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-orvelte

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (februari 2023) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Maar, het draait uit op veel minder stookkosten. Door gebruik te maken van een interessante subsidie profiteer jij van een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is al op de markt vanaf €5500. De hybride warmtepomp kan je laten installeren voor €3200. De uiteindelijke investering komt tot stand door verschillende aspecten als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €27300Geen buitenunit, prijzig
Water-water€13000 – €24000Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4050 – €7050Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4800 – €7125Ruimte subsidie, geleverd met buitenunit
Hybride€2650 – €5950Snelle terugverdientijd

Wat is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Orvelte gebruikt circa 1670 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Essent of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing ligt tussen de €280 tot €370. Met een hybride oplossing gebruik je nog wel deels gas. De besparing is nog steeds erg interessant, rond de €200 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een normaal geïsoleerd huis:

# SysteemEnergieverbruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1050m3€653
Buitenlucht2400kWh€438€215
Bodemwarmte1700kWh€307€346
Hybride1325 kWh + 400 M3€470€183

Veelgestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming in de woning. Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Orvelte?

Niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een stuk of wat eisen: een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), er wordt gewerkt met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Dit model onttrekt warmte aan de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Een dergelijk systeem werkt slim samen met jouw huidige HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de simpele ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Midden-Drenthe?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In dit scenario bestaat er tegenwoordig een speciale groene lening in de gemeente Midden-Drenthe. Kort gezegd een speciale lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Ga ook naar www.middendrenthe.nl. Mogelijk ook interessant: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed nieuws, vaak kan je profiteren van de ISDE-subsidie Orvelte. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De subsidies starten vanaf €850 en kunnen oplopen tot €2150. Benieuwd naar de huidige subsidie in februari 2023 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Orvelte (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) moet je rekenen op ong. €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht moet je rekenen op circa €1925.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij circa €2000.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€125, met name A++ labels).
# MerkModelVermogenSubsidie
HaierHP200M30 KW€1250,-
WaterkotteBasic Line Ai1 Geo 5008.5 (B/W)7 KW€2800,-
GallettiENE009WS9 KW€2650,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en krijg je een gezonde leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Hierbij kan je aan de slag met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Orvelte aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Zo voorkom je dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Goed toegepaste isolatie legt de basis voor een NOM (nul op de meter) woning. Voorbeelden zijn vloerisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Continu ventileren resulteert in een comfortabel leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Meer dan 65% van de maandelijkse energienota kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De nodige elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!