Warmtepomp Oude Willem

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Oude Willem? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie haalt warmte uit grondwater, aarde of lucht. We hebben het over een een relatief goedkope en duurzame oplossing om uw woning te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €350,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit heeft te maken met verscheidene aspecten. In het volgende kopje tref jij praktische info over een warmtepomp kopen in Oude Willem.
warmtepomp-installateur-8439

 • CO-2 uitstoot beperken
 • Kan woning ook koelen
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcodegebied8439
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Oude Willem

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere oplossingen. Wat is nu goed voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oude Willem kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter checkt grondig jouw woning en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en maandelijks energieverbruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vraagstukken als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat is de terugverdientijd?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Oude Willem? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Gebruikmakend van warmtepomprevolutie.nl doorzoek jij snel (verwarmings)installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (8439).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Voorbeelden zijn categorie huis, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien het formulier in. Na uiterlijk een week ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De warmtepomp benut de warmte uit de bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming in de woning. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel schakelt in op momenten dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als bouwjaar en isolatie. In de volgende paragraaf lees jij samengestelde adviezen over populaire warmtepompen en wat in lijn is met jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Oude Willem kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warme woning en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 60% en de besparing loopt op tot €275,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.900 en €16.500. We noemen hieronder vier verschillende soorten systemen. Het onderscheid zit hem in de bron. Elk systeem wordt gekenmerkt door pluspunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie gebruikt de warmte uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt energie uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de energie uit de lucht van buiten voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt warmte uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw bestaande CV-ketel op gas. Een laagdrempelige manier om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans beslaat dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.775 en €5.250 bij een verwarmingsmonteur uit Oude Willem (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oude-willem

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, je krijgt te maken met veel lagere gaskosten. D.m.v. een hoge subsidie haal je een goede terugverdientijd. 0is er vanaf €7100. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €2100. De totaalprijs komt tot stand door verschillende facetten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12800 – €23200Veel vermogen, dure installatie
Water-water€16700 – €23000Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4950 – €7025Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€3600 – €6450Hoge subsidie, veel elektriciteit nodig
Hybride€2525 – €5500Simpele oplossing voor thuis

Wat is de hoogte van het rendement?
Een familie met CV-ketel in Oude Willem verbruikt om en nabij 1800 m3 gas op jaarbasis. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een energieleverancier als Budget Energie of Powerpeers. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De jaarlijkse besparing fluctueert tussen de €235 tot €400. Bij hybride installaties gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €135 (per jaar). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een uitstekend geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1250m3€741
Buitenlucht2675kWh€519€222
Bodemwarmte2000kWh€371€371
Hybride1350 kWh + 550 M3€556€185

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht of bodem. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Oude Willem?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Standaard zijn er meerdere eisen: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), in het huis zitten vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo bespaar je veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie werkt feitelijk samen met jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en vervangt zodoende de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Westerveld?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In zo’n geval kan jij gebruik maken van de interessante groene lening in de gemeente Westerveld. Kort gezegd een unieke lening met lagere rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Alle info vind je op www.gemeentewesterveld.nl. Een andere optie is het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een flinke investering. Gelukkig, gewoonlijk is er de ISDE-subsidie Oude Willem. Hoe hoog dat bedrag is wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidiebedragen schommelen tussen €900 en lopen op tot wel €3750. Onderzoek doen naar de september 2022 subsidie voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Oude Willem (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal richtlijnen: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 kW) moet je rekenen op plusminus €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht verstrekken ze om en nabij €1800.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf ong. €2025.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€225, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
EnersoBW 1111 KW€2900,-
TechnecoVulcan 17 ACH (W/W)23 KW€4100,-
EnergyPanelThermboil TB-200E0 KW€1100,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je ook nog eens een prettig wooncomfort. Hoe werkt dit? Verderop kan je aan de slag met een waardevol stappenplan van de warmteservice Oude Willem aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Daarmee weet je zeker dat warmte uit de woonvertrekken de woning ontglipt. Fatsoenlijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de bodem en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het cruciaal dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Slim ventileren resulteert in een aangenaam klimaat in huis zonder verlies van warmte. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte ketel is een uitstekende oplossing. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel stroom nodig. De nodige stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!